jonny_it scrie:Am inteles, doar ca ma bagasei putin in ceata la inceput.
codrean.iulian scrie:Eu o să mai trec câțiva dadantii pe MER în primăvară....o să bag corpuri de jumătate sub cuib, albinele o să umple cu miere ramele dadant si matca ușor se mută jos pe ramele de jumatate....după care storc ramele mari si le bag la topit.....eu zic ca e simplu pt mine, nu mă grăbesc nicăieri
codrean.iulian scrie: ....după ce începe matca să oua si pe ramele de jumătate putem să o mutam jos si sa punem grație sau dacă este vreo rama mare la care nu vrea să renunțe să o scoatem să ajutăm pe altu mai slab cu puietul ala si in locul ei să băgăm foita...variante sunt
cornelioandanciu scrie:Daca le intercaleaza pentru a forma ceva rame 1|2 cu puiet, oare nu ar merge ? Eu am facut asa cu rame 1/1si rame 3/4 intercalate, problema este ca da ca nu se scot la timp cele de 3/4 le prelungeste cu fagure cu puiet cât cele de 1/1.
cornelioandanciu scrie:Balian scrie:codrean.iulian scrie:Eu o să mai trec câțiva dadantii pe MER în primăvară....o să bag corpuri de jumătate sub cuib, albinele o să umple cu miere ramele dadant si matca ușor se mută jos pe ramele de jumatate....după care storc ramele mari si le bag la topit.....eu zic ca e simplu pt mine, nu mă grăbesc nicăieri
S-ar putea să aveți surpriză. Puteți aștepta mult că, albina dacă are de ales dintre ramă 1/1 și 1/2 întotdeauna
va alege prima pentru puiet.
Să nu am dreptate!
Daca le intercaleaza pentru a forma ceva rame 1|2 cu puiet, oare nu ar merge ? Eu am facut asa cu rame 1/1si rame 3/4 intercalate, problema este ca da ca nu se scot la timp cele de 3/4 le prelungeste cu fagure cu puiet cât cele de 1/1.
codrean.iulian scrie:... RAME CU PUIET O SA AM DE LA CEILALTI MER..AM SI RAME CRESCUTE, TREBUIE SA SCAP DE PUIETUL DIN RAMELE DE 1/1.....MA GANDEAM PE URMA SA TAI RAMELE DADANT SA LE FAC MER SI SA LE FOLOSESC DOAR IN CUIB PT PUIET O PERIOADA...A MAI INCERCAT CINEVA?
irina scrie:....4. dc stupul ramane peste iarna pe 3 corpuri, nu exista riscul ca ghemul sa se formeze intre C1 si C2 , in zona fara mancare?.....
cristi_vidican scrie:Scopul lui Balia e să ajungă cu înălțimea stupilor ca stupii lui Dan Mărgărit.![]()
Cuib pe 3 corpuri, 3 corpuri de miere la rapiță, 3 la salcâm, 3 la floarea soarelui și iată-l pe 12 corpuri
Balian scrie:cristi_vidican scrie:Scopul lui Balia e să ajungă cu înălțimea stupilor ca stupii lui Dan Mărgărit.![]()
Cuib pe 3 corpuri, 3 corpuri de miere la rapiță, 3 la salcâm, 3 la floarea soarelui și iată-l pe 12 corpuri
Mai storc câteodată și întretimp.
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Google [Bot] şi 35 vizitatori