mausica scrie:Cand o scoti afara mierea(eu am zis doar perioada). Tot la perie stai si dai !!!
Daca tre sa faci o mutare la urmatorul salcam ce te faci cu peria ta ?? As vrea sa imi spui daca azi se termina salcamul in zona x si tre sa fugi cu ei maine in zona y ce faci ??????
Ca doar asta inseamna pastoral ,nu ?? Vizezi sa prinzi culesurile pe varfuri peste tot.
Tu vrei sa spui ca ai niste stupi pusi intr-o locatie si cand e gata de tot salcamul te apuci sa invarti prin butoi !! Altii mai fac 1-2 mutari intre timp !!
da...
eu nu fac decat 3 culesuri
-salcam bacau 3 saptamani
-tei tulcea 2 saptamani
-floare braila 3 saptamani
pastoral se numeste dar nu alerg din floare in floare . defapt as prefera doar 2 culesuri mari (salcam si tei/floare) daca unul nu merge..... roi pe banda . pa sistemul nimic nu se pierde totul se transforma.
mai am si a 3 a varianta insula mica unde e cules constant din mai pana in octombrie( in teste)....
nu fac rapita(nu mai fac) sa nu o vad ..... si nu mut stupii cu miere in ei (inca nu am fost nevoit)...dar am vazut la altii ce inseamana .
DEci poti avea cul;es constant de 1-2 kg tot sezonul sau 2 valuri de intensitate 5-6-8 kg , altfel nu vad ....