yuonyuon scrie:calitatea matcii are legatura directa cu puterea si trasaturle familiei unde va fi folosita matca.......nicidecum cu productia minima pe stup....
defapt nu are legatura deloc...doar in cazul in care este pusa in valoare de apicultoir(cum trebuie) atunci productia se amplifica....
afirmatia calitatea matcii = productie de 30 kg miere e o prostie.....pentru ca nu are legatura....
30-50 kg poti sa faci cu cele mai proaste matci......
cu matci de calitate ar trebuii sa sari 100 ..fluierand ...daca se lucreaza corespunzator....
productia de miere are legatura directa cu gestionarea stupinei de catre apicultor , iar cand sunt si matci de calitate atunci productia se inmulteste cu "n" ..unde "n este calitatea matcii......deci te ajuta sa faci performanta...(recordurile)
Dl yuonyuon,dumita ma minunezi la multe postari...prea vezi lucrurile in roz....
Te-as invita la anul sa vii unde am eu stupina..in stationar,acolo unde principalul cules de productie este floarea soarelui.dupa ce ai trecut de un mic cules la rapita si salcam si mai ales dupa o lipsa totala de cules de circa 3 ...4 saptamani intre salcam si FS cind in unii ani ai sansa sa iti stagneze sau sa iti moara familiile de foame!Sa obtii dumita la acest cules de uzura, 30...50 kg miere,acolo unde altii se plang ca le mor albinele si stupine intregi din cauza neonicotinoidelor sau se multumesc si cu 10 kg miere de familie, in cel mai fericit caz...
Sunt sigur ca nu ai sa obtii nici pe departe aceasta cantitate de 30...50kg..ptr ca asta presupune in primul rand o selectie a familiilor de albine si a matcilor implicit, timp de zeci de ani,strict la acest cules,presupunand printe altele si o trompa a albinei mai mare cu 0,2...0,5 mm fata de medie...daca tot veni vorba de calitatea matcilor....
Iar daca ma insel...imi cer scuze si poate ati cumpar niste matci!!!
Dar daca nu????
PS.Invitatia se adreseaza doar dumitale!
Altfel locatia e "strict secreta"!