Dacă unii nu construiesc, acolo e ceva. Dacă e cu botci și mai ceva.
rărit infestarea, dar nu găsesc în puietul de trântor căpăcit nici un păduche. Nici din greșală. Să nu aibă deloc,
asta nu cred eu. Mai repede am dubii de teorie.
rama claditoare este munca in plus....si nu are logica....Balian scrie:Folosesc ramă clăditoare tot anul. Să iau informații despre familii. Dacă nu construiește nici unu e sărăcie.
Dacă unii nu construiesc, acolo e ceva. Dacă e cu botci și mai ceva.Conform teoriei am ține și pentru
rărit infestarea, dar nu găsesc în puietul de trântor căpăcit nici un păduche. Nici din greșală. Să nu aibă deloc,
yuonyuon scrie:Ai scapat de trantori ....prin metoda ramei claditoare...??...
Dar resursele tot sunt folosite(risipite) la cresterea lor....
La cat polen se consuma la cresterea unei rame de trantor ...ai fi putut avea in loc doua rame de puiet...adica in viitor un roi![]()
Ramele de puiet nu se lasa....doar cele care au coronite...deci problema pleaca de la inceput...
..eu am puiet si pe stinghia de sus....daca e vreuna deformata o pun in cat...
Shrek scrie:Din punctul meu de vedere ( veșnic incepator), folosirea RC este un fel de frână de mana în evoluția familiei de albine primăvara. Pentru ca " a șaptea rama de puiet" este de trântori, nu am nici o strângere de inima sa o arunc, pe cata vreme, o rama de puiet de albină, nu ma îndur sa o tai și dai, răscolește stupii sa fac roiuri, roiuri care nu le vreau, nu se justifica economic. Deci poate fi folosit ca o pârghie de a tempera cuibul atunci cand prognoza meteo nu pusca cu " calendarul" familiei de albine. Zac si io!
yuonyuon scrie:rama claditoare este munca in plus....si nu are logica....Balian scrie:Folosesc ramă clăditoare tot anul. Să iau informații despre familii. Dacă nu construiește nici unu e sărăcie.
Dacă unii nu construiesc, acolo e ceva. Dacă e cu botci și mai ceva.Conform teoriei am ține și pentru
enumerati dumneavostra avantajele si apoi va contrazic ...cu argumente la fiecare punct...
yuonyuon scrie:trantori...facuti din instinct...daca se indeplinesc conditiile de a declansa acel instinct....
nimic nu se intampla fara motiv...
pentru o mana de trantori ce avem in fiecare stup ...merita oare sa punem rama claditoare ..?..adica manopera ...
eu nu pun asa cva ... am in cuib 4-5 rame de puiet de albina lucratoare in proportie de 95%....iar restul de trantori ..(adica unele rame usor deformate)
existenta trantorilor in stup nu este un lucru rau.....
nu vreau sa zic ca ash fi cel mai eficient...nici pe departe...dar e bine sa recunoastem ca este un factor de luat in seama si ca exista ...in jurul nostru in toate activitatile....
Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 78 vizitatori