Balian scrie:ignatov andrei scrie:Balian scrie:cristi_vidican scrie:ignatov andrei scrie:Mi s-au plans cativa colegi tot din cauza acestui motiv - depopularea.
Poate fi si din cauza "temperaturilor ridicate" din timpul transportului, mai ales perioada imediat dupa sosire la destinatie.
M-am gândit și la asta. Dar nu am cum să-mi mai dau seama dacă a fost asta sau nu. Cert e că fiecare „plimbare” a stupilor, îi afectează.
Să mai ai puțină răbdare și vei avea sistemul de monitorizare care dacă dorești măsoară temperatura interioară și în timpul transportului.
In timpul transportului iti fac si 70 de grade, indiferent de vreme! Problema e temperatura exterioara, mai ales la sosire cand ele ies din stupi!
Mai mult de frig mi e frică la transporturile de primăvară. Fundul e deschis complet, afară 10 grade, plus vântul...
La sosire chiar poate fi orice.
Cu măsurare permanentă am putea da lumină și în această chestiune. Așa vorbim la presupuneri. :)
Tu, da, vorbesti la presupuneri, eu nu.
La schibarea locatiei exista o iesire afara, pentru reglajul temperaturii din stup si o iesire afara pentru reconoastere. Albinele nu vor iesi val-vartej, daca e frig, dar vor iesi, grupuri mici, pe rand... si nu se vor mai intoarce.