Sunt ineficiente benzile la această dată?
Ori sunt dăunătoare?
Am făcut tratament în august cu simț de răspundere
5rame scrie:Va rog sa imi spuneti de ce am albine care au o pata alba pe cap?
Sunt doua variante:
1. De la polen;
2. De la puiet varos, anul asta am probleme cu aceasta boala.
Multumesc!
vslsilviu scrie:La data respectiva 99% este vorba despre polen.
5rame scrie:As dori sa intreb.
Stim ca regina ouata circular pe rama, incepand din mijloc si pastreaza un echilibru stanga-dreapta fata de rama din mijloc.
In plus, parca pe forum am citit, ca in functie de ora din zi regina se afla in stanga sau in dreapta cuibului ( va rog sa imi explicati asta mai bine)
Si acum intrebarea: Daca cele de mai sus sunt corecte in dezvoltarea de primavara nu este gresit sa adaugam rame la ouat doar intr-o parte a cuibului?
Sau mai mult, chiar daca dam o rama intr-o parte si peste o saptamana in cealalta parte asiguram oare spatiul optim pentru dezvoltarea armonioasa si eficienta a cuibului?
5rame scrie:As dori sa intreb.
Stim ca regina ouata circular pe rama, incepand din mijloc si pastreaza un echilibru stanga-dreapta fata de rama din mijloc.
In plus, parca pe forum am citit, ca in functie de ora din zi regina se afla in stanga sau in dreapta cuibului ( va rog sa imi explicati asta mai bine)
Si acum intrebarea: Daca cele de mai sus sunt corecte in dezvoltarea de primavara nu este gresit sa adaugam rame la ouat doar intr-o parte a cuibului?
Sau mai mult, chiar daca dam o rama intr-o parte si peste o saptamana in cealalta parte asiguram oare spatiul optim pentru dezvoltarea armonioasa si eficienta a cuibului?
Vasile_Bucovineanu scrie:Faptul ca regina se afla pe o anumita rama la o anumita ora nu se verifica in practica.
Daca la o familie nu gasim la un moment regina, punem o rama goala in cuib si a doua zi vom gasi regina pe acea rama oriunde a fost pusa in cuib.
Aurel1959 scrie:Sigur matca se afla in general in partea opusa soarelui !? Daca e asa, de ce in a doua jumatate a zilei, de obicei o gasim in dreapta cuibului pe ultimele rame spre soare si dimineata invers?
yuonyuon scrie:in mod normal matca sta unde sunt doicile...iar doicile sunt unde e puiet larvar/oua....nustiu cum ar sta matca intr o anumita zona ,sau alta, in functie de soare ..atat timp cat ea trebuie sa ponteze tot spatiul de cuib...
ignatov andrei scrie:5rame scrie:As dori sa intreb.
De ce, vrei sa treci de la "5 rame" la mai multe...?!?![]()
![]()
In general, matca se afla in partea opusa soarelui. Apoi, matca nu oua in mod continuu.
Daca intelegi aceste lucruri, vei adauga rama pentru ouat atunci cand matca va ajunge acolo in mod normal! E de laudat ca-ti pui astfel de intrebari! Cand vei gasi raspunsul, o mare parte din motivele blocarii cuiburilor este eliminata!
Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 8 vizitatori