peterneamt scrie:
ps. folosiți traducerea automată din setări, alegând subtitrarea în limba Română !
Si mierea unde ? nu vad caturi?Shrek scrie:Uitați-vă aici pregătire pentru culesul la salcam! După inventarea instalațiilor mobile de muls ....capre, acum avem si instalatii de stors miere, mobile. Este adevarat ca sunt albine coreene si acolo nu se stie de....furaciuni dar chiar sa nu fie risc de furtisag?
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... =690909818
nea Ilie a mentionat ca a unificat cate 2 in toamna de are pe 7rame acum. la cum vad eu mai trebuia scoasa o rama ....kovacslg scrie:https://www.youtube.com/watch?v=2EhBido0Lcc
Iata pregatire pt salcam.
Populatie, turta proteica, si rama dupa diafragma.
Starea familiei nu vine numai din adapost. F multe rame noi, miere multa la iernat, si altele...
Acest apicultor intra in categoria prostilor, a desteptilor, a priceputilor, a nepriceputilor?
Familiile arata destul de binisor....
yuonyuon scrie:un apicultor destept nu face restrangere in martie (pentru ca nu e necesar) si nici nu pune rama dupa diafragmakovacslg scrie:Foarte buna remarca cu rezervele obligatorii mai mari daca familia e stransa pe putine rame.
Obligatoriu peste 60%-70%.
Altfel risc mare de epuizare hrana pe ramele din mijloc.
Tocmai si din acest motiv las mai lejer la intrare in iarna si strang inca odata la iesire.
Familia in martie va fi stransa pe aceeasi nr de rame, insa acestea vor contine mai multa miere, comparativ daca familia ar fi iernat numai pe acestea.
Una doua rame merg dupa diafragma.
, ca sa nu mai zic de turte
yuonyuon scrie:Sistemu de lucru este pentru a valorifica la maxim un cules.....vei vedea ca multe stupini din vest si canada fac cam acelasi lucru dat cu diferite metode...kovacslg scrie:Sugerati CONSTANT ca cine nu e de acord cu Dvs, lucreaza prost, dar si alte calificative.
Asta nu e deloc constructiv.
Poate unii dintre ei, au rezultate chiar mai bune decat Dvs, poate si mai multe albine.
Respecte
eu cred ca ati interpretat gresit cam tot ce am scris......v am pierdut atentia ....deacuma cam greu...
v am intrebat ce model de stupi folositi ca sa vad cu cine stau de vorba .....nu ati raspuns.... nu sunteti dispus la dezbateri ....doar la critici ....spor...
nu restrange pentru ca si a facut "temele in august" si nu are pierdere de albina ca sa fie nevoit sa restranga . ba din contra la 15 martie mai adauga o rama...kovacslg scrie:yuonyuon scrie:Sistemu de lucru este pentru a valorifica la maxim un cules.....vei vedea ca multe stupini din vest si canada fac cam acelasi lucru dat cu diferite metode...kovacslg scrie:Sugerati CONSTANT ca cine nu e de acord cu Dvs, lucreaza prost, dar si alte calificative.
Poate unii dintre ei, au rezultate chiar mai bune decat Dvs, poate si mai multe albine.
Respecte
eu cred ca ati interpretat gresit cam tot ce am scris......v am pierdut atentia ....deacuma cam greu...
v am intrebat ce model de stupi folositi ca sa vad cu cine stau de vorba .....nu ati raspuns.... nu sunteti dispus la dezbateri ....doar la critici ....spor...
Mie mi se pare f clar ce ati scris si sustinut.
Un apicultor destept nu restrange primavara, nu pune rame cu miere dupa diafragma si nu pune turte proteice.
Cam asta ati scris. Nu ?
Vedeti ca sunteti FOARTE off-topic! duceti discutiile in latura feisbucului !kovacslg scrie:
Legat de modelul de stup, am pus poze in detaliu, dar nu ca raspuns la intrebarile dvs gen interogatoriu, in care incepeti a ma intreba daca chiar am albine.
Adica tendentios. Nu v am dat replica din respect pt cititorii forumului.
Legat de dezbateri. Eu de la dvs nu am vazut prea multe argumente, ci doar replici de genul: asa fac apicultorii prosti, si asa fac apicultorii destepti, Albina traieste x luni, ''va spun eu'', idei exprimate vag cu luatul de puiet din familii care merg la salcam ''cand si cum'', fara a incerca macar o argumentare sau o descriere logica a metodei propuse de dvs.
Exprimari gen ''nene'', care nu sunt deloc constructive. De altfel stati de vorba cu kovacslg, care e exact numele meu (cu initiale), iar eu cu yuonyuon, probabil e si acesta un nume.
Eu va tratez cu respect fara reactii la provocarile dvs, si la modul de exprimare.
peterneamt scrie:Un stup strâns pe 3 rame, ce rezervă de miere are ? Câtă miere trebuie să aibă un stup toamna tîrziu ?
Ce cantitate de miere trebuie să fie în permanență în cuib pe parcursul anului pentru ca matca să nu reducă ponta ?
MIEREA ESTE SOBA DE TERACOTĂ A STUPILOR. ODATĂ CE A FOST ÎNCĂLZITĂ ,DEGAJE TREPTAT CĂLDURĂ PROTEJÂND GHEMUL ȘI PUIETUL DE ȘOCURILE TERMICE . O FAMILIE STÂNSĂ, DAR FĂRĂ MIERE E OBLIGATĂ SĂ PRODUCĂ CĂLDURĂ PERMANENT ȘI ASTFEL CREȘTE UZURA ALBINELOR....( e valabil și vara )... LA FEL ȘI UNA SLABĂ, CE TERMINĂ REZERVELE DIN APROPIEREA GHEMULUI....ȘI MOARE CU MIEREA PE RAMELE ÎNVECINATE !
Pe câte rame iernează stupii țările nordice ( volumul stupului ) . Canadienii strâng cuiburile ? Și dacă le strâng, pe câte rame .....?
E chiar așa de greu....?
yuonyuon scrie:nu restrange pentru ca si a facut "temele in august" si nu are pierdere de albina ca sa fie nevoit sa restranga . ba din contra la 15 martie mai adauga o rama...kovacslg scrie:yuonyuon scrie:Sistemu de lucru este pentru a valorifica la maxim un cules.....vei vedea ca multe stupini din vest si canada fac cam acelasi lucru dat cu diferite metode...kovacslg scrie:Sugerati CONSTANT ca cine nu e de acord cu Dvs, lucreaza prost, dar si alte calificative.
Respecte
Mie mi se pare f clar ce ati scris si sustinut.
Un apicultor destept nu restrange primavara, nu pune rame cu miere dupa diafragma si nu pune turte proteice.
Cam asta ati scris. Nu ?
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 71 vizitatori