yuonyuon scrie:Un invatator bun este acela care stie sa ridice elevul din modul de gandire primitiv(instinctiv) si il aduce in modul logic... pentru asta el va trebuii sa "coboare" la nivelul elevului de mai multe ori.....(daca are rabdare suficienta) )
gandirea instinctiva si cea logica sunt ca apa si uleiul......practic asta este cauza tuturor conflictelor ...nu e nimic personal ...e doar o bariera psihologica care trebuie depasita..
deaceaia multi nu inteleg .....nu ca se ascunde ceva.....
...posibil si invatatorul sa nu explice corect....
cu stupi "preparati" se pot face 150 kg(in romania) in 2-maxim 3 culesuri ......sunt care fac si mai mult dar nu o sa vezi prea des....vicpo scrie:Yuon ai facut niste experinte cu stupi pe n rame diferiti unul de altul asta ai spus si e bine dar rezultatele obtinute cu fiecare din ele? Coboarate la mintea si intelegerea fiecaruia ada cum spui si e imposibil sa nu se inteleaga.E o sugestie doar ma multumesc si cu felul cum postezi daca atit vrei sa spui.
Cati dintre noi dupa ce au invatat ceva sau dus la altu care nu stie si a zis :peterneamt scrie:yuonyuon scrie:Un invatator bun este acela care stie sa ridice elevul din modul de gandire primitiv(instinctiv) si il aduce in modul logic... pentru asta el va trebuii sa "coboare" la nivelul elevului de mai multe ori.....(daca are rabdare suficienta) )
gandirea instinctiva si cea logica sunt ca apa si uleiul......practic asta este cauza tuturor conflictelor ...nu e nimic personal ...e doar o bariera psihologica care trebuie depasita..
Strategia profesorului de a ridica nivelul de percepție și instruire...... a celor vizați, este de obicei cea corectă....., dar tacticile prin care acționează .......sunt de multe ori greșite !
Cel ce învață trebuie să ajungă la nivelul în care știe unde e locul lui, pe poteca aleasă..........!
peterneamt scrie:Exceptând culesul, care sunt cauzele pentru care nu mai intră în friguri stupii deplasați în pastoral ( nu discutăm de familiile care deja au tras botci.....) ?
yuonyuon scrie:Jony tu ai zis ca puietul larvar moare primu cea ce nu e corect?cum adica dar cand transvazam ..mor larvele pana le bagam in starter....?.
yuonyuon scrie:eu sunt convins ca 99% nu au inteles nimic ...inclusiv eu ...
ar fi prioritar ca sa ne facem intelesi ....
yuonyuon scrie:Cati dintre noi dupa ce au invatat ceva sau dus la altu care nu stie si a zis :
" - Nu asa bai prostule!!!)"
in loc
" - stai sa iti explic ca si eu am fost ca tine "
EEE asta era .. daca am fi toti altfel ....ce ar mai fi....
yuonyuon scrie:Un invatator bun este acela care stie sa ridice elevul din modul de gandire primitiv(instinctiv) si il aduce in modul logic... pentru asta el va trebuii sa "coboare" la nivelul elevului de mai multe ori.....(daca are rabdare suficienta) )....e doar o bariera psihologica care trebuie depasita..
Balian scrie:yuonyuon scrie:Un invatator bun este acela care stie sa ridice elevul din modul de gandire primitiv(instinctiv) si il aduce in modul logic... pentru asta el va trebuii sa "coboare" la nivelul elevului de mai multe ori.....(daca are rabdare suficienta) )....e doar o bariera psihologica care trebuie depasita..
Absolut adevărat. Dacă am putea trece peste aceste bariere am putea fi mult mai constructivi în comunicare. Părerea mea.
tiih scrie:Balian scrie:yuonyuon scrie:Un invatator bun este acela care stie sa ridice elevul din modul de gandire primitiv(instinctiv) si il aduce in modul logic... pentru asta el va trebuii sa "coboare" la nivelul elevului de mai multe ori.....(daca are rabdare suficienta) )....e doar o bariera psihologica care trebuie depasita..
