Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Acid oxalic

Mesajde Balian » 20 Ian 2022, 19:48

Sublimarea cu AO are eficientă mai bună dacă e făcută când aerul este umed. Deci
sau după ploaie sau diminerața devreme. Cu masca nu este f greu în aceste situații.
Pentru albină orice tratament este mai suportabil dacă poate zbura după.
MER. Iernare pe 3 corpuri. Gratie aprilie-stoarcere FS. 1-3 caturi pentru miere.
Balian

Mesajde daffid mihailov » 20 Ian 2022, 19:54

Balian scrie:Sublimarea cu AO are eficientă mai bună dacă e făcută când aerul este umed. Deci
sau după ploaie sau diminerața devreme. Cu masca nu este f greu în aceste situații.
Pentru albină orice tratament este mai suportabil dacă poate zbura după.

Da, eu am spus ca in August am avut rezultate ce nu m-au satisfacut. E de luat in calcul umiditatea din aer si temperatura, variabile pe care nu le pot controla. Oricum eu am trecut la idei mai avangardiste, cum ar fi tratamentul termic. Daca sa vrea se poate scapa de Varroa prin noile tehnologii. Crisp-R si AI. (dar pana atunci mai avem de asteptat cativa ani).
Şi albinele au aceeaşi soartă ca toate marile adevăruri. Trebuie să înveţi să le observi. Maurice Maeterlink
daffid mihailov

Mesajde Balian » 20 Ian 2022, 20:06

Sublimare cu AO nu este recomandat mai ales eficient în perioada august.
Nu mă mir că nu ați fost satisfăcut. În august când atinge maximul infestarea
trebuie ceva mai la subiect, care are acțiune pe întreg ciclu de stare căpăcită.
MER. Iernare pe 3 corpuri. Gratie aprilie-stoarcere FS. 1-3 caturi pentru miere.
Balian

Mesajde daffid mihailov » 20 Ian 2022, 20:10

Da, la concluzia asta am ajuns si eu, dar dupa lungi si excesive incercari. Tot timpul invatam.
Şi albinele au aceeaşi soartă ca toate marile adevăruri. Trebuie să înveţi să le observi. Maurice Maeterlink
daffid mihailov

Anterior

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE