Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Cum dezvoltam si pregatim stupii pentru culesul de salca

Mesajde peterneamt » 13 Mar 2019, 15:05

tiih scrie:Cand o specie se dezvolta prea mult din lipsa de "dusmani naturali' si ne afecteaza...
Cand unei specii i se restrange baza de hrana-padurile-in cazul ciocanitorilor..si ne afecteaza...
Ce putem face pentru a proteja bietile albine?????sa nu-mi spuneti sa folosim in stupine baloane pe care am desenat zmeii sau alte pasari rapitoare....)

Păsările nu mai au altă hrană,..... decât albinele !

Arte Doku Uciderea mare a insectelor

Publicat pe 7 martie 2019
Nu numai lumea profesională a fost înspăimântată. Observațiile pe termen lung publicate în 2017 arată că până în 75% dintre insecte au dispărut în ultimii 30 de ani. Sobering fact: este vina omului. Multe specii se pierd pentru totdeauna. Extinderea speciei este atât de imensă, încât unii cercetători se tem că ciclul vieții va scădea. Nu numai scăderea populației de albine, uciderea masivă a insectelor în ansamblu are consecințe rele - și pentru toți locuitorii Pământului. Ce? Oamenii de știință de top din întreaga lume oferă răspunsuri înfricoșătoare și surprinzătoare. Uciderea insectelor este mult mai extinsă și mai importantă decât se aștepta. Multe alte animale se hrănesc cu insecte. De asemenea, ele ajută la transformarea țesuturilor moarte în soluri bogate în nutrienți. În plus, ele se reglează reciproc. Speciile considerate de oameni ca dăunători sunt adesea pradă preferată a vânătorilor folositori. Cu toate acestea, intervenția masivă a omului a pus balanța funcțională în lumea insectelor într-un dezechilibru periculos. Printre alte lucruri, otrăvurile chimice, sigilarea progresivă a solurilor și utilizarea pe scară largă a îngrășămintelor au stabilit clasa animalieră bogată în specii. Documentația oferă o perspectivă asupra studiilor actuale și explică ce este bolnav și unde există o nevoie urgentă de acțiune. Mai există încă speranță. Deși multe specii sunt pierdute ireversibil, extincția în masă în domeniul insectelor ar putea fi oprită - dar numai dacă omul începe în cele din urmă să contracareze. Timpul se scurge.

ps. folosiți traducerea automată din setări, alegând subtitrarea în limba Română !
peterneamt

Mesajde tiih » 14 Mar 2019, 15:06

BANCILE sunt niste institutii..in spatele lor sint magnati si interese....
Cauza principal e lacomia omului , legile si sistemul care permite discrepante uriase....
Poate nu stiai,1% din populatia globului detine 50% din averile de pe pamant iar concentrarea averilor continua...

Patronul de la AMAZON..e cel mai bogat om din lume...
Profitul conteaza..nu soarta omului sau a planetei...conform link....

https://www.descopera.ro/dnews/17909159 ... nca-amazon
tiih

Mesajde jonny_it » 14 Mar 2019, 15:53

ignatov andrei scrie:Dar ce spune Ignatov, crede cineva...?!?
Daca ce auzi aici, ai mai gasit undeva...

https://www.youtube.com/watch?v=2bkg_8Ng6pI&t=1008s

Nu este nevoie sa credem unele lucruri le stiam deja dar am aflat si MULTE lucruri noi. Cine are urechi invata din alea 2 ore de prezentare mai mult decat poate invata din tot manualul apicultorului.

Va sun in jumatate de ora. :)
jonny_it

Mesajde daffid mihailov » 14 Mar 2019, 17:10

Si daca lipseste feromonul, inlocuim regina si nu mai roieste? Sau punem feromoni sintetici, nu mai roieste?
Şi albinele au aceeaşi soartă ca toate marile adevăruri. Trebuie să înveţi să le observi. Maurice Maeterlink
daffid mihailov

Mesajde Balian » 14 Mar 2019, 18:11

Chiar ce se întâmplă cu feromon artificial dacă aplicăm?
MER. Iernare pe 3 corpuri. Gratie aprilie-stoarcere FS. 1-3 caturi pentru miere.
Balian

Mesajde jonny_it » 14 Mar 2019, 18:38

Si se pare ca si-a dat seama si el ca nu ne putem pune cu natura.

Canta cucu bata-l vina
Dar nu mai zboara albina :lol:

jonny_it

Mesajde yuonyuon » 14 Mar 2019, 19:18

jonny_it scrie:Si se pare ca si-a dat seama si el ca nu ne putem pune cu natura.

Canta cucu bata-l vina
Dar nu mai zboara albina :lol:
nici pe departe......

....are probleme cu bagatu de seama.
yuonyuon

Mesajde paul » 14 Mar 2019, 21:00

Despre cum mai procedam ca sa pregatim albinele pentru culesul de salcam cand mai vorbim ?
La mine a fost mai rece si nu le-am mai dat sirop. Incerc maine sa mai fac o sarja pe care sa o administrez maine seara .
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde yuonyuon » 14 Mar 2019, 22:13

ignatov andrei scrie:

Dar ce spune Ignatov, crede cineva...?!?
Daca ce auzi aici, ai mai gasit undeva...

https://www.youtube.com/watch?v=2bkg_8Ng6pI&t=1008s
Din ce vad eu , ati "agrotehenizat" apicultura prin modul dumneavoastra de lucru (din ce ziceti prin liveuri)

Sincer nu am gasit "liveul" unde prezentati cum pregatiti stupii pentru un mare cules ...ma refer metodic
yuonyuon

Mesajde peterneamt » 15 Mar 2019, 10:05

„Dă-i Doamne Românului, mintea de pe urmă“!
peterneamt

Mesajde yuonyuon » 15 Mar 2019, 10:32

paul scrie:Despre cum mai procedam ca sa pregatim albinele pentru culesul de salcam cand mai vorbim ?
La mine a fost mai rece si nu le-am mai dat sirop. Incerc maine sa mai fac o sarja pe care sa o administrez maine seara .

tin sa zic ca si eu mi am luat teapa cu turte facute din prafuri si siroape(un an -2) la dezvoltarea(ispita era puternica) ..pana am realizat ca e o mare prostie...in urma unor teste pe care le am facut..
Diferenta de albina este usor vizibila dar ca eficienta ...deci stupii dezvoltati natural fara deranjari cresc o albina foarte puternica.. stupi care nu trebuie sa aibe multe albini pe rama dar totusi face si drege ..creste faguri etc...
stupi tinuti stransi pe 6 rame de albina si cand le pun cat 1/1 rup culesu...

chestia e ca eu am stupi in 3 locatii (dar nu am vrut sa zic ca sarea jony)...si pot face comparatii usor ...daca nu, se pot face lucrari diferite pe loturi de stupi....adevaru iese la iveala !!!...
Nu va mai lasati pacaliti de Youbari astea , in multe cazuri nici ei nu stiu ce fac......
Datul cu sirop inainte sa se schimbe generatia de albina e cea mai gresita "moda"/metoda de abordare...
yuonyuon

Mesajde yuonyuon » 15 Mar 2019, 10:59

Am uitat sa mentionez ca si profiturile (o mare parte)maketurilor apicole vin din hraniri artificiale si unelete pentru aceste.... 8-) 8-)
poate se intreaba unii de ce a luat amploare...."moda" ...fiind foarte sponsorizata....

Ce mi se pare comic la targurile astea apicole ca nu vezi butoaie. bidoane.metode de ambalare etc :))))) parca sunt targuri pentru pinguini exlusiv.... :lol: :lol:
yuonyuon

Mesajde tiih » 15 Mar 2019, 11:30

yuonyuon scrie:
paul scrie:Despre cum mai procedam ca sa pregatim albinele pentru culesul de salcam cand mai vorbim ?

tin sa zic ca si eu mi am luat teapa cu turte facute din prafuri si siroape(un an -2) la dezvoltarea(ispita era puternica) ..pana am realizat ca e o mare prostie...in urma unor teste pe care le am facut..
Diferenta de albina este usor vizibila dar ca eficienta ...deci stupii dezvoltati natural fara deranjari cresc o albina foarte puternica.. stupi care nu trebuie sa aibe multe albini pe rama dar totusi face si drege ..creste faguri etc...
stupi tinuti stransi pe 6 rame de albina si cand le pun cat 1/1 rup culesu...

chestia e ca eu am stupi in 3 locatii (dar nu am vrut sa zic ca sarea jony)...si pot face comparatii usor ...daca nu, se pot face lucrari diferite pe loturi de stupi....adevaru iese la iveala !!!...
Nu va mai lasati pacaliti de Youbari astea , in multe cazuri nici ei nu stiu ce fac......
Datul cu sirop inainte sa se schimbe generatia de albina e cea mai gresita "moda"/metoda de abordare...

...Ultima fraza contine un mare adevar....cred ca suntem printre putinii care o stiu...
Si eu o stiu din anul 2000 in urma citirii unui articol referitor la hranirile cu zahara ,scris de un cercetator rus ,si aparut in revista Romania apicola......aceasta arma cu doua taisuri care reprezinta hranirile cu sirop....
Sintetizand:
1.Nu se da sirop inainte de inlocuirea aproape in totalitate a albinei de iarna(in final uzura e mai mare decat sporul de albine..)
2.Nu se da sirop pana cand vremea nu se incazeste simtitor,temperatura in timpul noptii nu trebuie sa scada sub 7...9 grade.(nu -1...+3 grade ca pana acum).altfel rezulta...umiditate...puiet varos...nosema...

PS.In disperare de hrana,dati rame cu miere capacita de la rezerva stupinii ...obtinute de la stupii care stiu sa faca miere nu sa traiasca cu sirop ...de la un an la altu ;)
tiih

Mesajde Balian » 15 Mar 2019, 12:12

tiih scrie:Datul cu sirop inainte sa se schimbe generatia de albina e cea mai gresita "moda"/metoda de abordare...

...Ultima fraza contine un mare adevar....cred ca suntem printre putinii care o stiu...
Si eu o stiu din anul 2000 in urma citirii unui articol referitor la hranirile cu zahara ,scris de un cercetator rus ,si aparut in revista Romania apicola......aceasta arma cu doua taisuri care reprezinta hranirile cu sirop....
Sintetizand:
1.Nu se da sirop inainte de inlocuirea aproape in totalitate a albinei de iarna(in final uzura e mai mare decat sporul de albine..)
2.Nu se da sirop pana cand vremea nu se incazeste simtitor,temperatura in timpul noptii nu trebuie sa scada sub 7...9 grade.(nu -1...+3 grade ca pana acum).altfel rezulta...umiditate...puiet varos...nosema...

PS.In disperare de hrana,dati rame cu miere capacita de la rezerva stupinii ...obtinute de la stupii care stiu sa faca miere nu sa traiasca cu sirop ...de la un an la altu ;)[/quote]

Cum rămânem cu turtele? Și ele sunt tot pe bază de zahăr. (E o adevărată turtiadă ce se petrece la târguri.)
MER. Iernare pe 3 corpuri. Gratie aprilie-stoarcere FS. 1-3 caturi pentru miere.
Balian

Mesajde cucubau » 15 Mar 2019, 12:46

Citesc și mă minunez. Nu pot să deosebesc reclama mascată de prostia generalizată. Adevărat; mierea este mult mai bună în raport cu înlocuitorii.
Trebuie totuși făcută o diferențiere, înlocuitorii pe bază de porumb sunt enorm de nocivi pentru albine în raport cu ....zahărul.
........
cucubau

Mesajde tiih » 15 Mar 2019, 12:47

Ptr.Balian
Sunt pentru turte,date la sfarsitul iernii,inceput de martie,DUPA ZBORUL TOTAL DE CURATENIE...
Bineinteles nu orice fel de turte....

Si ca sa fiu mai convingator..faceti o experienta...selectati 20 familii de albine de aceiasi putere,10 martor si 10 la care le-ati administrat dupa 25 februarie cel putin 2,,,3 turte facute din miere de albine topita,zahar pudra pentru intarire si polen PROASPAT DE ALUN recoltat in acel an....Dupa 2..3 ani o sa imi dati dreptate ca e o minune de turta :!:
tiih

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR