doua lumi paralele...!!!
Balian scrie:Nu este corect cine procedează altfel ca noi să-l catalogăm
că are mâțe leșinate în stupi. Mai este și alte situații și metode
pe care avem sau le practicăm noi.
mai exista si expresia " mortaciuni" ...daca "matele lesinate " au lesinat detotVasile_Bucovineanu scrie:Balian scrie:Nu este corect cine procedează altfel ca noi să-l catalogăm
că are mâțe leșinate în stupi. Mai este și alte situații și metode
pe care avem sau le practicăm noi.
Imi cer scuze daca expresia "mate lesinate" a suparat. Probabil nu e cea potrivita. Dar raman la aceeasi parere. In orice zona din tara exista si perioade in care exista abundenta de polen. Daca familiile sunt puternice are cine sa culeaga pentru consum si sa isi faca rezerva. Daca din stup ies cate 3 albine pe minut nu are cine sa culeaga nici pentru consumul zilnic pentru a avea o dezvoltare normala.
matale crezi ca aia care dau turte stiu cum e mai bine??....fac si ei ce li sa spus din auzite...(deobicei de pe youtube...adica de la vanzatorii de turte tip teleshoping)Vasile_Bucovineanu scrie:Nu indemn sa faca nimeni asa cum fac eu. Cu albinele sale fiecare face cum crede ca e mai bine. Eu vroiam sa spun ca daca intram cu familii puternice la iernare nu e nevoie de nici un fel de turte. Asiguram hrana destula in toamna si toata iarna putem sta linistiti. In schimb daca se intra cu familii pe 3-4 rame e nevoie de tot felul de stimulente si tot slabe vor fi in primavara.
Cristian IONITA scrie:Ai cules de răpită ... este reacția normală a albinelor asa ceva ... zilele astea eu imi fac de lucru prin ograda cu masca n cap ... tot timpul sunt însoțit de câteva albine care ma bazaie nonstop.
Culmea ... când lucrez in stup ... o dată afumate se comporta civilizat .... pe culoarele de zbor sunt uracioase. Si cum sunt înconjurat de sole de răpită cam toată curtea este teren minat.
Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 4 vizitatori