Vasile_Bucovineanu scrie:A luat-o razna de tot vremea. Daca in februarie albinele au adunat polen, noaptea trecuta desi erau anuntate -5, au fost -12 grade. Acum sunt 0-1 grad desi e soare puternic. La soare zapada incepe sa se topeasca, dar la umbra are aproape 20cm. Dar va trece si acest episod de iarna si speram ca nu va mai veni altul la fel. Daca nu a fost iarna atunci cand era normal, a venit acum. Batranii aveau o vorba: "nu moare iarna in cer".
jonny_it scrie:.......... acum am gasit o familie cu 5 rame din colt in colt, si in mare parte capacit.
Shrek scrie:jonny_it scrie:.......... acum am gasit o familie cu 5 rame din colt in colt, si in mare parte capacit.
Ba, da ce frig ii, îngheață apele........
De care is ramele de...1/4?
Interesant ca pan' acu' nimeni nu a spus nimic de stimulari cu cu retete " miraculoase" de cozonaci! Si anul asta au sa fie morcovii scumpi! Abia se mai vad cateva frunzulite......
jonny_it scrie:Sunt de aceeasi parere. Anul trecut pe 15 martie abia aveam cateva petice de puiet, acum am gasit o familie cu 5 rame din colt in colt, si in mare parte capacit.
Vasile_Bucovineanu scrie:jonny_it scrie:Sunt de aceeasi parere. Anul trecut pe 15 martie abia aveam cateva petice de puiet, acum am gasit o familie cu 5 rame din colt in colt, si in mare parte capacit.
Sa nu spui ca familia respectiva are regina carpatina.
Vasile_Bucovineanu scrie:O fi acel roi din aprilie?![]()
La inceputul lui februarie am facut acel filmulet cu familia care aducea mult polen. La controlul din martie ma asteptam ca familia respectiva sa aiba foarte mult puiet. Am gasit doua petice de puiet capacit cat palma pe doua rame si ceva larve si oua in jur si putine oua pe a treia rama. Familia e bine populata, are albine pe 8 rame. Nu ma tem ca voi gasi vreo familie fara hrana. Asa cum am mai spus in alta postare in fiecare toamna pregatesc familiile ca si cum ar urma cea mai grea iarna.
Vasile_Bucovineanu scrie:Sa ai grija de acel "roi", cel cu 5 rame de puiet, pentru ca e posibil ca in aprilie sa se urce in pom.
jonny_it scrie:Vasile_Bucovineanu scrie:A luat-o razna de tot vremea. Daca in februarie albinele au adunat polen, noaptea trecuta desi erau anuntate -5, au fost -12 grade. Acum sunt 0-1 grad desi e soare puternic. La soare zapada incepe sa se topeasca, dar la umbra are aproape 20cm. Dar va trece si acest episod de iarna si speram ca nu va mai veni altul la fel. Daca nu a fost iarna atunci cand era normal, a venit acum. Batranii aveau o vorba: "nu moare iarna in cer".
Am avut zapada si grade cu minus si in aprilie. Totusi vremea calda din februarie nu a fost in ajutorul nostru ...
unincepator scrie:Am avut zapada si grade cu minus si in aprilie. Totusi vremea calda din februarie nu a fost in ajutorul nostru ...
Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Google [Bot] şi 20 vizitatori