Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde ioanpuiu » 09 Apr 2022, 09:43

marco68 scrie:Bunicul meu a fost in ambele razboaie...eram prea mic sa inteleg ce povestea ,10 -11 ani ,dar n-am uitat emotiile care le simteam,tot ce inseamna razboi e doar suferinta....multa si crunta. Din cauza lacomiei pamintul musteste de singe.
Lacrimile necazurilor curg mereu pe obrajii nevinovatilor.

Nu merge aşa măi Marco.
Îmi este greu să cred că şi acum eşti prea mic ca să înţelegi realitatea războiului din Ucraina.
Este imposibil ca cineva care e constient că "tot ce inseamna razboi e doar suferinta....multa si crunta" şi că "Lacrimile necazurilor curg mereu pe obrajii nevinovatilor" să se lase prostit, să pună botu' la propaganda rusă.
Un asemenea om nu poate să preia şi să transmită, să răspândească un mesaj care pune la îndoială ororile din Bucha aşa cum ai facut tu în urmă cu trei zile:
marco68 scrie:Unii spun ca mortii din Bucea miscau si se ridicau dupa filmare.....cine mai stie!!

Unul dintre cele două mesaje ale tale este mincinos.
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde ioanpuiu » 09 Apr 2022, 09:48

În afară de asta, ai dat-o cu "unii spun"
Unii ?... cum unii măi Marco ? Este atâta informaţie disponibilă !
Ia, citeşte aici!
ioanpuiu

Mesajde Shrek » 09 Apr 2022, 13:45

feederman scrie: Daca buneii sau taticii s-au intors calare pe tancurile sovietice ale diviziilor de tradatori, Tudor Vladimirescu sau Horia, Closca si Crisan, atunci nu se poate vorbi de demnitate umana nici in cazul lor nici al urmasilor lor. Atitudinea urmasilor si aprobarea crimelor kremlinului, trebuie cautata radacinile lor , adica in avantajele de care buneii si taticii au beneficiat dupa 23 august '44, cand in mod abuziv si in dispret fata de valorile morale si fata de meritele personale ale Romanilor cinstiti, au fost numiti: militieni, securisti, ofiteri, gardieni de puscarie, activisti de partid, functionari, profesori , academicieni, judecatori si asesori populari, ingineri , directori de fabrici si de institutii; au primit locuinte, salarii, pensii si drept de mostenire pe functii. Pe scurt omul nou.
Un individ care ranjeste cand se refera la crimele din Ucraina, poate fi, de/ ment, pr..., neinformat, dar cel mai probabil este un mostenitor interesat si cinic al unui loc pe lista reactualizata a acelor tradatori si profitori pe care-i mostenesc. ......

Normal ca acum da bine sa spui ca " diviziile de trădători, Tudor Vladimirescu", bla, bla, bla.....! Pentru ca sunt românești, nu? Urmasii lor sunt blamabili, nu? Urmasii de trădători, nu? Mentalitate de responsabil cu propaganda din cadrul bob!
Sa fim corecți și sa informăm publicul până la capăt. De exemplu, ce a fost Grupul Etnic German din România (în germană Deutsche Volksgruppe in Rumänien) si cine sunt urmașii lor?! Nica, nica? Sau dam vina tot pe comuniști? De fapt, ei au fost scoși in afara legii si declarați " fascisti" după înfrângerea germaniei. Despre atrocitățile săvârșite de unii membri s-a scris foarte puțin, sau aproape deloc. In Sibiu si mai apoi, in Brasov, aproape tot ce era proprietate evreiască, a fost " cumparata" de membri ai gen, în perioada lor de glorie. Pentru cine este interesat, o scurtă căutare pe gogu sau wikipedia . După război ( pentru ca germania a fost invinsa) etnicii germani au plătit cu vârf și îndesat pentru" bunastarea" din timpul ocupației germane. A fost corect sa fii prigonit doar pentru că ai apartinut unei etnii? Evident ca nu! Evreii au fost decimati doar pentru că erau evrei. Comunismul a cultivat sarguincios ură între oameni, grupuri etnice, simpatii politice, orientări sexuale, etc.
Revenind la diviziile de trădători, adevărul este greu de deslușit. Ele erau formate din soldați români, dezertati ori cazuti prizonieriîn timpul cand Romania lupta impreuna cu armata germană împotriva Rusiei. In acel timp, ( românii trebuie sa stie si aceste lucruri), armata română s-a dedat la masacre in zona Odesei, masacre vădit antisemite. Apoi, la fel cum au procedat si rusii mai târziu, armata română a fost folosită drept carne de tun mai ales la" cotul Donului"! Sunt de condamnat acei soldați care au dezertat pentru a nu lupta impreuna cu germania nazistă? Apoi, la începutul organizării lor, diviziile menționate, au luptat împotriva germanilor. Evident ca pe masura ce au căpătat notorietate, au devenit pur si simplu profitori ai vremurilor.
Deci, sa punem intrebare corecta: cine sunt de condamnat mai tare: urmașii soldaților dezertori din diviziile Tudor Vladimirescu sau ai celor din GEN?
Nu credeti ca va îndreptățit cu pasi repezi spre un soi de discriminare pe motive etnice?
PS. Ma bucur sa vad ca ati trecut la semnătură expresia " sa nu uiti Darie".
Shrek

