Magaziiler sunt luate la un moment stabilit de stupar.
Dacă umiditatea mierii este potrivită se extrage imediat. Dacă nu se pune la dezumidificare.
Te uiți la umidometru când ajunge umiditatea aerului camerei la cca. 30% extragi mierea.

Balian scrie:O tehnologie pusă la punct.
Magaziiler sunt luate la un moment stabilit de stupar.
Dacă umiditatea mierii este potrivită se extrage imediat. Dacă nu se pune la dezumidificare.
Te uiți la umidometru când ajunge umiditatea aerului camerei la cca. 30% extragi mierea.
unincepator scrie:de unde se poate face rost de umidometru?.
unincepator scrie:...de unde se poate face rost de umidometru?.
cristi_vidican scrie:Closcutz scrie:Paul nu cred ca ar da acelasi randament. Cristi poti da te rog niste detalii despre agregatele pentru dezumidificare? Ce parametri au, ce pret, cat este camera de mare. cum faci caldura in camera?
1. Ventilator puternic, care să bage mii de mc/h. Al meu bagă vreo 4-5 mii, dacă nu mă înșel. - costul 850-1100 lei și tot așa în sus. Eu am cumpărat uscător de podea/mochetă. Sunt 2-3 firme care aduc în România așa ceva.
2. Dezumidificator - Al meu e Trotc 171 ECO. A costat 2500 lei. Am avut mai slab, dar nu face față. Nu merge cu acelea de uscat rufe.
3. Căldură. Dezumidificatorul meu face și ceva căldură. în cameră sunt 25 de grade, fără radiator. Dar, dacă ridici temperatura la 30 grade, dezumidificarea e mult mai rapidă.
Cel mai profi e să ai camera cu încălzire în pardosea.
Camera să fie cât mai mică, pentru randament, dar cât mai mare, pentru a putea depozita. La mine e o cameră de 3,5/4,5 și îmi ajunge pentru o stupină de 70 de stupi.
Dacă aș face o cameră de la zero, aș gândi puțin diferit, să pot restrânge spațiul pentru dezumidificare.
Problema dezumidificării a fost una mare pentru mine și a trebuit să găsesc soluții. Sunt costisitoare, dar merită.
Cristian IONITA scrie:ma gandesc .... daca in loc de toate aceste echipamente un aparat de aer conditionat (cu functie de incalzire si de dezumidificare) nu ar fi suficient?
Vasile_Bucovineanu scrie:Sunt obligat sa extrag numai dupa ce mierea este bine "coapta" deoarece nu o dau la procesatori si trebuie sa poata fi pastrata fara sa o incalzesc.
Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 22 vizitatori