kovacslg scrie:Nu vedeti ca de un an aproape ca nu mai sunt politicieni dusi la dna, nu mai sunt arestati preventiv, nu se mai cer ridicari de imunitati, nu mai primesc sentinte, nu mai sunt inchisi. Nici macar acuzatii de coruptie nu mai auzi.
Gata. Coruptia a disparut,
Fiti optimisti.
tiih scrie:Fiti optimisti..nu poate fi mai rau decat a fost..acum 2...3 ani pentru...popor
Si nici mai bine.......
Fie ca politicienii nu mai sant hartuiti,ascultati,cercetati...ca acum
Fie ca politicienii erau hartuiti,ascultati,cercetati,,pe spranceana"...ca atunci......
kovacslg scrie:Rata de achitare 10%
csaa scrie:Enorma. Gadti-va ca unul din zece a fost retinut si arestat preventiv, uneori si 90 de zile, fara a fi vinovat.
Si ceva imi spune ca procentul asta va creste
csaa scrie:kovacslg scrie:Rata de achitare 10%
Enorma. Gadti-va ca unul din zece a fost retinut si arestat preventiv, uneori si 90 de zile, fara a fi vinovat.
Si ceva imi spune ca procentul asta va creste
csaa scrie:Sa nu facem confuzie. Una e sa fi cercetat sau urmarit penal si in cadrul cercetarilor procurorul sa renunte la urmarirea penala si altceva este sa fi arestat, trimis in judecata iar instanta sa constate ca esti nevinovat si, in consecinta, sa fi achitat.
Arestarea si/sau trimiterea in judecata presupun existenta unor probe irefutabile pe baza carora procurorul si-a format convingerea ca fapta cercetata constituie o infractiune dar si ca persoana cercetata este vinovata.
Pri sa aju gi in instanta cu o astfel de convigere si sa ti se spuna ca nu ai dreptate....
csaa scrie:Chiar nu cred ca procentul de rateuri al DNA e de doar 10 %. I-am vazut cum lucreaza. De unde ati luat datele?
Spuneti ca e acceptabil ca 10% din cei arestati sa fie nevinovati? Haideti sa discutam un caz real.
Un ofiter cu o functie de raspundere si perspective foarte promitatoare in cariera este acuzat ca ar fi primit mita trei pesti si o sticla de whiskey. E retinut, arestat vreo doua luni, judecat si, dupa doi ani si jumatate, achitat.
Inca un caz: Un ofiter de la Moravita a fost arestat de doua ori. Repet: de doua ori in doua cauze separate la o distanta de 4 ani. In ambele situatii omul a fost achitat.
Chiar credeti ca despagubirile primite pentru arestul nemeritat compenseaza stresul omului, al familiei, al colegilor? Compenseaza cariera facuta zob?
Eu cred ca nu.
Ii mai explicam unui....nu pot sa-i spun domn....de pe forum un dicton din lumea justitiei: E de preferat sa scape 9 vinovati decat sa condamn un singur nevinovat. De fapt James Joyce era mult mai permisiv, el avea un procent de 99 de vinovati
Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 29 vizitatori