de ioanpuiu » 21 Mar 2022, 16:09
Foarte multe ţări au luat tot felul de măsuri care ar putea duce la oprirea războiului dar se pare că nu este suficient.
Politicienii au stilul lor de abordare şi eu nu mă prea împac cu el.
Ăsta este motiv de incompatibilitate pentru mine, nu pot fi şi nu sunt bun de politician dar simt că îmi pierd răbdarea şi mă gândesc ... cum ar fi dacă ?
Cum ar fi să fiu cancelarul Germaniei ?
Evident că nu pot fi dar dacă ... prin absurd ... totuşi ... cumva, aş fi Olaf Scholz, i-aş da telefon lui Putin şi i-aş spune:
- vere Putin, de Luni (sau de Miercuri că deja e Luni) închid conducta dacă nu opreşti Operaţiunea Specială de Război. North Stream 1
Să închizi un robinet, chiar unul de dimensiuni mari, nu este foarte greu şi nu e mare lucru ... cu acelaşi efort poţi să îl deschizi la loc.
Luni aş fi la conductă însoţit de câţiva oficiali şi evident, reporteri care transmit în direct.
Odată oprit gazul, o echipă de instalatori începe demontarea instalaţiilor şi a conductei celei mari. Tăiata cu flacăra oxiacetilenică, segment după segment, scoasă şi încărcată în camioane, şi azi, şi mâine, şi tot aşa zi după zi.
Dar eu gândesc ca un antreprenor nu ca un politician.
Fiecare ţară are un stoc de rezervă pentru situaţii neprevăzute, situaţii de urgentă, se poate susţine câteva luni din el.
Oprirea războiului este o urgenţă.
Costurile războiului, cheltuielile cu ajutorarea Ucrainei, cu refacerea capacitătilor de producţie distruse zilnic, cu lucrări agricole care nu pot fi făcute sub bombardament, cu penurie de alimente şi preţuri mai mari pentru toată lumea, cu pierderi de vieţi omeneşti de ambele părţi, cu refugiaţii şi cu toate celelalte sunt mult mai mari, infinit mai mari decât cele cu demontarea conductei şi cu o eventuală reinstalare a ei.
Cât i-ar trebui lui Putin până să-l apuce disperarea văzând în fiecare zi reportaje cu dezafeactarea conductei ? Nu numai că le vede el, ştie că o lume întreagă le vede.
Cred că ar deveni rezonabil în foarte scurt timp.
Iar eu, Olaf Scholz, m-aş bucura de simpatia întregii lumi şi toţi ar spune: nu e de glumit cu nemţii.
Dacă măsură s-ar dovedi decisivă ... prestigiu pentru Germania.
Cu toţii suntem
sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.