Mesajde Donbazil » 09 Apr 2022, 22:28

Salut!

Monstrulețule din mlaștină!....
Pentru asta uit toate supărările pe care mi le-ai provocat în toți anii de când comunicăm....

”Sa fim corecți și sa informăm publicul până la capăt. De exemplu, ce a fost Grupul Etnic German din România (în germană Deutsche Volksgruppe in Rumänien) si cine sunt urmașii lor?! Nica, nica? Sau dam vina tot pe comuniști? ”
Donbazil

Mesajde Donbazil » 09 Apr 2022, 22:32

Salut!

Baiu naibii e că mulți dintre noi nu vedem nuanțele....Griurile vieții....PUNCTE DE VEDERE NEUTRE NU SUNT !...Vedem doar alb sau negru - iar asta-i tragic....

Bogdan Duca
O mică prostie de care va trebui să ne eliberăm.
Nu există punct de vedere neutru și echilibrat decât pe subiectele care chiar nu ne interesează și nu ne afectează.
Vreți puncte de vedere neutre și echilibrate cu privire la criza din Ucraina? Căutați un canal marțian de știri....
Puncte de vedere neutre și echilibrate putem avea pe tema unei lovituri de stat în Fiji, despre prăbușirea producției de lăptuci în insulele Faukland și alte subiecte de acest gen....
Însă ce există este punctul de vedere rațional și documentat.
Eu nu sunt neutru și echilibrat în ceea ce privește Ucraina.
Cred că Ucraina este un stat fabricat de sovietici, condus acum de un cocktail grețos de naționaliști neonaziști și prostituate manipulate de Occident.
Nu cred că NATO este o alianță pozitivă, nu cred că UE în formula sa actuală este altceva decât un monstru ideologic.
Nu cred că SUA este altceva decât un Imperiu al Răului, adevăratul Imperiu al Răului.
Știu, că m-am informat, că războiul din Ucraina a început acum 8 ani, că armata ucraineană și neonaziștii ucraineeni au comis crime împotriva umanității în acest conflict de 8 ani, în tăcerea complice și criminală a SUA, UE, NATO și a presei aservite lor.
Știu că Rusia nu avea altă alternativă decât să intre în Ucraina, pentru că era vorba de ruși victime ale demenței de la Kiev, cu care SUA și UE au fost constant complice.
Nu pot fi ”neutru și obiectiv”. Pot în schimb să caut adevărul, să mă întreb, să nu pun botul la manipulări ordinare, mai ales când sunt livrate de SUA, UE, NATO și presa aservită lor, toate cu un lung CV de manipulări și crime.
Nu spun că rușii sunt arhangheli. Dar rușii sunt franci. E o onestitate dură rusească, care însoțește istoria lor foarte dură de până acum.
Rusia nu a stat niciodată să invoce ”libertatea” și ”democrația” pentru a justifica războiul, jaful neocolonial și corupția. Rusia vorbește onest. Și acum au explicat foarte clar și onest ce fac în Ucraina:
-eliberează etnici ruși,
-denazifică țara.
Că unii ”neutri și obiectivi”, care nu vor să vadă manipulări grosiere, cred că ăia care luptă în Mariupol, de exemplu, sunt ”apărătorii democrației” și guvernul de la Kiev e apărătorul valorilor ”euro-atlantice”, asta o știam.
I-am mai văzut: e vorba de aceeași presă și de aceiași politicieni care în războiul din Siria, împotriva ”dictatorului” Assad, vorbeau despre teroriștii din ISIS și Al Nusra ca despre...:”freedom fighters”. Până i-a coborât realitatea cu picioarele pe pământ....
Așa cum se va întâmpla și aici.
Donbazil

