taipan scrie:Răspund eu la întrebare:
fără caturile puse.
Deci munca ca la sapat santuri si scos cioate...?
taipan scrie:Răspund eu la întrebare:
fără caturile puse.
calitatea spatelui pe locu doi?taipan scrie:calitatea mierii tb să primeze
yuonyuon scrie:pana si celebrul tratament din toamna(august-septembrie) nu ar fi chiar necesar daca apicultorul ar restrange mai rapid(unde e cazu) odata cu racirea noptilor din august...puiet fiind la fel ca suprafata dar temperaturile sunt mult mai reci.
alte doua cauze ce duc la tratamentele la infestatii prea devreme ...racirea cuibului (spargera de cub primavara) sau cand sunt perioadae cu ploi vara...sau seceta-foame
daca s ar respecta aceste lucrurii nu prea ar fi nevoie de tratamenmte...adica de ce am trata un stup sanatos...?
cum a spus DM din canada ..la final de sezon daca e nevoie tratam daca nu nu!(deci in august)...
la un stup sanatos e normal sa gasim varoua....dar pentru ca stupul e bine ingrijit procentul de albina afectata este nesimnificativ...jonny_it scrie:yuonyuon scrie:pana si celebrul tratament din toamna(august-septembrie) nu ar fi chiar necesar daca apicultorul ar restrange mai rapid(unde e cazu) odata cu racirea noptilor din august...puiet fiind la fel ca suprafata dar temperaturile sunt mult mai reci.
alte doua cauze ce duc la tratamentele la infestatii prea devreme ...racirea cuibului (spargera de cub primavara) sau cand sunt perioadae cu ploi vara...sau seceta-foame
daca s ar respecta aceste lucrurii nu prea ar fi nevoie de tratamenmte...adica de ce am trata un stup sanatos...?
cum a spus DM din canada ..la final de sezon daca e nevoie tratam daca nu nu!(deci in august)...
Youane, tu nu ai idei rele, dar vezi ca varroa se inmultesc si in stupii sanatosi. Culmea este ca acolo unde sunt boli ale puietului de obicei varroa cam dispare.
la un stup sanatos e normal sa gasim varoua....dar pentru ca stupul e bine ingrijit procentul de albina afectata este nesimnificativ...yuonyuon scrie:Youane, tu nu ai idei rele, dar vezi ca varroa se inmultesc si in stupii sanatosi. Culmea este ca acolo unde sunt boli ale puietului de obicei varroa cam dispare.
jonny_it scrie:la un stup sanatos e normal sa gasim varoua....dar pentru ca stupul e bine ingrijit procentul de albina afectata este nesimnificativ...yuonyuon scrie:Youane, tu nu ai idei rele, dar vezi ca varroa se inmultesc si in stupii sanatosi. Culmea este ca acolo unde sunt boli ale puietului de obicei varroa cam dispare.
In astfel de stupi Paduchii se inmultesc pe margini sau celule de trantori....si nu afecteaza miezu..marea majoritate a albinei ce duce generatie dupa generatie este sanatoasa tun....
Se poate observa foarte bine la cum este aranjat puietul pe rame daca e sanatos sau nu...
In schimb un stup unde sa racit cuibu are viitorul compromis...
Deci daca vezi paduchi pe albina este irelevant ca trebuie sau nu tratat......e vorba de procentul de infestatie ce conteaza mai mult.....la prima perioada mai rece are cine sa intre in celule si un tratament in august este ok...
Macar daca tot racim cuibu dupa floarea soarelui sa nu avem si paduchi![]()
"Grea biologia asta!! "..dar daca se pleaca numa de la premize gresite si opinii de la x si y....normal ca e grea
Eu daca am celule cancerigene in corp( toti au) nu inseamna ca ma duc sa fac tratament...
kiloz scrie:Ce glume bune.![]()
O fii valabil la bkv ? Sau de ceva VSH ?
jonny_it scrie:kiloz scrie:Ce glume bune.![]()
O fii valabil la bkv ? Sau de ceva VSH ?
Sunt foarte vesel, cum sunt si cercetatorii care tot publica studii despre varroa. Dar nu la fel ca suedezii care nu mai trateaza deloc pentru varroa.
yuonyuon scrie:Suedezii astea sunt nebuni deadreptu
Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 8 vizitatori