Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Marcel Stoica

Mesajde taipan » 14 Dec 2020, 16:32

Bună ziua dragi colegi
Mă numesc Marcel Stoica, sunt născut în 1967 în Mahmudia, un sat pe malul brațului Sf Gheorghe
din deltă
Sunt căsătorit şi avem un copil, o fată în ultimul an de liceu
Sunt creştin ortodox
Serviciul îl am la asociatia județeană de vânătoare şi pescuit sportiv Tulcea (AJVPS)
Albinele le-am luat in 2015 şi tot atunci m-am inregistrat pe forum dar sunt alături de voi din 2010. Afară de trei cărti despre apicultură pe care le-am citit tot ce am învățat a fost de aici. Foarte multe nopti v-am fost alături şi am fost părtaş la dezbateriile domniilor voastre. Am fost alături de voi şi atunci când ați pierdut un prieten drag şi am vărsat o lacrimă. De fapt la fel ca mine sunt multi care vă citesc şi vă admiră
Stupii sunt in sistem ME
Fac pastoral pe distanțe mici. La tei mă deplasez cel mai mult cam 50km in rest am toate pe aici: zălog, salcie, rapița, salcâm, amorfă, floarea soarelui, izma.
taipan

Re: Marcel Stoica

Mesajde stefanmadalin » 14 Dec 2020, 17:00

Bine ai venit pe pagini personale!
Cum ai putut sa stai 5 ani fara albine?
stefanmadalin

Mesajde ignatov andrei » 14 Dec 2020, 18:02

Bun venit, stimabile!
Sa-ti traiasca familia!
Chiar ma intrebam: oare cine o mai fi TAIPAN, ca n-am prea tinut legatura cu Hong Kong dupa ce am terminat de citit cartea! :lol:
ignatov andrei

Mesajde Balian » 14 Dec 2020, 18:40

taipan scrie:Bună ziua dragi colegi
Mă numesc Marcel Stoica, sunt născut în 1967 în Mahmudia, un sat pe malul brațului Sf Gheorghe
din deltă
Sunt căsătorit şi avem un copil, o fată în ultimul an de liceu
Sunt creştin ortodox
Serviciul îl am la asociatia județeană de vânătoare şi pescuit sportiv Tulcea (AJVPS)
Albinele le-am luat in 2015 şi tot atunci m-am inregistrat pe forum dar sunt alături de voi din 2010. Afară de trei cărti despre apicultură pe care le-am citit tot ce am învățat a fost de aici. Foarte multe nopti v-am fost alături şi am fost părtaş la dezbateriile domniilor voastre. Am fost alături de voi şi atunci când ați pierdut un prieten drag şi am vărsat o lacrimă. De fapt la fel ca mine sunt multi care vă citesc şi vă admiră
Stupii sunt in sistem ME
Fac pastoral pe distanțe mici. La tei mă deplasez cel mai mult cam 50km in rest am toate pe aici: zălog, salcie, rapița, salcâm, amorfă, floarea soarelui, izma.

:D
MER. Iernare pe 3 corpuri. Gratie aprilie-stoarcere FS. 1-3 caturi pentru miere.
Balian

Mesajde taipan » 14 Dec 2020, 18:57

Am stat 5 ani fără albine pt v-am citit şi e destulă lectură aici, apoi bănuții. M- a sponsorizat mama soacră ca si pe janese. E o rusoaică tare cumsecade.
Dom' Andrei aştept cu drag să-mi tragi câteva castane
După ce îmi vezi stupii în poze. Oricum nu sunt pe placul
dumitale
taipan

Mesajde cristi_vidican » 15 Dec 2020, 07:34

Bine-ai venit printre cei care scriu.
Și eu am stat ani de zile pe margine fără să scot o vorbă.
copiam tot ce se scria pe diskete și mergeam acasă și stăteam până târziu să citesc.

Ai o soacră cum nu prea găsești.

Stupi ME. Le mai pui în R și va fi totul perfect. :lol:
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde FLORINELU » 15 Dec 2020, 08:58

buna dimineata si bine ai venit pe aici,te salut din alt colt de tara:Timisoara.
FLORINELU

Mesajde taipan » 15 Dec 2020, 10:04

Gândisem să le pun un R dar mi-e că se supăra Jonny-it.
Orice model aş fi ales tot cu urechile roşii aş fi ieşit. Spre exemplu lui C.I nu-i v-a place de mutra mea pt pur şi simplu țin o puşcă in casă. Dar cu Donbazil v-a fi altfel.
taipan

Mesajde cristi_vidican » 15 Dec 2020, 10:50

Jonny nu se supără, că și el se gândește toată iarna cum să treacă cei 4-5 stupi pe MER. :lol:
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde jonny_it » 15 Dec 2020, 14:39

taipan scrie:Gândisem să le pun un R dar mi-e că se supăra Jonny-it.
Orice model aş fi ales tot cu urechile roşii aş fi ieşit. Spre exemplu lui C.I nu-i v-a place de mutra mea pt pur şi simplu țin o puşcă in casă. Dar cu Donbazil v-a fi altfel.

Nu ma supar, eu nu mai am nici ME si nici MER dar cat de curand o sa se schimbe situatia. :)
jonny_it

Mesajde jonny_it » 15 Dec 2020, 14:48

cristi_vidican scrie:Jonny nu se supără, că și el se gândește toată iarna cum să treacă cei 4-5 stupi pe MER. :lol:

Corect este 4,5 ... daca iau portbagaj la duster pot sa ma extng la 7. :lol: :lol:

Eu teoretic trebuia sa testez anul acesta primii MER, dar sincer inca sunt indecis intre MER si ME. ME am avut si au unele avantaje fata de ce am acum, in schimb am inceput sa vad si avantajele la ce am acum(dadant 12 rame si caturi de 1/2).
La ME lucram cu corpul in majoritatea cazurilor, acum lucrez cu catul pt ca in cuib intru doar daca iau puiet pt roi sau schimb regina, in rest nici cat la ME nu ma uit.
Avantajul la ME, in special in zona de munte este ca vara ai ceva albina in plus daca stii cum sa te joci cu ei. Dar daca necesita lucrari in plus per total pot tine cateva cateva familii in plus si tot acolo ies.

Sincer oscilez intre a ramane pe dadant pe 12 rame si caturi de 1/2 sau MER, sau ME + caturi de 1/2.
jonny_it

Mesajde ignatov andrei » 18 Dec 2020, 13:34

taipan scrie:Am stat 5 ani fără albine pt v-am citit şi e destulă lectură aici, apoi bănuții. M- a sponsorizat mama soacră ca si pe janese. E o rusoaică tare cumsecade.
Dom' Andrei aştept cu drag să-mi tragi câteva castane
După ce îmi vezi stupii în poze. Oricum nu sunt pe placul
dumitale

Pe bune, astept si eu!
Dar sa stii ca nu "castane pe net", ci din alea pe viu, la dumneata, la Mahmudia! Din 2018 n-am mai fost la Mila 23, iar acum, cand Sidor Suhov a murit, parca nu mai am curaj! Sigur o sa mai trec pe la Mila23, ca tare-mi mai sunt dragi canalele si lacurile de acolo!
Pe Sf. Gheorghe n-am mai fost din 1996, cand am fost la 7 km de Murighiol, cu cortul!
Iti spun ceva, dar sa nu spui la nimeni: ME este stupul pe care-l iubesc cel mai mult!
ignatov andrei

Mesajde jonny_it » 18 Dec 2020, 14:11

ignatov andrei scrie:Iti spun ceva, dar sa nu spui la nimeni: ME este stupul pe care-l iubesc cel mai mult!

Nu sunteti singurul. Dar oare daca-i punem caturi de 1/2 pentru recolta nu ar fi mai bine? In ideea sa fie mai usoare si pentru a avea un alt tip de rama, sa fim siguri ca nu incurcam ramele de cuib cu cele de cat.
jonny_it

Mesajde taipan » 20 Dec 2020, 09:25

Ionuț, vezi cum eşti? Suntem atâția care am stat cu sufletul la gură aşteptand o postare de-a ta. Visam ME. Acum ce facem, le punem caturi de jumate?
taipan

Mesajde taipan » 20 Dec 2020, 10:04

Dom' Andrei, locația unde ne întâlnim să primim castane am găsit-o de mult, am molfăit-o de câțiva ani. Nu e nici un secret se află pe canalul Litcov la km 18 în imediata apropiere de lacurile Gorgova, Potcoava, Rotundul, Rădăcinos şi tot aproape de dunărea veche km 74. E o căbănuță a unui prieten tot pădurar. Cam 15 apicultori şi mai înghesuți 20. Dacă se v-a întâmpa în septembrie merge şi la cort. Oricum greii dorm singuri în paturile cele mai bune. Avem timp să punem la cale. Fac poze când ajung în zonă.
taipan

Mesajde ignatov andrei » 20 Dec 2020, 10:51

taipan scrie:Dom' Andrei, locația unde ne întâlnim să primim castane am găsit-o de mult, am molfăit-o de câțiva ani. Nu e nici un secret se află pe canalul Litcov la km 18 în imediata apropiere de lacurile Gorgova, Potcoava, Rotundul, Rădăcinos şi tot aproape de dunărea veche km 74. E o căbănuță a unui prieten tot pădurar. Cam 15 apicultori şi mai înghesuți 20. Dacă se v-a întâmpa în septembrie merge şi la cort. Oricum greii dorm singuri în paturile cele mai bune. Avem timp să punem la cale. Fac poze când ajung în zonă.

Gata, purced la verificat mulinetele si vergile, ca cele Balzer, adevarate, luate in '96, cu rulmenti adevarati, ce nu trebuie unse, le-am dat baiatului, iar eu stau cu din alea, "4 jumatati de rulment"... :lol:
ignatov andrei

Următorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?