ignatov andrei scrie:Salut monstrule!
........
Nu exista "imunitate" la daunatori.
Nu sanatatea e cea care reprezinta pavaza impotriva atacatorilor. ci puterea. O familie poate fi slaba, chiar de e sanatoasa!
....?.
Shrek scrie:ignatov andrei scrie:Salut monstrule!
........
Nu exista "imunitate" la daunatori.
Nu sanatatea e cea care reprezinta pavaza impotriva atacatorilor. ci puterea. O familie poate fi slaba, chiar de e sanatoasa!
....?.
Va salut domnu' Andrei! Bine ne-am regasit!
Multă vreme am fost convins ca Yonn, este o clona a dumitale. Se pare ca m-am înșelat!
"Iartă-mă nenicule, ca nu mai fac!"
daca e greu asa... dece aveti stupii pe 10 rame?..Vasile_Bucovineanu scrie:Intru rar pe forum deoarece stiu nu prea se mai scrie. Astazi am intrat si am vazut ca s-a scris ceva si am citit. Ma pregateam sa intreb cum se manifesta imunitatea unei familii de albine impotriva varroa sau impotriva viespilor?
Citind in continuare am vazut ca a punctat foarte bine Andrei in legatura cu acest lucru. O familie poate fi puternica, cu o buna imunitate si poate ajunge familie slaba cu imunitatea scazuta daca este infestata masiv cu varroa. Atunci va fi atacata de tot felul de virusi si alte boli, inclusiv de viespi.
Am mai scris undeva despre experienta din toamna trecuta. Am vazut o stupina in care tocmai familiile puternice, care fusesera recordiste, erau cele mai infestate si mai depopulate. Explicatia ar fi ca acele familii au crescut cel mai mult puiet si odata cu puietul s-au inmultit in progresie geometrica si parazitii. Vrand sa se salveze cresteau in continuare puiet nestiind ca astfel se autodistrug mai repede.
Am mai spus ca este tot mai greu de tinut sub control infestarea cu varroa si datorita faptului ca s-a incalzit clima si perioadele fara puiet sunt tot mai scurte sau nu prea mai exista.
yuonyuon scrie:daca e greu asa... dece aveti stupii pe 10 rame?..Vasile_Bucovineanu scrie:Intru rar pe forum deoarece stiu nu prea se mai scrie. Astazi am intrat si am vazut ca s-a scris ceva si am citit. Ma pregateam sa intreb cum se manifesta imunitatea unei familii de albine impotriva varroa sau impotriva viespilor?
Citind in continuare am vazut ca a punctat foarte bine Andrei in legatura cu acest lucru. O familie poate fi puternica, cu o buna imunitate si poate ajunge familie slaba cu imunitatea scazuta daca este infestata masiv cu varroa. Atunci va fi atacata de tot felul de virusi si alte boli, inclusiv de viespi.
Am mai scris undeva despre experienta din toamna trecuta. Am vazut o stupina in care tocmai familiile puternice, care fusesera recordiste, erau cele mai infestate si mai depopulate. Explicatia ar fi ca acele familii au crescut cel mai mult puiet si odata cu puietul s-au inmultit in progresie geometrica si parazitii. Vrand sa se salveze cresteau in continuare puiet nestiind ca astfel se autodistrug mai repede.
Am mai spus ca este tot mai greu de tinut sub control infestarea cu varroa si datorita faptului ca s-a incalzit clima si perioadele fara puiet sunt tot mai scurte sau nu prea mai exista.care i secretu?
...
yuonyuon scrie:eu am patura sus si ghemul e mai jos ...cu telefonul daca fac poza parca sunt ramele goale...
......
doar o parere (cum zic colegii)
unde ati vazut pe 10 rame?...in ce film(artisticBalian scrie:Să nu deviem discuția. Stupii lui pe 10 rame arată cum numai la puțini.
Părerea mea.
la dumneata parca era ghemu pe fundu stupului....la mine face barba la urdinis...acu in mijlocul iernii....Shrek scrie:yuonyuon scrie:eu am patura sus si ghemul e mai jos ...cu telefonul daca fac poza parca sunt ramele goale...
......
doar o parere (cum zic colegii)
Unde mai jos, pe fundul stupului? Hai sa nu ducem, lumea în eroare, da?!
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 16 vizitatori