Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA POZE

Sectiune pentru poze , unde poti incarca diferite poze care au ca subiect apicultura.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Aparat pentru insamantarea artificiala a matcilor

Mesajde Dragos » 16 Ian 2012, 22:29

Aparat pentru insamantarea artificiala a matcilor
Fişiere ataşate
DSCF5671.JPG
Proprietarul este apicultorul Radu Jan
Ultima oară modificat de Dragos pe 16 Ian 2012, 22:44, modificat 1 dată în total.
Dragos

Re: Aparat pentru insamantarea artificiala a matcilor

Mesajde Dragos » 16 Ian 2012, 22:30

...
Fişiere ataşate
DSCF5672.JPG
Dragos

Mesajde Dragos » 16 Ian 2012, 22:31

...
Fişiere ataşate
DSCF5678.JPG
Dragos

Mesajde jimm » 16 Ian 2012, 22:59

Acu', eu sunt apicultor de 2 ani...ce am observat in acest timp ca aceasta imperechere artificiala a devenit un fel de tinta, un fel de Everes al apiculturii.
Acum nu esti un apiculor adevarat decat daca ai o astfel de jucarie, te simti tatic printre apicultori, simti ca te plimbi cu Ferarii prin Dorobanti!...
Aia care fac miere, polen, propolis.. au devenit un fel de pufani :)
Nu am reusit sa inteleg cam ce poate face un apicultor "de rand" cu asa ceva? Coropisnite?
V-ati dat seama!Sunt invidios! :)
jimm

Mesajde Dragos » 16 Ian 2012, 23:42

jimm scrie:Nu am reusit sa inteleg cam ce poate face un apicultor "de rand" cu asa ceva? Coropisnite?

Experienta de 2 ani in domeniul apicol isi spune cuvantul in mesajul anterior!
Ca sa intelegeti ce se poate face.....intrebati mai bine, un crescator de matci!! El va stii raspunsul!! Nu dumneavoastra!! :!:
Ultima oară modificat de Dragos pe 17 Ian 2012, 09:34, modificat 1 dată în total.
Dragos

Mesajde jimm » 17 Ian 2012, 00:13

Ai ocazia sa ma luminezi!
Baga!
jimm

Mesajde leopreda » 17 Ian 2012, 01:27

eu nu ma pricep prea mult, dar nu trebuie sa fie o matca acolo in actiune cu inseminarea spermei?
leopreda

Mesajde Dragos » 17 Ian 2012, 09:29

Da, trebuie sa fie o matca acolo, dar in perioada asta nu sunt matci virgine si lipsesc si trantorii de la care se recolteaza materialul seminal!
In perioada asta se exerseaza doar cu albine lucratoare.
Dragos

Mesajde janese » 17 Ian 2012, 13:26

studiez problema asta de vreo trei luni...sunt toba ce teorie...stiu ce am de facut...aparatul e gata intr-o luna(home made)...am materialele si substantele...am primit indicatii si de la un neamt si o frantuzoaica(au ras de mine la inceput dar le bat aparatele lor la precizia aparatului meu...precizie care nu este necesara dar vreau sa compensez neindemanarea de pufan pe care o am!!)...astept luna mai-iunie cu virginitatea(astea imperecheate n-or mai vrea inca o data..si inca o data???)...microscop digital am.....astia doi zic ca o sa intampin greutati (esecuri) datorita faptului ca nu voi putea pastra igiena...vom vedea....am mai zis...daca din zece matci reusesc una sa o sex-esc...ma opresc sunt multumit....gicane..asta o pregatisem pentru tine sa te dau pe spate!!...acu m-ai lasat prada manjilor astora!!!

http://www.youtube.com/watch?v=0_ii8fS4Be0&NR=1
http://www.youtube.com/watch?v=oigJ0V7x ... re=related

http://www.youtube.com/watch?v=nlGcvVkI ... re=related

http://www.youtube.com/watch?v=WphAJODS ... er&list=UL
http://www.youtube.com/watch?v=hjZvCOzysP8&NR=1
http://www.youtube.com/watch?v=W1_LhfK- ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=DKfamHlef20

http://www.besamungsgeraet.de/

http://www.youtube.com/watch?v=0_ii8fS4Be0&NR=1

mai vreti documentatie????hai ca va mai dau!!!

http://www.youtube.com/watch?v=iVjLkUVt ... er&list=UL
janese

Mesajde janese » 17 Ian 2012, 13:45

Dragos scrie:Aparat pentru insamantarea artificiala a matcilor

asta e varianta cea mai simpla si ieftina... cat a dat pe el??............dr shely mai are unu cu al treilea ocular prin care face poze si filme...pret6000-8000euroi..varianta 4 parca si a mai bagat o imbunatatire ..vezi seringa auxiliara ,,hornet" sau cam asa ceva
janese

Mesajde horia_ch » 17 Ian 2012, 14:00

Sigur cel mai ieftin, nu este cel al lui Joe Latshaw?
Ştii tu... Cel căruia îi lipsesc cele două cârlige. Are doar unul, semi-mobil. Celălalt este înlocuit de pensetă.
1.jpg
Aşa arată aparatul. Alături este aparatul pentru "umplerea" acului.

2.jpg
Asta este "camera de gazare" a mătcii.
2.jpg (8.36 KiB) Vizualizat de 14697 ori
קֹהֶלֶת 3:11,12
horia_ch

Mesajde janese » 17 Ian 2012, 14:08

maa...cu cat ai mai multa experienta cu atat itzi trebui un aparat mai simplu...dar experienta...indemanarea o capeti dupa 1000 de matci omorate!!!
fa treaba asta....apuca sub microscop(marire x40) acul albinei cu penseta si trage usor de el incercand sa-i desfaci ,,gaozu"...dar sub microscop...si sa vezi cum itzi batzaie mana....si apoi vezi cam ce aparat ii trebui incepatorului in treburi dastea!!!!
cele doua carlige sunt de fapt unu pentru partea ventrala...pentru partea dorsala(partea cu acul...sunt doua variante..ori un carlig gaurit prin care intra acul matcii...ori o ,,penseta care se strange mecanic sa poti controla forta de strangere
Ultima oară modificat de janese pe 17 Ian 2012, 14:14, modificat 1 dată în total.
janese

Mesajde horia_ch » 17 Ian 2012, 14:14

Nea Jane, cred că e prea mare mărirea de 40x.
Oricum, mersi pentru primul filmuleţ de mai sus. Eu am încercat să fac acul pe acelaşi principiu, dar utilizând un car de imprimantă. Nu prea mi-a ieşit. :cry:
קֹהֶלֶת 3:11,12
horia_ch

Mesajde janese » 17 Ian 2012, 14:20

mai precis intre x10 si x40..la treaba cu desfacerea ,,bijbei"...trebui sa te duci la x40(ca sa vezi intrarea in vagin..stii tu treaba cu clitorisu!!!apropos..ai vazut vreodata un clitoris???de matca,maaa...nu de alalaltu!!!)).....incearca si ai sa vezi..plus ca ocularul microscopului trebui sa aiba diametrul (partea spre matca de minim 15mm(lupa)..si sa poti sa maresti de la 150-170mm (distanta intre obiectiv si popoul matcii)..degeaba ai un microscop care itzi mareste punctual...tu ai nevoie de un microscop care mareste intreg corpul albinei sa vezi pozitionarea relativa a vaginului fata de corpul ei...si astfel sa potzi infige scula..serynga cu sperma....nu mai mult de 2 mm.!!!.........nu 250-300mm cum e invatzat janese cu scula lui!!!!sa traieshti ci-uleee!!!poate apari pe aici!!!!!ca-ti rup chicerele!!!! :D
vorbeste si tu cu aia care au mai facut!!!!
ps...zice janese...,,dotatu"

vezi ca in catalogul swenty...ai pe hartie milimetrica ,,,curburile" acestor scule,ca informatie
janese

Mesajde paul » 17 Ian 2012, 22:51

janese scrie: ..astept luna mai-iunie cu virginitatea(astea imperecheate n-or mai vrea inca o data..si inca o data???)...

Mai ... nea Jane ... babele vor , inca o data si ... inca o data ,si ... degeaba vor ! Degeaba e vointa ,daca ... nu-i putinta !
Si pana la urma ... cat o fi aparatul de aparat , parca tot se potriveste mai bine pe una ... nelagarita !
Acu ... zi , Doamne iarta-l pe ... nea Gica !!! Daca ar mai fi trait si ar fi vazut ce ... pasiuni ai ... :lol: :lol: :lol: ... Dunarea ... era izvor ... ca sa te speli !
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde janese » 17 Ian 2012, 23:10

maa...am fost la gicanu sambata...sa mai vorbesc nitzel cu el...l-am bestelit asa cum era el in clipele alea..poate poate ma auzea...i-am reprosat ca a plecat cu multe secrete..lucruri pe care noi toti trebui sa le impartasim celor din jur..aduceti-va aminte ca aici in forum mereu ii ziceam,,,ce secrete ma?????.....ca dainuim daca impartasim ce stim si celor de langa noi...am fost in camera lui..,,de lucru""..si mi l-am inchipuit cum statea el la calculatorul lui si butona...shiiiii surpriza......sa constat(din ce am vazut injur) ca gicanu pe furish adeca..fara sa ne zica...studia si el in perioada asta ceva la microscop....hotz!!!am zambit usor si i-am zis...taceai si faceai,gicane!!!...vezi ca te-am prins???tacea malc si nu ne zicea ce si cum...ceva legat de polen.....

na gicane! ca te dadui in vileag!!!!mi-l si inchipui cum radea asha subtzire si lung...de mine!!!!mereu imi zicea cand ma luam de el:ce vrei sa-ti spun ma banditele???
pe mine ma beshtelea ca ma tzin de prostii...dar de fapt si el avea damblalele lui de ,,studiu"".....ixperentze!!!!
am doua sticle de la el...trimise prin posta cu ,,licori magice"",pentru albine cu etichete lipite si scrise de mana lui (administrarea) ..i-am zis la vremea respectiva.....daca mi-a dat apa chioara, olteanu sa rada de mine???? :shock: :D

cand am fost la el sambata nu mi-a dat o lacrima....dar acu mi s-au umezit ochii....e greu sa=ti fie dor de oameni care nu mai sunt......ma duc sa trag o tzagara!!!!!cat imi impun sa fiu de tare...tot m-am inmuiat!!!
Ultima oară modificat de janese pe 17 Ian 2012, 23:23, modificat 1 dată în total.
janese

Următorul

Înapoi la POZE