Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Cum dezvoltam si pregatim stupii pentru culesul de salca

Mesajde paul » 26 Mar 2019, 21:13

tiih scrie:

PS.Nu vreau sa fiu ranchiunos,antipatic....eu cred ca si dl cucubau si dl Yong sint apicultori cu A...si daca am fi mai aproape geografic, toti am participa la un eventual concurs(amintit adesea de mine)..care sa arate cu adevarat..cat de mare suntem fiecare,din sutele de colegi activi pe forum in ultimii 5...10 ani... ;)

Nu esti deloc ranchiunos si nicidecum antipatic !
Asta spuneam si eu putin altfel, Yuon este un foarte bun apicultor de la care multi au de invatat, asta doar daca stii sa-l citesti. Ca altii au alta parere, e fix problema lor, ar fi de salutat si daca ar veni cu argumente din teoria si practica apicola, nu cu catalogari ! ;)
Hai sa depasim momentul ! :)
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde yuonyuon » 26 Mar 2019, 21:22

luci scrie:
yuonyuon scrie:mai e cineva care se confrunta cu blocaje de polen , cum procedati?

exclus colectoare! nu am
numa sa nu spuneti ca il va consuma puietu etc.....bla bla...

Ce intelegi dumneata prin "blocaje de polen"?Eu de cand fac stuparie n-am intalnit si fac de ceva ani.
cam asa e o rama de cuib blocata cu polen.....ti se pare ca polenul ala se va muta curand de acolo...?

ce te faci cand ai 3 deasta in spatiul de ouat al matcii in aceasta perioada(orice perioada) ? inseamana pierdere de albina in viitor.
polenul nu dispare peste noapte....poate peste 10 zile ..daca e consumat (nu mutat)
Fişiere ataşate
aaaaaa.jpg
yuonyuon

Mesajde jonny_it » 26 Mar 2019, 21:24

ignatov andrei scrie:
vicpo scrie:Totusi e nevoie de albina tinara pt invertire

Inverteste "AIA" tanara...?!?
Adica... daca eu tin in gura o bila de rulment si e murdara de saliva, inseamna ca saliva mea a calit-o...?!?

Asta este buna de tinut minte, poate asa inteleg toti :lol:
jonny_it

Mesajde jonny_it » 26 Mar 2019, 21:26

yuonyuon scrie:Ce intelegi dumneata prin "blocaje de polen"?Eu de cand fac stuparie n-am intalnit si fac de ceva ani.
cam asa e o rama de cuib blocata cu polen.....ti se pare ca polenul ala se va muta curand de acolo...?

ce te faci cand ai 3 deasta in spatiul de ouat al matcii in aceasta perioada(orice perioada) ? inseamana pierdere de albina in viitor.
polenul nu dispare peste noapte....poate peste 10 zile ..daca e consumat (nu mutat)[/quote]

Nu ai nevoie de un coleg de vatra?
Aduc si eu 50 de familii iti platesc chirie 100 lei pentru fiecare familie pe care o las acolo si o si gasesc acolo intacta? Facem afacerea la anul(asa aduc polen tot timpul?) Reduc eu din polenul din zona. Vorbesc serios!
jonny_it

Mesajde ignatov andrei » 26 Mar 2019, 21:27

tiih scrie:1.Ai citit C.L.Hristea,STUPARITUL NOU?
2.In ce conditie procentul culegatoarelor poate depasi procentul albinelor "de stup"

Lasa-ne, dragule, cu recomandarile privind mersul carutelor, n-ai auzit ca acum se lucreaza pentru altfel de vehicule...?!?
Chiar atat de ingust iti e orizontul cunoasterii, incat nu mai stii si altceva...?!?
Iti place sa vii cu intrebari puierile, sau suferi de o anumita boala infantila...?!?

Pacat, chiar credeam ca esti om serios...
ignatov andrei

Mesajde ignatov andrei » 26 Mar 2019, 21:30

paul scrie: Ca altii au alta parere, e fix problema lor, ar fi de salutat si daca ar veni cu argumente din teoria si practica apicola, nu cu catalogari ! ;)
Hai sa depasim momentul ! :)

Nu m-am putut abtine...
RESPECT!
ignatov andrei

Mesajde yuonyuon » 26 Mar 2019, 21:35

jonny_it scrie:
yuonyuon scrie:Ce intelegi dumneata prin "blocaje de polen"?Eu de cand fac stuparie n-am intalnit si fac de ceva ani.

polenul nu dispare peste noapte....poate peste 10 zile ..daca e consumat (nu mutat)

Nu ai nevoie de un coleg de vatra?
Aduc si eu 50 de familii iti platesc chirie 100 lei pentru fiecare familie pe care o las acolo si o si gasesc acolo intacta? Facem afacerea la anul(asa aduc polen tot timpul?) Reduc eu din polenul din zona. Vorbesc serios![/quote
]nu vrei sa te trec cu barca in insula mica ....barem sa faci treaba :lol: :lol:
yuonyuon

Mesajde luci » 26 Mar 2019, 21:39

yuonyuon scrie:
luci scrie:
yuonyuon scrie:mai e cineva care se confrunta cu blocaje de polen , cum procedati?

exclus colectoare! nu am
numa sa nu spuneti ca il va consuma puietu etc.....bla bla...

Ce intelegi dumneata prin "blocaje de polen"?Eu de cand fac stuparie n-am intalnit si fac de ceva ani.

Pai se pare ca matca e problema.La ora asta nu are ce cauta puiet de trantore in stup.
“Nimeni n-a vazut vreodata pe Dumnezeu; singurul Lui Fiu, care este in sanul Tatalui, Acela L-a facut cunoscut.”
luci

Mesajde jonny_it » 26 Mar 2019, 21:44

yuonyuon scrie:Nu ai nevoie de un coleg de vatra?
Aduc si eu 50 de familii iti platesc chirie 100 lei pentru fiecare familie pe care o las acolo si o si gasesc acolo intacta? Facem afacerea la anul(asa aduc polen tot timpul?) Reduc eu din polenul din zona. Vorbesc serios![/quote
]nu vrei sa te trec cu barca in insula mica ....barem sa faci treaba :lol: :lol:[/quote]

Voiam si eu sa mananc o lingura de polen saptamana aceasta si ieri a nins. :lol:
Cand insula era administrata de unii de prin judetul natal am tot fost batut la cap sa merg la polenizare in Insula Mare dar din lipsa de timp am refuzat.
jonny_it

Mesajde vicpo » 26 Mar 2019, 21:45

ignatov andrei scrie:

Adica... daca eu tin in gura o bila de rulment si e murdara de saliva, inseamna ca saliva mea a calit-o...?!?

Din ce am citit transformarea nectarului in miere o face albina tinara de 5-6 zile,
vicpo

Mesajde ignatov andrei » 26 Mar 2019, 21:49

tiih scrie:
vicpo scrie:La un stup cu dezvoltare normala",nepreparat special", niciodata numarul albinelor culegatoare de nectar(scadem cele care sunt carause si aduc apa) nu poate fi asa de mare comparativ cu "albinele de stup" ....

Nu te supara, dar cum scad "albinele care cara apa" ("sacagite" in chineza), fara sa-mi fac limba vanata de la "creionul chimic"...?!? :lol:

Intotdeauna (exceptand roiurile artificiale), numarul celor care "cara" va fi mai mare decat al celor care "nu cara".
Iesirea la cules, in numar mai mare sau mai mic, e cu totul altceva.
Nu intensitatea culesului este principalul factor ce face ca albinele sa iasa din stup ci motivatia...
ignatov andrei

Mesajde ignatov andrei » 26 Mar 2019, 21:52

vicpo scrie:
ignatov andrei scrie:

Din ce am citit transformarea nectarului in miere o face albina tinara de 5-6 zile,

Una e transformarea (in sensul de maturare) si alta transformarea (in sensul de invertire).
Ai grija la sursa de informare si la traducerile facute de domnul GOAGAL!
Sa fii iubit!
ignatov andrei

Mesajde ignatov andrei » 26 Mar 2019, 22:04

luci scrie:[
Pai se pare ca matca e problema.La ora asta nu are ce cauta puiet de trantore in stup.

Dupa doua generatii de puiet eclozionat si in conditiile unui cules abundent de polen, in familie va creste numarul celor cu corp gras.
In aceste conditii, familia se pregateste pentru multiplicare, adica pentru roire.
Ca sa poata avea trantori maturi d.p.d.v. sexual la momentul Tzero, vor incepe cresterea trantorilor cu minim 49 de zile inainte (24 ou si metamorfoza plus 25 varsta masculului fertil).

N-ai mai vazut familii care sa roiasca pe 10 mai...?!?

Daca ai alte argumente...
ignatov andrei

Mesajde marco68 » 26 Mar 2019, 22:12

D-nul Ignatov spune...
Nu intensitatea culesului este principalul factor ce face ca albinele sa iasa din stup ci motivatia...

Stie cineva sa traduca aceasta fraza(invit si proprietarul ei) unde, cred eu, sta esenta apiculturii.
Fii ca apa, prietene!
marco68

Mesajde ignatov andrei » 26 Mar 2019, 22:34

marco68 scrie:D-nul Ignatov spune...

Stie cineva sa traduca aceasta fraza(invit si proprietarul ei) unde, cred eu, sta esenta apiculturii.

Multumesc de invitatie!
Am tradus-o de multe ori, dar prin viu grai.
Nu ma prea pricep la scris si s-a vazut ca de multe ori se intelege aiurea...
N-as vrea sa se inteleaga ca intensitatea culesului nu conteaza, doar ca, asa cum am zis, nu e principalul factor.
ignatov andrei

Mesajde marco68 » 26 Mar 2019, 22:40

Multumesc de invitatie!
Am tradus-o de multe ori, dar prin viu grai.
Nu ma prea pricep la scris si s-a vazut ca de multe ori se intelege aiurea...
N-as vrea sa se inteleaga ca intensitatea culesului nu conteaza, doar ca, asa cum am zis, nu e principalul factor.

Copil fiind (in ale apiculturii) rog explicati de la cap la coada , dar babeste...
Ultima oară modificat de marco68 pe 26 Mar 2019, 23:08, modificat 1 dată în total.
Fii ca apa, prietene!
marco68

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR