de Shrek » 02 Iun 2022, 18:11
Declarația online se depune la ghișeul x! Stampilata cu ștampila firmei si semnata de administrator!
Autodidact convins si încercând să evit timpul pierdut pe la ghișeele statului, am invatat si mai apoi am incarcat o" declarație " în sistemul electronic al anaf! Cu alte cuvinte, produci, cheltui bani, tu, fraier roman trebe sa declari la fisc. Nu ar fi nici o problemă, daca chestia asta s-ar putea face digital, fără să fii nevoit să pierzi timp învățând care sunt ghișeele si care iti cer fix aceleași documente " xeroxate" deși, tot în clădirea lor, le-ai mai lăsat odată cand te-au luat în evidență.
Deci , după ce mi-am stors " creerii" sa învăț cum se elaborează și se încarcă pe site-ul lor, sun ca orice om conștiincios, cu frica lui Dumnezeu si a fiscului, sa intreb daca au primit-o si daca este in regulă!
- Da, este in regulă! Sunteti programat maine la ora 10, la ghișeul x, pentru a depune declaratia printata, semnată cu ștampila firmei si semnata de administrator. Sa aveti in xerox actele firmei, sa puteti dovedi ca aveti calitatea necesară depunerii declarației.
- Păi, nu înțeleg! Daca mi-ai cerut să am semnătură electronica, nus' ce soft sa fie compatibil cu voi, am făcut tot ce trebuie sa o depun in format electronic, de ce mai trebuie sa aduc eu hartia?! Stampilata, semnată, copie de pe buletin, imputernicire, bla, bla, bla?!
- Dom'le , asta ie legea! Daca nu o depuneti in termen, primiți amenda! Clant! S-a inchis! Telefonul!
A doua zi conștiincios, cand s-o deschis anaf-u', am fo primu' ca nah, am zis ca se-împarte norocul si prind si io. Ma rlg, n-o mai fo can' am ajuns io! Timid, am batut la geamul de la poarta raiului!
- Am o declarație online de depus!
- Mda! Aveti copie de pe statut?
- N-am! Ca nu ii mai zice statut! Dar am toate actele de la firma daca trebe! Si apoi le-am mai lăsat o data cand m-ati luat in evidenta! O primiti declaratia online?sau nu? Ca timpul meu este limitat, nu ma asteapta.
- Nu, nu pot sa o primesc, asa! Aduceți in copie o hartie, adeverința, ceva de la firma, ca sunteti desemnat sa o depuneti.....
Ăștia sunt pe laba cu copiatorii ca medicii cu farmaciștii, zic io in gand! O iau agale si merg sa fac copie de pe acte, le aduc mai stau fo trisfert de ora, ca nah, mai erau si altii sa depună declarația " online" pe hârtie, imi vine randul. Este ok?! Intreb timid ca un adolescent cand isi scoate pentru prima data prietena la un suc.
- Mda! Dar sa stiti ca ati întârziat si o sa primiti amenda.....
- Online sau pe hartie?! Sa aduca si o copie de pe statut, ca altfel nu o primesc daca nu rezulta ca are dreptul să o dea. Sa fie stampilata cu cerneală neagră! Si semnata de directorul al mare.....'ra-ti ai dracu' cu cine o inventat si anafu' asta! Dar toate acestea sunt in gand si nu s-au strecurat nimic printre dinți, ca cine stie, data viitoare, declarația online trebuie depusă.....taman la București!