Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Vremea - sau ''nu faceti pariu cu Dumnezeu ca pierdeti"

Mesajde jonny_it » 01 Oct 2020, 19:51

tiih scrie:Total gresit...pe pariu......!!!
Ghiar daca s-ar gasi un medicament minune si paduchele ar disparea din stupinele noastre,si toti stuparii ar face tratamentele la aceias data si aceias ora...mai gasim in familiie de albine din paduri,de prin scorburi....
Ghiar daca am obtine o rasa de albine care sa se despaducheasca singura...tot nu ar fi o amintire....In Asia la Apis dorsata albinele se despaduchesc de sute si sute de ani...si tot mai raman de samanta....
De acolo i-am luat ,via U.R.S.S,Bulgaria..., prin 1980-1981...iar la mine in stupina au aparut in 1983.....

Sunt in al 2-lea an cu cateva familii care nu au primit nici un tratament. Au varroa cat si celelalte ... adica zero. :lol:
jonny_it

Mesajde 5rame » 01 Oct 2020, 21:42

jonny_it scrie:
Ghiar daca s-ar gasi un medicament minune si paduchele ar disparea din stupinele noastre,si toti stuparii ar face tratamentele la aceias data si aceias ora...mai gasim in familiie de albine din paduri,de prin scorburi....
Ghiar daca am obtine o rasa de albine care sa se despaducheasca singura...tot nu ar fi o amintire....In Asia la Apis dorsata albinele se despaduchesc de sute si sute de ani...si tot mai raman de samanta....
De acolo i-am luat ,via U.R.S.S,Bulgaria..., prin 1980-1981...iar la mine in stupina au aparut in 1983.....

Sunt in al 2-lea an cu cateva familii care nu au primit nici un tratament. Au varroa cat si celelalte ... adica zero. :lol:

Si ce le-ati facut?????
Temperatura. Hrana. Tratamente. I 35.20.1 I
5rame

Mesajde tiih » 01 Oct 2020, 22:51

jonny_it scrie:

Nu cred...vreau fapte...aveti curajul sa aduceti in martie doua astfel de familii pe un teren neutru ,puse sub lacat si paza stricta..si sa le verificam in octombrie....???
Daca pierd va ofer 4 familii de albine,din alea cu matca carpatina,autentica, din "mosi -stramosi" si va fac si publicitate gratuita ...la matcile care provin din familii de albine care se despaduchesc singure sau ...BK :lol: :roll:
tiih

Mesajde Vasile_Bucovineanu » 01 Oct 2020, 23:20

jonny_it scrie:

Cum sa stabilit faptul ca toate familiile au zero varroa?
Vasile_Bucovineanu

Mesajde kovacslg » 02 Oct 2020, 08:44

Teoretic daca intri in iarna cu 0 varroa poți să ai familii fara infestare în următorul an.
Teoretic.

Practic mergem cu ele la cules și se schimbă problema.
Acolo inevitabil e schimb de albina.
Intre familii proprii, dar și intre familii din stupine diferite.

Trebuie abordat situația practica, adică gestionarea varroa in stupine de producție (cum sunt majoritatea) atât la dimensiuni mici de câteva zeci de familii, dar și în cazul stupinelor mai mari.

Cele două situații diferă mult: metode de munca, timpii disponibili / familie se micșorează - ne place sau nu, intervențiile inevitabil vor fi cu tendință de uniformizare și cât mai sistematice, nu mai "cunoaștem" familiile din colțul cu nuc, roiul de la fantana etc.
kovacslg

Mesajde cristi_vidican » 02 Oct 2020, 08:50

jonny_it scrie:Sunt in al 2-lea an cu cateva familii care nu au primit nici un tratament. Au varroa cat si celelalte ... adica zero. :lol:

Marmota nu moare niciodată :lol:
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde marco68 » 02 Oct 2020, 08:57

Jonny are stupi test pe celula normala ..... o fi asta?
Fii ca apa, prietene!
marco68

Mesajde Shrek » 02 Oct 2020, 12:57

cristi_vidican scrie:......
Mă miră de ce de 60 de ori. De ce nu de 100 sau 20?
Vreau să văd niște studii, altfel o să cred că sunt aruncate pe piață niște cifre din burtă.

