crisandp2 scrie:Buna ziua,
va multumesc frumos!
Si eu cred ca daca canadienii pot hrani (e drept, sirop invertit) pana cand incepe sa ninga, putem si noi sa facem completari in luna septembrie (ideal cu invertit, mai putin bine cu sirop de zahar).
Ce fel de sirop de zahar folositi ? E invertit sau doar zahar amestecat cu apa ?Daca e amestecat zaharul cu apa, cum faceti sa nu va zahariseasca in rame ? Daca dati zilnic cate 1 litru sigur nu au timp sa-l ventileze.
Multumesc !
Nu invertesc si nu am invertit niciodata siropul. Albinele stiu sa faca acest lucru mai bine decat noi.
Pentru a face sirop din 20kg de zahar pun la fiert 12 litri de apa. Dupa ce apa a dat in clocot iau o parte din apa si fac o infuzie din cateva plante, de baza fiind PELINUL,pojarnita si coada soricelului.Trebuie avut grija sa nu punem mult pelin deoarece e foarte amar. REduc focul adaug zaharul in apa de pe foc si amestec pana se topeste aproape tot zaharul. Torn infuzia de care am vorbit si amestec pana se topeste tot . Iau vasul de pe foc si siropul caldut e bun de pus in hranitoare. Siropul cristalizeaza in rame daca nu se adauga in plus 20% apa fata de 1/2.
La aceasta ora mare parte din siropul dat este capacit.