daca aveti multa miere de ce nu le lasati miere si nu le mai dati atatea "f-uri" si alte chestii....adica aveti productie ok si nici manopere sa mai adaugati suplimente....deci munciti doar la extragere si gata ...?Balian scrie:Ultra bee folosesc. Amestec cu F40 pânā consistența îmi iese bine. Nu f moale sā nu curgā chiar dar dacā e tare mārunțesc şi cade jos. Dau primāvara la început de martie, vara dupā salcâm (anul āsta nu) când e sārācie mare la mine, şi în august, dacā trebuie. Voi vedea care e situația când ajung acasā.
De ex. Startovit pe bazā de cobalt (când am fsmilii slabe), face minuni. Dacā se dā mai mult, direct pe pom ajunge familia slabā.
F40 dau la sfârşirul lui martie, 4 administrāri de 300g, dupā salcâm dacā trebuie. Toamna nu mai dau nimic cā este miere de nu ştiu ce sā fac cu ea. Eventual cu medicament toamna.
cand vine salcamaul pui catu cu rapita deaupra peste izgonitor ...simplu nu?Balian scrie:Nu este chiar aşa simplu. Înțeleg ideea. Nu pot lāsa miere de rapițā cā urmeazā salcâmul. Şi salcâm (în zona mea!) nu este regulat obligatoriu. Trebuie sā curāț de rapițā care se face beton întro sāptāmânā, vine salcâmul nu dā nimic şi mā aflu în festival. Ce mā fac? F40 şi am rezolvat.
La pāpādie am polen dar ce nu se terminā odatā? Vine rapița ar trebui sā curgā ca din robinet. Şi nu curge. Era când a curs. Acum nu mai curge. Aşa ce sā colectez?
Problema e mai complicatā. Fac numai proiectare care nu se adevereşte. Atunci vin cu planul B. Pācat dar mai de nou funcționez numai pe planul B.![]()
Gratie peste C1 este idee bunā.. Şi meritā încercat. Mācae sā vād concret situația pe front.
la papadie ...(tine o luna )....puteti face saci de polen si apoi aveti tot anul ...adica tot sezonul activ ...Balian scrie:Nu este chiar aşa simplu. Înțeleg ideea. Nu pot lāsa miere de rapițā cā urmeazā salcâmul. Şi salcâm (în zona mea!) nu este regulat obligatoriu. Trebuie sā curāț de rapițā care se face beton întro sāptāmânā, vine salcâmul nu dā nimic şi mā aflu în festival. Ce mā fac? F40 şi am rezolvat.
La pāpādie am polen dar ce nu se terminā odatā? Vine rapița ar trebui sā curgā ca din robinet. Şi nu curge. Era când a curs. Acum nu mai curge. Aşa ce sā colectez?
Problema e mai complicatā. Fac numai proiectare care nu se adevereşte. Atunci vin cu planul B. Pācat dar mai de nou funcționez numai pe planul B.![]()
Gratie peste C1 este idee bunā.. Şi meritā încercat. Mācae sā vād concret situația pe front.
la mine floarea soarelui ar fi ultimul cules...dar vad ca mai vin albine cu nectar...Balian scrie:Numai august. Din septembrie e pauzā. La mine e deşert în august. Nici nu înțeleg ce se întâmplā acasā. Vād cā mai are spor cântarul.
yuonyuon scrie:eu daca la data asta am 4-5 table de puiet ...pastura ...si miere peste 10 rame capacite ....in cazul in care am avut toata vara 5 rame de puiet....ce as mai stimula eu in acest caz....???? deja este puiet ..stupii nu sunt blocati..deci mai exact ce sa stimulez???
v am gasit solutia la problema pe care o aveatii.....mierea ramane albinelor iar dumneavoastra nu mai cumparati si administrati zahar...deci munca scutita...Balian scrie:Situația era mult diferitā în trecut când s-a putut vinde la preț bun mierea la procesatori. Acum la 8 lei sā scoți care costā, şi sā bagi zahār la 4lei în loc la miere, nu mai meritā deloc efortul. Mierea de fs nu cā nu e bunā pentru iernat, e perfect.
Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Balian, nicu68 şi 44 vizitatori