Nu mai astepta degeaba. Am vorbi io cu el! Cică il doare burta.....
Shrek

Mesajde jonny_it » 02 Oct 2020, 13:27

5rame scrie:Si ce le-ati facut?????

Celula de 4,8 - 4,9. Dar pana sa spun ca nu au nevoie de tratamente mai am de asteptat.
jonny_it

Mesajde jonny_it » 02 Oct 2020, 13:28

Vasile_Bucovineanu scrie:Cum sa stabilit faptul ca toate familiile au zero varroa?

Teste cu alcool si zahar pudra. Pe vatra de la Iasi am gasit cate unul, la munte si la Vaslui dupa ce am dat cu un formic acum 2-3 saptamani acum nu mai gasesc nimic.
jonny_it

Mesajde marco68 » 02 Oct 2020, 14:02

Celula normala este 4,8;-- 4,9, restul este capitalism si efecte.....Bravo si respecte pentru staruinta.Cele mai mari avantaje vin odata cu revenirea celulei...
Fii ca apa, prietene!
marco68

Mesajde jonny_it » 02 Oct 2020, 14:29

tiih scrie:Nu cred...vreau fapte...aveti curajul sa aduceti in martie doua astfel de familii pe un teren neutru ,puse sub lacat si paza stricta..si sa le verificam in octombrie....???
Daca pierd va ofer 4 familii de albine,din alea cu matca carpatina,autentica, din "mosi -stramosi" si va fac si publicitate gratuita ...la matcile care provin din familii de albine care se despaduchesc singure sau ...BK :lol: :roll:

Au fost multe propuneri asemanatoare, unele legat de modelul de stup, altele cu rasa si nici una nu a fost pusa in practica. Nu va dau un raspuns pentru ca nu stiu cum o sa stau cu timpul liber, dar daca vrei va invit sa cautati varroa la mine in stupina, inclusiv pe vatra din jud Vaslui, acolo vedeti din stupina vecinii care au familii de albine, deci nu o sa puteti spune ca sunt izolat. Varroa nu migreaza de la o familie la alta atat de repede cat cred unii care spun ca au fost in pastoral si s-au umplut de varroa. Ei aveau parazitii deja in lada, doar ca erau pe puiet si nu stiau ei cum sa-i gaseasca. :)
jonny_it

Mesajde jonny_it » 02 Oct 2020, 14:36

cristi_vidican scrie:
jonny_it scrie:Sunt in al 2-lea an cu cateva familii care nu au primit nici un tratament. Au varroa cat si celelalte ... adica zero. :lol:

Marmota nu moare niciodată :lol:

Nop, inveleste cocaina in staniol apoi in boabe de cafea :lol:
jonny_it

Mesajde Balian » 02 Oct 2020, 14:45

Am observat că la familiile unde găsesc păduchi și vecinii sunt infestați.
La mine vara pe o vatră nu stă albina mai mult de 2 luni după care se amestecă.
De asta cred că există, și se produce destul de repede infestare pe orizontală.
MER. Iernare pe 3 corpuri. Gratie aprilie-stoarcere FS. 1-3 caturi pentru miere.
Balian

Mesajde ignatov andrei » 02 Oct 2020, 16:10

Nu se pomeneste nimic de fundul ANTIvarroua!
In afara faptului ca pe unii ii avantajeaza la transpot si la alte chichite, acest fund a avut numai efecte negative, iar rezultatele au fost dezastruoase in ceea ce priveste combaterea Varroua!
Eu l-am denumit - din prima - fundul PROvarroua! :lol:
ignatov andrei

Mesajde jonny_it » 02 Oct 2020, 16:36

ignatov andrei scrie:Nu se pomeneste nimic de fundul ANTIvarroua!
In afara faptului ca pe unii ii avantajeaza la transpot si la alte chichite, acest fund a avut numai efecte negative, iar rezultatele au fost dezastruoase in ceea ce priveste combaterea Varroua!
Eu l-am denumit - din prima - fundul PROvarroua! :lol:

Temperatura si umiditate scazuta = Cutia perfecta pt varroa.
jonny_it

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE