Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Pagina lui Bucovineanu

Mesajde Balian » 25 Ian 2020, 13:26

Da am înțeles. Cu o alimentare reglabilă
cu sursa de 12V ați putea regla regimul de lucru potrivit.
MER. Iernare pe 3 corpuri. Gratie aprilie-stoarcere FS. 1-3 caturi pentru miere.
Balian

Mesajde Vasile_Bucovineanu » 25 Ian 2020, 13:40

Asa e ,dar la stupina am numai curent de la acumulatorul auto care se incarca de la 2 panouri fotovoltaice.
Vasile_Bucovineanu

Mesajde mausica » 25 Ian 2020, 15:03

Vasile_Bucovineanu scrie:
mausica scrie:De ce mixta ? De ce nu 5 sarme sau 6 (orizontale sau verticale)daca vb de rama de 1/1 fara alte sarme oblice,v,w sau alte forme ?

La rama pe care o am eu, pot pune cel mult 4 sarme orizontale. Nu permite mai multe distanta dintre freze. Chiar daca ar fi 5, daca sunt numai orizontale, la extractie ramele se vor rupe, mai ales in lungul sarmii care se gaseste la 5-6 cm de letul de sus. Se intampla acest lucru mai ales la ramele care anterior au avut si puiet. Acolo e zona in care se termina puietul si era marginea coroanei de miere. De cand pun si cele 2 sarme oblice se intaresc mult ramele si nu se rup
chiar daca viteza de centrifugare e mai mare.

Ca le intareste(ramele) corect. Folosesc doar insarmare orizonala(5 sarme la 1/1 si 3 sarme la 1/2).
Inainte cand aveam si magaziile de 1/1 storceam ramele alea dar 5/100 se mai rupeau in rest nici o problema. Doar cele noi erau cu buba si cand erau foarte incarcate. Acum storc doar rame de 1/2(in radial),aceasi insarmare orizontala simpla si nu am nici o problema. Exista cazuri cand 1/100 sa faca figuri. Si storc la viteze foarte mari . Am o centrifuga de 42 de rame cu motor de 550w ...are turatie nu gluma
Asa ca personal vad ca o risipa de timp restu sarmelor.
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
mausica

Mesajde Balian » 25 Ian 2020, 15:43

Nu ar fi nici o problemă cu însârmarea dacă s-ar putea pregăti înainte de vârf de lucru.
În aprilie-mai se complică lucrurile. În plus când afară este f cald și albinele nu le iau
fulger în lucru sau familia nu este bine populată, nepuțând ține temperatura constantă
se pot deforma și așa. Rezultând un fagure care nu mai este bun pentru cuib.
MER. Iernare pe 3 corpuri. Gratie aprilie-stoarcere FS. 1-3 caturi pentru miere.
Balian

Mesajde Vasile_Bucovineanu » 25 Ian 2020, 16:20

Foitele se deformeaza daca contin parafina , cerezina sau nu stiu ce mai baga producatorii in ceara. Daca foile sunt facute 100% din ceara sunt luate in lucru chiar daca culesul e slabut. Nu stiu daca ati vazut filmuletul cu presa din beton, care face si celulele mai pronuntate. https://www.youtube.com/watch?v=cCiWE-m ... e=youtu.be
Vasile_Bucovineanu

Mesajde Balian » 25 Ian 2020, 16:44

Am tot respectul pentru cei care reușesc să urmărească asemenea tehnologii.
Eu personal nu am nici timp dar nici răbdare pentru așa ceva. Recunosc că merge
și așa. Dar nu este eficient. Dacă nu ești prezent în timpul lucrului la procesator,
de la toți vei primi foițe cu adaos. (părerea mea!) Să nu uităm că nu numai
procesatorul o poate aditiva ceara ci și apicultorul, de la care provine materia primă.
O ceară amestecată cu ceva fie aia parafină sau orice reziduri de la tratamente sau
altă intervenție numai dilua se poate dar de scos cu tehnologii cârpești ce o au
procesatori sigur nu.
Balian

Mesajde Vasile_Bucovineanu » 25 Ian 2020, 16:56

De cand am albine eu nu am pus nici foaie de la procesatori in stupi, ci numai facute de mine din ceara 100%. In ultima vreme foile de la procesatori au ajuns sub orice critica. De cand cu fondurile europene au aparut sute de tone de foi pe piata, si asta in foarte scurt timp. Dar despre calitatea execrabila a fagurilor de la procesatori s-a discutat pe forum.
Vasile_Bucovineanu

Mesajde mausica » 25 Ian 2020, 19:21

Cat costa o asemenea presa ?
De unde se poate cumpara ?
La ce greutate iese o foita ?
mausica

Mesajde Vasile_Bucovineanu » 25 Ian 2020, 20:17

Foita are in jur de 120 de grame. Chiar daca sunt ceva mai groase nu se pierde nimic. Albinele o subtiaza la cat stiu ele si folosesc ceara la cladit. Din pacate cel care face asemenea prese a suferit in vara un AVC. Acum se recupereaza, dar acest lucru e de durata.
Vasile_Bucovineanu

Mesajde mausica » 25 Ian 2020, 20:36

Cam cate reusiti sa faceti /zi ? La foite ma refer
Cum le spalati..uscati ?
mausica

Mesajde Vasile_Bucovineanu » 25 Ian 2020, 20:44

Daca mai am un ajutor pot sa fac si 200 de bucati. Nu le spal, numai le usuc. Vara le intind pe iarba, acum le intind intr-o camera pe ziare.
Vasile_Bucovineanu

Mesajde mausica » 25 Ian 2020, 21:47

Buna treaba. Macar nu mai depinzi de prelucrat la fabrici
mausica

Mesajde Vasile_Bucovineanu » 03 Feb 2020, 21:49

Ieri la mine au fost 14-15 grade albinele au carat masiv polen, mult mai devreme decat in alti ani.
https://www.youtube.com/watch?v=7TUHGRm ... e=youtu.be
Vasile_Bucovineanu

Mesajde cristi_vidican » 03 Feb 2020, 22:58

Puteați să puneți colectorul. Cred că se umplea :lol:

P.S. E secetă la dumneavoastră?
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde Vasile_Bucovineanu » 03 Feb 2020, 23:12

E seceta mare. Nu a mai plouat serios de la sfarsitul lui iulie. In primele zile ale anului a venit zapada pe care o puteti vedea in poze, dar s-a topit destul de repede. Se anunta totusi niste precipitatii mai consistente in urmatoarele zile.
Vasile_Bucovineanu

Mesajde jonny_it » 04 Feb 2020, 12:45

Vasile_Bucovineanu scrie:Ieri la mine au fost 14-15 grade albinele au carat masiv polen, mult mai devreme decat in alti ani.
https://www.youtube.com/watch?v=7TUHGRm ... e=youtu.be

Cald, si la mine au iesit afara, dar alunul nu da polen. De obicei in martie ... anul acesta sigur o sa fie mai repede daca nu se raceste iar. :)
jonny_it

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?