teinegru64 scrie:Maestre Bucovineanu , ați postat pe un forum mort.
Nu e mort, e viu. Hibernează, se face un vin vechi
Încă se mai citește pe topicurile cu informație bună.
Mă sună unii după ce au trecut prin tot Fan club MER.
teinegru64 scrie:Maestre Bucovineanu , ați postat pe un forum mort.
Vasile_Bucovineanu scrie:Nu imi este deloc rusine pentru faptul ca am militat si militez in continuare pentru pastrarea a ce a mai ramas din rasa autohtona. Dar se pare ca nu numai in apicultura noi suntem in stare sa distrugem tot ce avem, fiind convinsi ca numai tot ce vine dinafara e net superior. Tot ce s-a intamplat la noi in ultimii 30 de ani dovedeste acest lucru.
Vasile_Bucovineanu scrie:Nu dau in cap nimanui. Dar prin aducerea si promovarea excesiva a unor rase de pe alte meleaguri indepartate, pastrarea a ce mai ramas din rasa locala devine cu adevarat imposibila. Sunt sigur ca vor fi regrete, dar vor fi tardive.
Vasile_Bucovineanu scrie:si au renuntat la ele sau sunt pe cale sa renunte
cristi_vidican scrie:eu am trecut iarna cu tot felul de regine. Și la fel au trecut iarna fiecare..
paul scrie:cristi_vidican scrie:eu am trecut iarna cu tot felul de regine. Și la fel au trecut iarna fiecare..
Eu ti-am mai spus tie, dar, nu vrei sa pricepi ... la tine iarna se cheama asa ca anotimp, ca deh, fiecare trebuie sa poarte un nume .Temperaturile sunt de toamna tarzie. Am mai avut discutia asta si cu domnul Geza ( Balian ). Uite-te si tu la hartile meteo ... in timp ce la Oradea sunt 7-8* C, in Suceava (generic) sunt -2sau -3 * C. La domnul Vasile, la Vicovu de Jos, temperaturile sunt mult mai scazute decat acea medie anuntata pe Suceava. Extrapoleaza ... -3* C la Oradea inseamna - 10 la Suceava si poate -13* C la Vicov. Aceeasi situatie si la ucrainieni, poate si mai scazute temperaturi ! Intr-un sezon rece, asta insemnand lunile octombrie -aprilie, intre zona ta si zona noastra este o diferenta de cateva sute de grade, cam 7-800 am calculat eu odata.
![]()
Va salut domnule Vasile si scuzati intrarea intempestiva pe pagina dumneavoastra !
LE ... apropos, la mine zapada masoara 3 cm la ora asta. Banuiesc ca la Vicov e mult mai mare. La tine nici macar n-a cazut o bruma serioasa sa fii nevoit sa razui parbrizul dimineata .
Vasile_Bucovineanu scrie:Nici o problema, oricine e bine venit pe pagina mea.
Asta vroiam sa spun si eu. Nu se pot compara iernile din Bucovina si partea de rasarit a Transilvaniei cu iernile din Banat si Bihor. La noi iarna 95-96 a tinut cinci luni. A nins incepand cu 3 noiembrie si prima zi in care albinele au putut zbura a fost 5 aprilie. As fi vrut sa vad cum iernau familiile de albine bukfast atunci.
Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 6 vizitatori