Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Pagina lui Bucovineanu

Mesajde cristi_vidican » 02 Dec 2019, 10:46

teinegru64 scrie:Maestre Bucovineanu , ați postat pe un forum mort.

Nu e mort, e viu. Hibernează, se face un vin vechi :lol:
Încă se mai citește pe topicurile cu informație bună.
Mă sună unii după ce au trecut prin tot Fan club MER.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde jonny_it » 02 Dec 2019, 15:09

Vasile_Bucovineanu scrie:Nu imi este deloc rusine pentru faptul ca am militat si militez in continuare pentru pastrarea a ce a mai ramas din rasa autohtona. Dar se pare ca nu numai in apicultura noi suntem in stare sa distrugem tot ce avem, fiind convinsi ca numai tot ce vine dinafara e net superior. Tot ce s-a intamplat la noi in ultimii 30 de ani dovedeste acest lucru.

Nu este o rusine sa va placa rasa locala. Treaba cu pastratul este mai dificila uneori, dar nu imposibila(locuri izolate, insemimate).
Ideea este sa nu dati in cap la cei care vor altceva, nu de alta dar sa fii apicultor a devenit cam complicat.
jonny_it

Mesajde Vasile_Bucovineanu » 02 Dec 2019, 15:22

Nu dau in cap nimanui. Dar prin aducerea si promovarea excesiva a unor rase de pe alte meleaguri indepartate, pastrarea a ce mai ramas din rasa locala devine cu adevarat imposibila. Sunt sigur ca vor fi regrete, dar vor fi tardive.
Vasile_Bucovineanu

Mesajde jonny_it » 02 Dec 2019, 15:52

Vasile_Bucovineanu scrie:Nu dau in cap nimanui. Dar prin aducerea si promovarea excesiva a unor rase de pe alte meleaguri indepartate, pastrarea a ce mai ramas din rasa locala devine cu adevarat imposibila. Sunt sigur ca vor fi regrete, dar vor fi tardive.

Nu prea mai promoveaza nimeni BK-ul cum era odata, acum promoveaza toti carnica.
Si eu sunt invidios pe cei care se uita la fotbal, deoarece mie imi place sa ma uit la sarituri cu schi-urile si nu concep ca cineva sa faca altceva decat ceea ce fac eu... cam asa este cu "importul si promovarea" altor rase :lol:
Rasa locala se pastreaza prin imperechere controlata si ar trebui sa o faca cei care sunt platiti sa faca asta.

Cand m-am oferit sa inseminez gratuit regine am primit doar doua mesaje de la 2 tineri care voiau sa invete pentru, in rest iubitorii si aparatorii carpatinei care se plangeau ca nu pot proteja carpatina nu au zis nimic. Este plin de eroi pe facebook si pe forumuri! :)

Carpatina este o rasa deosebita, dar are in minus cativa ani de selectie si ameliorare. As trece si eu pe carpatina, dar nu-mi da nimeni 50% in plus la mierea vanduta doar pentru ca este obtinuta cu carpatina.
Nu o mai lungesc, bafta!
jonny_it

Mesajde Vasile_Bucovineanu » 02 Dec 2019, 16:09

In postarea anterioara nu am zis nimic despre bukfast. Am vorbit despre rase aduse de pe alte meleaguri in general. Referitor la bukfast cunosc cel putin 3 apicultori care au avut astfel de familii, de ordinul sutelor si au renuntat la ele sau sunt pe cale sa renunte. Unul e in filmul cu ucraineni. Dar fiecare alege ce doreste.
Vasile_Bucovineanu

Mesajde cristi_vidican » 02 Dec 2019, 18:59

Vasile_Bucovineanu scrie:si au renuntat la ele sau sunt pe cale sa renunte

Și la ce au trecut?
cristi_vidican

Mesajde Vasile_Bucovineanu » 02 Dec 2019, 20:06

Cel din film a inceput trecerea la carpatina, al doilea s-a orientat pe carnica, iar al treilea care a pierdut foarte multe familii iarna trecuta, a cumparat ce a gasit in primavara si nu stiu ce a facut in continuare.. Nu stiu daca faptul ca avea bukfast a dus la pierderi, dar a zis ca nu mai vrea sa continue cu ele.
Vasile_Bucovineanu

Mesajde Balian » 02 Dec 2019, 20:39

Care era explicația deciziiei lor de schimbare, vă rog?
MER. Iernare pe 3 corpuri. Gratie aprilie-stoarcere FS. 1-3 caturi pentru miere.
Balian

Mesajde Vasile_Bucovineanu » 02 Dec 2019, 20:52

Mai ales felul in care reusesc sa treaca iarna. In zona noastra inca mai sunt unele ierni aspre. Unul dintre ei a incercat sa le ierneze in sud, dar tot nu a fost multumit. Probabil mai sunt si alte cauze, dar nu intotdeauna omul spune adevarul.
Vasile_Bucovineanu

Mesajde cristi_vidican » 02 Dec 2019, 21:46

eu am trecut iarna cu tot felul de regine. Și la fel au trecut iarna fiecare. Nu a contat rasa.
A contat însă rasa la înțepături, la producție, la roire, la eficiența muncii.
cristi_vidican

Mesajde paul » 02 Dec 2019, 21:59

cristi_vidican scrie:eu am trecut iarna cu tot felul de regine. Și la fel au trecut iarna fiecare..

Eu ti-am mai spus tie, dar, nu vrei sa pricepi ... la tine iarna se cheama asa ca anotimp, ca deh, fiecare trebuie sa poarte un nume . ;) Temperaturile sunt de toamna tarzie. Am mai avut discutia asta si cu domnul Geza ( Balian ). Uite-te si tu la hartile meteo ... in timp ce la Oradea sunt 7-8* C, in Suceava (generic) sunt -2sau -3 * C. La domnul Vasile, la Vicovu de Jos, temperaturile sunt mult mai scazute decat acea medie anuntata pe Suceava. Extrapoleaza ... -3* C la Oradea inseamna - 10 la Suceava si poate -13* C la Vicov. Aceeasi situatie si la ucrainieni, poate si mai scazute temperaturi ! Intr-un sezon rece, asta insemnand lunile octombrie -aprilie, intre zona ta si zona noastra este o diferenta de cateva sute de grade, cam 7-800 am calculat eu odata. ;)
Va salut domnule Vasile si scuzati intrarea intempestiva pe pagina dumneavoastra !
LE ... apropos, la mine zapada masoara 3 cm la ora asta. Banuiesc ca la Vicov e mult mai mare. La tine nici macar n-a cazut o bruma serioasa sa fii nevoit sa razui parbrizul dimineata . :lol:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Vasile_Bucovineanu » 02 Dec 2019, 22:30

Nici o problema, oricine e bine venit pe pagina mea.
Asta vroiam sa spun si eu. Nu se pot compara iernile din Bucovina si partea de rasarit a Transilvaniei cu iernile din Banat si Bihor. La noi iarna 95-96 a tinut cinci luni. A nins incepand cu 3 noiembrie si prima zi in care albinele au putut zbura a fost 5 aprilie. As fi vrut sa vad cum iernau familiile de albine bukfast atunci.
Vasile_Bucovineanu

Mesajde teinegru64 » 02 Dec 2019, 22:56

paul scrie:
cristi_vidican scrie:eu am trecut iarna cu tot felul de regine. Și la fel au trecut iarna fiecare..

Eu ti-am mai spus tie, dar, nu vrei sa pricepi ... la tine iarna se cheama asa ca anotimp, ca deh, fiecare trebuie sa poarte un nume . ;) Temperaturile sunt de toamna tarzie. Am mai avut discutia asta si cu domnul Geza ( Balian ). Uite-te si tu la hartile meteo ... in timp ce la Oradea sunt 7-8* C, in Suceava (generic) sunt -2sau -3 * C. La domnul Vasile, la Vicovu de Jos, temperaturile sunt mult mai scazute decat acea medie anuntata pe Suceava. Extrapoleaza ... -3* C la Oradea inseamna - 10 la Suceava si poate -13* C la Vicov. Aceeasi situatie si la ucrainieni, poate si mai scazute temperaturi ! Intr-un sezon rece, asta insemnand lunile octombrie -aprilie, intre zona ta si zona noastra este o diferenta de cateva sute de grade, cam 7-800 am calculat eu odata. ;)
Va salut domnule Vasile si scuzati intrarea intempestiva pe pagina dumneavoastra !
LE ... apropos, la mine zapada masoara 3 cm la ora asta. Banuiesc ca la Vicov e mult mai mare. La tine nici macar n-a cazut o bruma serioasa sa fii nevoit sa razui parbrizul dimineata . :lol:

Încă mai am răbdare cu tine.Ai văzut ce frumos a zis Cristi...Am. .iernează. ..trezit. De cand te stiu nu am văzut vadane mai plângăcioase.
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde Balian » 03 Dec 2019, 00:20

Domnilor! Sunt din Bihor. Iernile sunt chiar blânde la noi. Nu știu în zone reci cum stau lucrurile
dar la noi vă spun că albinele trec mai bine iarna cu cât este mai frig.
Dacă o familie este pregătită pentru iarnă, problema care poate apărea este puietul prematur
sau permanent nu frigul. Și în această toamnă ca și anul trecut după o perioadă fără puiet a
reapărut din nou ce este f rău pentru albine.
MER. Iernare pe 3 corpuri. Gratie aprilie-stoarcere FS. 1-3 caturi pentru miere.
Balian

Mesajde Neafiliatul » 03 Dec 2019, 01:33

Vasile_Bucovineanu scrie:Nici o problema, oricine e bine venit pe pagina mea.
Asta vroiam sa spun si eu. Nu se pot compara iernile din Bucovina si partea de rasarit a Transilvaniei cu iernile din Banat si Bihor. La noi iarna 95-96 a tinut cinci luni. A nins incepand cu 3 noiembrie si prima zi in care albinele au putut zbura a fost 5 aprilie. As fi vrut sa vad cum iernau familiile de albine bukfast atunci.

Nu știu dacă ați urmărit topicurile TOT DIN APICULTURA CANADIANĂ și APICULTURA LA DISTANȚĂ-DAN MĂRGĂRIT.
La aceștia,iarna înseamnă oct.-aprilie,cu temperaturi de -30 -40 grade. În videoclipurile prezentate,se observă că la aceste temperaturi,albinele NU SUNT
ÎN GHEM ca la noi.Pe două corpuri de ME cu câte 9 rame,sunt în activitate,cu albină mai multă decât vara la noi.Vara,se adaugă 6 caturi.
Cum explicați comportamentul lor iarna la acele temperaturi și explozia de albine vara,pentru a popula încă șase corpuri ME?
Neafiliatul

Mesajde mausica » 03 Dec 2019, 02:21

Paule...lasa ca si la noi a venit frigu si minusurile
Nu putem sta toti in Hawai :lol:
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
mausica

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?