Absolut adevărat. Dacă am putea trece peste aceste bariere am putea fi mult mai constructivi în comunicare. Părerea mea.
1.Cat de mult trebuie sa coboare invatatorul...de unde poate sti el nivelul elevului..ca doar nu au lucrat impreuna ..din clasa I?!
2.Foarte posibil si invatatorul sa nu explice,nu atat corect cat mai ales clar...pe intelesul elevului...De la inceput afirm ca pe internet nu se poate explica mare lucru in cateva fraze..in cateva propozitii...Nu avem nici cunostinte pedagogice nici stiinta de a exprima clar ideile cunoscute,nici timpul necesar.....Care a citit sau citeste inca reviste de apicultura in care se regasesc articole importante ,interesante,credibile....stiie ca aceste articole sunt atent "slefuite" inainte de a fi redactate pe hartie,contin multe fraze,multe detalii care au puterea de convingere
PS.S-a vorbit mai inainte de cauzele roirii,metode de oprire(inversari corpuri,asigurare spatiu...)Daca as spune ca principala cauza a roirii este "feromonul de matca" ,in special lipsa acestuia in cantitate adecvata...cati m--ar crede ,cati ar fi convinsi....??Ar trebui sa citeasca articolul unor mari stupari din Franta si Belgia aparut in una din revistele apicole..ar trebui sa citeasca alte 5...10 articole pe aceiasi tema din alte carti care sustin aceasta idee...si tot nu ar fi de ajuns ,fara sa expermenteze..ani la rand...
yuonyuon scrie:Stiu foarte bine ce inseamana STAREA DE ALERTA ,dar nea ignatov a vorbit de MOTIVE DE ALERTA (altceva)
am ajuns sa nu mai lucrez cu fum , dau fum cand vreau sa dau albinele la oparte,,,,
nici la extras nu e nevoie ....
am observat ca daca esti nevoit sa folosesti fum pentru a umbla in stup inseamna ca nu e momentul sa intervii(depinde de vreme /ora a zilei)
exemplu : daca umblii cand toata albina e afara nu prea se alerteaza nimeni ...si se lucreaza usor si eficient fara fum
eu imi aleg zilele cand sa intervin in stupi dupa meteo nu dupa calendar.....si asta e o chestie de l;uat in seama...
tiih scrie:PS.S-a vorbit mai inainte de cauzele roirii,metode de oprire(inversari corpuri,asigurare spatiu...)Daca as spune ca principala cauza a roirii este "feronomul de matca" ,in special lipsa acestuia in cantitate adecvata...cati m--ar crede ,cati ar fi convinsi....??Ar trebui sa citeasca articolul unor mari stupari din Franta si Belgia aparut in una din revistele apicole..ar trebui sa citeasca alte 5...10 articole pe aceiasi tema din alte carti care sustin aceasta idee...si tot nu ar fi de ajuns ,fara sa expermenteze..ani la rand...
ignatov andrei scrie:tiih scrie:PS.S-a vorbit mai inainte de cauzele roirii,metode de oprire(inversari corpuri,asigurare spatiu...)Daca as spune ca principala cauza a roirii este "feronomul de matca" ,in special lipsa acestuia in cantitate adecvata...cati m--ar crede ,cati ar fi convinsi....??Ar trebui sa citeasca articolul unor mari stupari din Franta si Belgia aparut in una din revistele apicole..ar trebui sa citeasca alte 5...10 articole pe aceiasi tema din alte carti care sustin aceasta idee...si tot nu ar fi de ajuns ,fara sa expermenteze..ani la rand...
Dar ce spune Ignatov, crede cineva...?!?
Daca ce auzi aici, ai mai gasit undeva...
https://www.youtube.com/watch?v=2bkg_8Ng6pI&t=1008s
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Balian şi 80 vizitatori