Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Stefan Madalin

Mesajde jonny_it » 02 Iul 2020, 18:38

Shrek scrie:Am cautat un buton sa dau like da n-am gasit! Sau , cum ar zice un...sudist, ati pus căciulă pe i ( ihi, ihi, ihi.. )! Nu aveti idee cat de repede s-au adaptat " producatorii" de bk, la noile tendinte ( producatori pentru " consum" propriu)! Acum nu mai vinde nima regine bk" imperecheate natural", toți vand FO, imperecheate artificial! Cred ca pun câte două in cutie de le zic " imperecheate", ca pe ...șosete!? Bine, la Jonny nost, nu-i cazul ca dumnealui ii om serios, nu stie d-astea!

Exista internet, se pot face comenzi online si vin F0 fara probleme daca nu vrei sa cumperi de la cei care s-au "adaptat". ;)
jonny_it

Mesajde stefanmadalin » 02 Iul 2020, 19:05

Ce-am observat in anii astia e ca bk-ul avea puiet pana in decembrie pe cand carpatina in octombrie se cam termina.
Lucru ce le uza foarte tare, impresia mea. Plus toamne extrem de secetoase pe zona mea.
Cand zic ca o mierlesc iarna nu e neaparat de la ger, ma refer la tot ce presupune o iernare.

Spre exemplu fac o comparatie cu ce s-a intamplat in acest an pe camp. Toate soiurile straine de orz si grau au sucombat la niste geruri mai tarzii in primavara pe cand soiuirile autohtone si-au revenit.

Pur si simplu, ce am avut eu nu s-a adaptat zonei mele, clar.
Nu e problema de tehnologie, pana sa am bk-ul imi murise un singur stup cumva din cauza unui vant ce l-a daramat de pe suport. Si am adunat ceva ani de experienta iernand ceva fanilii.

Stiu ca is apucultori care lucreaza fantastic cu ea, si eu am fost mega incantat la inceput, pe perioada verii sa nu mai zic, lucrau superb.
Doar ca trebuie sa caut ceva mai adaptat zonei mele mai secetoase si mai calduroase.
Stiti apicultori cu bk pe sud-est?
stefanmadalin

Mesajde jonny_it » 02 Iul 2020, 19:44

stefanmadalin scrie:Nu e problema de tehnologie, pana sa am bk-ul imi murise un singur stup cumva din cauza unui vant ce l-a daramat de pe suport.

Scapati de buckfast si treceti pe albina locala daca aia a mers mai bine. :)
jonny_it

Mesajde peterneamt » 02 Iul 2020, 20:14

stefanmadalin scrie:Ce-am observat in anii astia e ca bk-ul avea puiet pana in decembrie pe cand carpatina in octombrie se cam termina.
Lucru ce le uza foarte tare, impresia mea. Plus toamne extrem de secetoase pe zona mea.
Cand zic ca o mierlesc iarna nu e neaparat de la ger, ma refer la tot ce presupune o iernare.

Spre exemplu fac o comparatie cu ce s-a intamplat in acest an pe camp. Toate soiurile straine de orz si grau au sucombat la niste geruri mai tarzii in primavara pe cand soiuirile autohtone si-au revenit.

Pur si simplu, ce am avut eu nu s-a adaptat zonei mele, clar.
Nu e problema de tehnologie, pana sa am bk-ul imi murise un singur stup cumva din cauza unui vant ce l-a daramat de pe suport. Si am adunat ceva ani de experienta iernand ceva fanilii.

Stiu ca is apucultori care lucreaza fantastic cu ea, si eu am fost mega incantat la inceput, pe perioada verii sa nu mai zic, lucrau superb.
Doar ca trebuie sa caut ceva mai adaptat zonei mele mai secetoase si mai calduroase.
Stiti apicultori cu bk pe sud-est?

Albina Egipteană hibridată cu a noastră a dat cele mai bune rezultate ......după studiile lui Hristea....(albinele arătau la fel ca ale noastre dar mătcile erau roșii....) ;)
Ultima oară modificat de peterneamt pe 02 Iul 2020, 20:16, modificat 1 dată în total.
peterneamt

Mesajde yuonyuon » 02 Iul 2020, 20:15

Problema e la pregatirea de iarna ....nu stiti sai puneti capac...
Bk O intinde cu puietu pana tarziu si va toaca toata albina de iarna.

Hibrizi sunt foarte buni la un capitol si foarte slabi in alte situatii..trebuie compensat ...
yuonyuon

Mesajde stefanmadalin » 02 Iul 2020, 20:17

Apai eu am crezut ca stiu ele ce fac si sa nu ma bag peste...
Degeaba ii pun eu capac, resurse s-au consumat pentru puietul ala, uzura tot este, nu dispare.
stefanmadalin

Mesajde peterneamt » 02 Iul 2020, 20:22

yuonyuon scrie:Problema e la pregatirea de iarna ....nu stiti sai puneti capac...

Hibrizi sunt foarte buni la un capitol si foarte slabi in alte situatii..trebuie compensat ...

CORECT ȘI VALABIL ÎN ZOOTEHNIE ! nu doar în apicultură ( ai rasă pentru producții ...atenție la nutriție , boli și tehnologii ,..... autohtonă _ apă, paie și bătaie )
ps. lucru cu hanemanul e obligatoriu dacă vrei producții cu albine pentru miere , altfel obți albine care trebuie să consune.....la fel și blocarea cu hrană toamna......când vine frigul toate încetează ponta !
Ultima oară modificat de peterneamt pe 02 Iul 2020, 20:45, modificat 1 dată în total.
peterneamt

Mesajde yuonyuon » 02 Iul 2020, 20:31

stefanmadalin scrie:Apai eu am crezut ca stiu ele ce fac si sa nu ma bag peste...
Degeaba ii pun eu capac, resurse s-au consumat pentru puietul ala, uzura tot este, nu dispare.
nu! Nu!.....hibridu e un mix de rase ...in scopuri diferite: productivitate.rezistenta.trasaturi.culori etc......dar odata amestecate rasele sa sti ca vin la pachet cu citeva "tigle lipsa"
Trebuie compensat acolo unde nu se descurca....

Rasele pe de alta parte sunt rezultatul unei selectii de cand lumea....nu ai sa gasesti " erori" doar in conditii nasoale de viata..
yuonyuon

Mesajde jonny_it » 02 Iul 2020, 20:41

yuonyuon scrie:Problema e la pregatirea de iarna ....nu stiti sai puneti capac...

O sa fiti surprinsi cati apicultori care folosesc BK stimuleaza toamna poate poate o mai intind mai mult cu puietul. Ei spera, dar nu le iese intotdeauna :lol:
Ce descrie Stefan seamana al naibii de bine cu ligustica, sau BK-ul de la John Batsis. :D
jonny_it

Mesajde yuonyuon » 02 Iul 2020, 20:46

Am avut si eu bk ..la malu dunarii la sfarsit de octombrie aveam 4 table de puiet....si rezerve pauza....

Mam lepadat....mai ales cand vedeam la albina locala placi de pastura si coronite perfect de intrat in iarna....

Tin minte ca a bantuit culoarea rosie prin stupina a mea si a vecinului vrei 3-4 ani .... :lol:
yuonyuon

Mesajde yuonyuon » 02 Iul 2020, 21:08

jonny_it scrie:

O sa fiti surprinsi cati apicultori care folosesc BK stimuleaza toamna poate poate o mai intind mai mult cu puietul. Ei spera, dar nu le iese intotdeauna :lol:
Ce descrie Stefan seamana al naibii de bine cu ligustica, sau BK-ul de la John Batsis. :D
nu cred ca o sa fiu surprins :lol: :lol:
yuonyuon

Mesajde Balian » 02 Iul 2020, 21:21

jonny_it scrie:O sa fiti surprinsi cati apicultori care folosesc BK stimuleaza toamna poate poate o mai intind mai mult cu puietul. Ei spera, dar nu le iese intotdeauna :lol: .....

În jurul meu degeaba îi spui că pregătirea pentu iarnă se face în august.
Tot speră cules târziu ca să complecteze cât mai puțin și îi dă sirop în octombrie. :shock: :lol:
MER. Iernare pe 3 corpuri. Gratie aprilie-stoarcere FS. 1-3 caturi pentru miere.
Balian

Mesajde stefanmadalin » 02 Iul 2020, 22:11

yuonyuon scrie:Am avut si eu bk ..la malu dunarii la sfarsit de octombrie aveam 4 table de puiet....si rezerve pauza...... :lol:

Exact asa erau si astea ale mele.
Ale mele erau galbene galbene.
O sa pun o poza.

De mentionat ca cele de la Apiexpert au murit ultimele.

In poza Apisdonau cu albine carpatine, doar ce formasem roiul.
Fişiere ataşate
43B812CF-5897-4469-9C78-2E0D69526B03.jpeg
stefanmadalin

Mesajde Vasile_Bucovineanu » 02 Iul 2020, 22:30

yuonyuon scrie:
jonny_it scrie:O sa fiti surprinsi cati apicultori care folosesc BK stimuleaza toamna poate poate o mai intind mai mult cu puietul. Ei spera, dar nu le iese intotdeauna :lol:

Ce sa inteleg de aici? Fiecare apicultor are rasa lui de Bk? Eu stiam ca o rasa are aceleasi caractere, de oriunde o cumperi. Ai ajuns sa recunosti ceea ce am spus in iarna: sub brendul de bk vinde fiecare ce are, nu conteaza daca cel ce cumpara e multumit sau nu. Sa fie cat mai multi cumparatori si sa iasa cat mai multi bani.
Vasile_Bucovineanu

Mesajde Balian » 02 Iul 2020, 22:40

Nu-i chiar așa. Cine cumpără mătci, mai riscă la început.
Dar nu ești prost să cumperi dacă nu ești cât decât mulțumit.
MER. Iernare pe 3 corpuri. Gratie aprilie-stoarcere FS. 1-3 caturi pentru miere.
Balian

Mesajde ignatov andrei » 02 Iul 2020, 23:14

Vasile_Bucovineanu scrie:
yuonyuon scrie:
jonny_it scrie:O sa fiti surprinsi cati apicultori care folosesc BK stimuleaza toamna poate poate o mai intind mai mult cu puietul. Ei spera, dar nu le iese intotdeauna :lol:

Ce sa inteleg de aici? Fiecare apicultor are rasa lui de Bk? Eu stiam ca o rasa are aceleasi caractere, de oriunde o cumperi. Ai ajuns sa recunosti ceea ce am spus in iarna: sub brendul de bk vinde fiecare ce are, nu conteaza daca cel ce cumpara e multumit sau nu. Sa fie cat mai multi cumparatori si sa iasa cat mai multi bani.

"Bucovinene", hibrizii nu sunt rase!
Vezi matale, cineva, adica "pustu stuparu", spunea despre cineva ca are BK negru!
ignatov andrei

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?