Vasile_Bucovineanu scrie:....In zona mea au aparut deja multi.
Începutul sfârșitului.
Vasile_Bucovineanu scrie:....In zona mea au aparut deja multi.
yuonyuon scrie:....ce este interesant ca desii incepe propaganda "vremurilor grele in apicultura" ...consumul a crescut considerabil...si va creste si mai mult in urmatorii ani...![]()
deci cum facem?
banuiesc ca va referiti la fapul ca am zis ca va creste consumul?Balian scrie:yuonyuon scrie:....ce este interesant ca desii incepe propaganda "vremurilor grele in apicultura" ...consumul a crescut considerabil...si va creste si mai mult in urmatorii ani...![]()
deci cum facem?
Mă bazez pe vânzarea mea cu ”vremurile grele”. Nu am crescut preț din 2020. Mie nu a crescut cu nimic vânzările.
D-voastră ce argument credibil și palpabil aveți? Sau doriți să ne țineți cu sparanța? Dacă da, e subțire.
yuonyuon scrie:....banuiesc ca va referiti la fapul ca am zis ca va creste consumul?
mai pe scurt :romania trece la o noua etapa de dezvoltare deci creste consumul..simpu...![]()
mai pe lung(ocolite)...nustiu la ce va referiti exact cand spuneti daca am argument?...la ce raspuns mai exact va asteptati...cred ca vreti cifre?...este economia de baza de clasa a 2 a (care nu sa invatat niciodata in scoli)....subventionarea ..pardon"subventionarea" este practica veche ...repetata la indigo in zeci de tari si cu acelasi rezultat...nu este un esec necontrolat cea ce se intampla...ba din contra....
odata cu eliminarea majoritatii (micilor producatori ) si odata instalat monopolul atunci pretul produselor la raft se vor dubla...dar nu vor mai fi apicultori care sa beneficieze de aceste avantaje...
doar cei care vor fi profi sau cei care stiu sa treaca perioada de centralizare...bineinteles sa nu omitem pe cel care ia majoritatea incasarilor SUPERMARKETUL unde criza apiculturii se traduce in eliminarea concurentei...in favoarea lui...
politica hipermarketurilor este simpala .....ei "traiesc" din comisioane/arbitraj...nu ii intereseaza decat sa cumpere ieftin(deoriunde este mai ieftin) /sa vanda scump si eliminarea concurentei pe termen lung prin metode de tip flooding"... asa s au distrus toate targurile si pietele de au ramas doar targurile de vechituri(atat mai aveti voie)
din pacate in randul producatorilor ...mecanismele economiei sunt ceva straniu pentru ei si nu inteleg ....astfel o mare parte vor intra in faliment chiar ridicol de usor (cel putin asa vad eu)ca sa nu zic penibil...
yuonyuon scrie:nustiu de unde scoateti fantasma cu "piata libera"...![]()
odata ce exista impozit ..din start nu exista concurenta loiala si nici piata libera...
yuonyuon scrie:.....La partea a doua ...chiar va invit sa dati un argument de ce consumul va scadea....?.....nu accept citate din propaganda?
yuonyuon scrie:Nustiu la ce va referiti cand ziceti"industria mondiala de miere"....?....la furnizorul de materie prima sau la zahar?
yuonyuon scrie:...Odata ce este monopol...poti creste pretu la cat vrei...nu mai exista " altcineva" sa vanda ieftin.....deaia se numeste monopol ....asta e si scopul![]()
Cine ar putea fi acel cineva?....in vest nu exista altcineva decat supermarketurile......unul din 8 producatori au supravietuit si aia se incapataneaza sa continuie ...nu ca ar face mega profit...
Pretul nu este dat de cantitate/ cerere si oferta....e ridicol!...este dat de context si facut de entitatea care vinde...
Cu cat e mai mare monopolul cu atat e mai scump...dar si zona cu putere de cumparate si anumita perceptie asupra produsului...
Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 38 vizitatori