Mesajde Donbazil » 09 Apr 2022, 22:32

Salut!

Care aveți vreo conexiune cu marțienii să-i rugați să ne ofere un punct de vedere Echidistant!...
Donbazil

Mesajde Bambucha » 09 Apr 2022, 23:02

Abjectie in ultima forma, bunica-miu cred ca se rasuceste in mormant :oops:
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde ioanpuiu » 10 Apr 2022, 00:32

Donbazil scrie:Salut!

Baiu naibii e că mulți dintre noi nu vedem nuanțele....Griurile vieții....PUNCTE DE VEDERE NEUTRE NU SUNT !...Vedem doar alb sau negru - iar asta-i tragic....

Bogdan Duca

Un simplu poştaş al lui Bogdan Duca ... atâta tot :?:
La vârsta şi experienţa de viaţă pe care o ai, puteai să ne oferi un punct de vedere personal.
Alb, negru sau ... gri ;)
ioanpuiu

Mesajde ioanpuiu » 10 Apr 2022, 00:38

WTF is B.D. ?
B. Duca.png
ioanpuiu

Mesajde ioanpuiu » 10 Apr 2022, 00:39

Bogdan Duca.png
ioanpuiu

Mesajde ioanpuiu » 10 Apr 2022, 00:40

Bogdan Duca are umor.png
ioanpuiu

Mesajde feederman » 11 Apr 2022, 06:39

Delirium tremens sau pacea adusa cu bîta.
Medvedev, talmacitorul de vise: Scopul este pacea pentru generaţiile viitoare de ucraineni şi posibilitatea de a construi în sfârşit o Eurasia deschisă, de la Lisabona până la Vladivostok ”
https://adevarul.ro/international/rusia ... index.html
Sa nu uiti Darie!
feederman

Mesajde feederman » 21 Apr 2022, 08:19

Spagoveanu stie mai bine care sunt pacatosii .
Vinovatii:
https://www.stelian-tanase.ro/rusine-sa-ti-fie/
Candidatii la intrarea in rai; ctitoreste o manastire si apoi ai dreptul sa-i spargi capul vecinului.
https://www.g4media.ro/teodosie-il-laud ... -ii-j.html
Pentru eretici a stiut sa fie un judecator neîndurator. Pe ctitori nu-i poate judeca; s-o faca Domnul!
https://www.g4media.ro/ips-teodosie-des ... aliat.html
Sa nu uiti Darie!
feederman

Mesajde Shrek » 22 Apr 2022, 09:21

O poveste.....
https://www.facebook.com/groups/d.n.a.j ... 878069331/
Deci, chinezii constat ca Lenin, asa mort cum era, o 'încercat să iasă din...istorie! Ei ( chinezii) încearcă să îl bage inapoi( in istorie). Noua generatie, il alunga din nou! Un final frumos de altfel.....
Shrek

Mesajde feederman » 26 Apr 2022, 12:46

Oamenii de bine din intreaga lume sunt ingrijorati de agresivitatea nazistilor, a homosexualilor, a imperialistilor NATO. Prea cucernicul Kirilă, alaturi de stapanul sau sunt ingrijorati de atacul asupra valorilor crestine. De aceea au chemat in ajutor pe totii crestinii din lume. Iata-i la treaba.
Kirilă:
https://www.hotnews.ro/stiri-razboi_ucr ... craina.htm.
Si crestinii de stransura:
https://ne-np.facebook.com/5pillarsuk/v ... 870552026/
Sa nu uiti Darie!
feederman

Mesajde Bambucha » 04 Mai 2022, 07:03

Buy E.U.
Bambucha

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE