Cristian IONITA scrie:@tizule - bag de seama ca ți cam place frecangeala .... de ce iei de pe stupi ramele dacă nu sunt pline? ... muncești mult fără real folos. Dar ... intradevar ... da bine n poze.
Dacă aș trece prin toți stupii să sortez ramele, ar fi multă muncă.
Așa, am pus izgonitoarele într-o oră
Și am luat corpurile în 2 ore.
În camera de extras este loc.
Când descăpăcim, sortăm care pleacă în centrifugă sau care pleacă direct în corpurile unde se întorc ramele din centrifugă.
Ideea e că vreau să lucrez cât mai automatizat, nu să stau să: bagă rama, scoate rama. Nu de alta, dar nu vreau să ajung să bag mierea în borcan cu lingura
Apropo de asta ...
Anul trecut un client nou a apărut din senin. A luat 200 de kg de salcâm. Omul avea, printre altele o comandă de multe borcănele mici, ca mărturii de nuntă. Se practică la nunți să dai ceva nuntașilor. Un borcănel cu miere de salcâm e minunat. Omul nu prea avea experiență cu mierea, așa că i-a luat 1 zi să bage mierea cu lingura în borcănele.
I-am spus apoi că există găleată cu canea, care l-ar fi ajutat să bage mierea într-o oră.
Cu miere fluidă, cristalizată, vâscoasă, rece, cu umiditate etc am trăit și văzut multe pe propria piele. Odată am lăsat toată căpăceala de la rapiță nefiltrată. Am zis că a doua zi mă ocup de ea. A doua zi era deja tare.