yuonyuon scrie:parca cititi din biblie...![]()
Pai cum ai vrea, sa vina cu propriile idei sau constatari...?!?
yuonyuon scrie:parca cititi din biblie...![]()
ignatov andrei scrie:yuonyuon scrie:parca cititi din biblie...![]()
Pai cum ai vrea, sa vina cu propriile idei sau constatari...?!?
yuonyuon scrie:nu va incurcati cu 4 rame.......!!!!chiar daca sunt stransi bine....
da pline cu albina, chiar daca sunt pline tot pierd puiet la fiecare val de frig......cat de mult nustiu exact , dar au declin pana la 1 aprilie..... depinde foarte mult si de an....daca e o primavara frumoasa , scapa toate ragaliile(si cei care nu merita). si ne laudam ce buni suntem noijonny_it scrie:yuonyuon scrie:nu va incurcati cu 4 rame.......!!!!chiar daca sunt stransi bine....
Alea 4 rame erau pline cu albine sau erau doar ramele la numar?

yuonyuon scrie:da pline cu albina, chiar daca sunt pline tot pierd puiet la fiecare val de frig......cat de mult nustiu exact , dar au declin pana la 1 aprilie..... depinde foarte mult si de an....daca e o primavara frumoasa , scapa toate ragaliile(si cei care nu merita). si ne laudam ce buni suntem noijonny_it scrie:yuonyuon scrie:nu va incurcati cu 4 rame.......!!!!chiar daca sunt stransi bine....
Alea 4 rame erau pline cu albine sau erau doar ramele la numar?![]()
Ai vrut sa zici daca regina(albina ...pardon) e din partea locului? ca sa stie sa jongleze temperaturile?jonny_it scrie:
Uite aici, 2-3 rame cu albine. Daca regina este buna si sunt tratate cand trebuie trebuie sa faca cel putin 25% din productia medie a stupinei. Ca vine frigul si mananca din puiet .. asta e, nimic nu se pierde, totul se transforma.![]()
yuonyuon scrie:Ai vrut sa zici daca regina e din partea locului? ca sa stie sa jongleze temperaturile?jonny_it scrie:
Uite aici, 2-3 rame cu albine. Daca regina este buna si sunt tratate cand trebuie trebuie sa faca cel putin 25% din productia medie a stupinei. Ca vine frigul si mananca din puiet .. asta e, nimic nu se pierde, totul se transforma.![]()
paul scrie:Youane ... usor cu pianul pe scari !![]()
Stupii stransi pe 3 rame au 3 rame cu puiet pe toate fetele in proportie de 70-80 % si doua rame de dupa diafragma pline ochi cu sirop, turta, polen si albina aferenta. Chiar am stat in dubiu daca sa le introduc acele rame in cuib sau nu. Le-am mai lasat o saptamana ! Despre ce declin povestesti tu ?
Familie iernata pe 5 rame, doar o singura rama cu puiet, drept e ca era din leat in leat si rama de alaturi pregatita de ouat. Revin cu intrebarea ... despre ce povestesti tu aici ?
yuonyuon scrie:
[/quote]paul scrie:yuonyuon scrie:
de ce?
nu stiu cat de tare ai strans stupii....nu pot sa imi imaginez...de zici ca mai sunt 2 rame cu albina dupa diafragma?
Yuoane, nu stiu sa-ti spun exact ... de ce, dar, pot sa banui. Probabil ca am strans familii care trebuiau iernate in mod normal pe mai multe rame (albina foarte inghesuita) si nu au resimtit la modul acut socurile termice. Reginele or fi inceput ouatul prin ianuarie si l-au continuat progresiv. Eu le-am asaltat cu turte si mai nou cu sirop, spatiul din cuib fiind ocupat cu puiet, au mutat siropul in ramele de dupa diafragma. Eu iernez asa ... diafragma totala polistiren - rame cuib (3,4,5, foarte rar 6) - diafragma totala polistiren si rame goale cate incap. Apropos, toate diafragmele mele sunt roase,ce zic roase, au transee prin ele, nu le pot folosi decat maximum 2 sezoane.Folosesc polistiren extrudat de 2,5.
Legat de sirop, am familii care mi-au luat de luni si pana acum 3 pungi cu sirop 2 la 1, azi le-am mai dat o punga, aproximativ 700-800 ml/punga. Polen au adus azi in nebunie, la ora 15 cand am ajuns acolo era o cadenta de 1 la 4-5 albine care intrau . La mine abia a inflorit alunul si probabil potbalul iar grauncioarele aduse erau destul de maricele.
Turta proteica si cea energetica nu le lipseste.
yuonyuon scrie:
altii pun rama dupa diafragma ca sa traga mierea in cuib:)))
Sa inteleg daca nu stimulai asa(excesiv) nu aveai aceiasi cantitate de puiet?
yuonyuon scrie:
Nu sunt deacord cu stimularile in martie , daca ai fi avut si 2 stupi "nestimulati" ne puteai spune diferentele..... dar nu lihniti de foame.
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 48 vizitatori