Mi-am organizat un atelier de procesare. Ce m-a determinat să fac această mișcare:
1. posibilitate de a încadra (prin amestec) mierea de rapiță în paleta de vânzare
2. eliminarea de sediment care se depune la fundul borcanelor (din cauza mierii de rapiță care conține multă glucoză)
3. micșorarea numărului de încălziri de la stoarcere până la ambalare în borcane (prin ambararea în borcane imediat
după stoarcere și procesare)
1 - fără amestecare nu am găsit nici o soluție pentru valorificare acestei sortiment
2 - mi-am proiectat un filtru centrifugal cu o sită așa de fină care nu lasă să treacă pin ea cristalele de glucoză, corpuri
solide ca polenul, cristale de ceară, propolis etc.
https://stupulvesel.ro/de-ce-se-zaharis ... -naturala/la punctul de ”Viteza de cristalizare” scrie:
”Mierea care a fost procesată(încălzită și filtrată) va rămâne în formă lichidă mai mult timp decât mierea crudă datorită
eliminării nucleelor care încurajează creșterea cristalalor de glucoză.”
3 - dacă păstrez cantitatea de miere depozitată în bidoane sau butoaie, am nevoie cu o decristalizare în plus față de
situația dacă depozitez în borcane
Dacă mai și autorizez atelierul de ambalare, îmi fac un PFA și fac analizele, îmi ceez condiția să pot vinde legal și în magazine,
astfel (eventual!) pot mări capacitatea de vânzare, să-mi măresc gradul de rentabilitate și posibilitate să am număr de
familii și volum de producție mai mare fără să apelez la en gros momentan dealtfel inexistent.

MER. Iernare pe 3 corpuri. Gratie aprilie-stoarcere FS. 1-3 caturi pentru miere.