Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Vremea - sau ''nu faceti pariu cu Dumnezeu ca pierdeti"

Mesajde popik50 » 30 Ian 2012, 21:28

In noaptea asta la noi la Slatina vor fi - 25 grade. Sper sa treaca odata gerul asta ... Am ascultat dimineata la urdinis si parca erau niste motoare turate. Au centrala data la maxim cele care au puiet in cuib. Sper sa mai fie combustibil :roll:
popik50

Mesajde peterneamt » 30 Ian 2012, 22:19

Asa este preconizat si la Craiova de citeva zile polul frigului din Romania sa mutat la Craiova si cind ma gindesc ca vara suntem polul caldurii nu pot decit sa trag concluzia ca nu mai suntem doar fierbinti ci mai suntem si extremisti. :lol:
peterneamt

Mesajde alt stupar » 30 Ian 2012, 22:38

O intrebare pe care am mai postat-o odata:
oare exista in sufletul de apicultor o cat de mica urma de remuscare ca, din cauza ca a pus turta in ianuarie, asa...preventiv :?: , cu rost sau mai ales fara rost, a fortat aparitia puietului pe gerul acesta ???
Ai ???
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde lucky5strike » 30 Ian 2012, 22:42

Unde-i foame, nu-i tocmeala!
Mortaciunile apar de pe la 10 februarie si nu-i obligatoriu sa fie prea frig. Tot din februarie are sens turta, daca-i cazul.
- 25 de grade e ceva, doar sa nu tina prea mult!!
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde lucky5strike » 30 Ian 2012, 22:46

Mai dati si voi cu furtunul la urdinis, nu e bine sa deschideti saracele cuiburi... hai, maxim odata, la 15 ianuarie... daca i-ai lasat miere cum trebuie, aia nu se evapora, e tot acolo.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde ionut vlv » 31 Ian 2012, 00:21

la ora 23
Fişiere ataşate
temperatura_orara.png
al dracu rus cu buzele lui !ca daca n-ar sufla el incoace....
În dictatură, cineva te foloseşte cum vrea. În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească aşa cum vrea el.
ionut vlv

Mesajde alt stupar » 31 Ian 2012, 00:33

faina iarna, zau ca-mi place
are de toate, nameti, ger, vin bun :lol: si culmea, toate venite la fix: sfarsit de ianuarie!
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde ionut vlv » 31 Ian 2012, 08:45

mai pun una sa ne aducem aminte la vara.
Fişiere ataşate
temperatura_oraraq.png
În dictatură, cineva te foloseşte cum vrea. În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească aşa cum vrea el.
ionut vlv

Mesajde paul » 31 Ian 2012, 22:28

alt stupar scrie:faina iarna, zau ca-mi place
are de toate, nameti, ger, vin bun :lol: si culmea, toate venite la fix: sfarsit de ianuarie!

Don profesor ... nameti am vazut si ... nu prea ,ger ...estem ... vinul bun ... unde :?: Daca la dumneavoastra ... nu-i frumos sa-l degustati singur ! 8-) Puteti ... suna un prieten... sa intrebati colegii forumisti "care mai doreste ,care mai pofteste "... Daca doriti ... va pot trimite pe privat adresa ... :lol: :lol:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde mac72ro » 31 Ian 2012, 23:25

domnilor la aceasta ora afara am o temperatura de - 16,2 grade C,iar in casa am + 17.8 grade C,focul in soba arde de la orele 16,00 continu si mai am si un calorifer la treapta a doua pus in priza.E jale mare.Miine ziua va fi - 14 grade C si cind ma gindesc ca am teren miine ma ia groaza. :? :?
mac72ro

Mesajde paul » 31 Ian 2012, 23:32

mac72ro scrie:domnilor la aceasta ora afara am o temperatura de - 16,2 grade C,iar in casa am + 17.8 grade C,focul in soba arde de la orele 16,00 continu si mai am si un calorifer la treapta a doua pus in priza.E jale mare.Miine ziua va fi - 14 grade C si cind ma gindesc ca am teren miine ma ia groaza. :? :?

Acu ... depinde ce arzi in soba ...
Mai depinde si ... ce palat incalzesti ...
Mai exista ... varianta concediului medical ... Deh ... suporti mai greu gerul ... care poate sa-ti dauneze ...
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde mac72ro » 01 Feb 2012, 18:31

In soba bag lemne esenta fag si incalzesc o camera construita in anul 1969 la un post de militie.
Nu sunt adeptul c.m. si in ciuda temperaturi de azi cind au fost de dimineata -20 grade C si in cursul zilei de -14 grade C am fost la munca si chiar intrun sat unde de ger mia inghetat picioarele bocna in bocanci cu ciorapi de lina.Asta e iarna romaneasca.
La aceasta ora - 15grade C.
Pacat ca la noi nu e o legislatie care sa delimiteze exact conditiile de munca in asemenea situatii.
mac72ro

Mesajde paul » 01 Feb 2012, 18:37

Mai fratilor ... gluma s-a cam ingrosat ! Azi dimineata ... - 25 C ! Maxima azi ... - 18 !!! La noapte ,spre dimineata , cred ca vor fi ... -27 ... -28 C ! Oare or m-ai avea albinutele ... lemne ?
paul

Mesajde pin » 01 Feb 2012, 18:40

mac72ro scrie:In soba bag lemne esenta fag si incalzesc o camera construita in anul 1969 la un post de militie.
Nu sunt adeptul c.m. si in ciuda temperaturi de azi cind au fost de dimineata -20 grade C si in cursul zilei de -14 grade C am fost la munca si chiar intrun sat unde de ger mia inghetat picioarele bocna in bocanci cu ciorapi de lina.Asta e iarna romaneasca.
La aceasta ora - 15grade C.
Pacat ca la noi nu e o legislatie care sa delimiteze exact conditiile de munca in asemenea situatii.

Nu procedezi corect. Baga in soba hotii si talharii sa vezi ce cald se face. Si ne faci si pe noi fericiti.
pin

Mesajde proapis13 » 01 Feb 2012, 18:54

mac72ro scrie:Pacat ca la noi nu e o legislatie care sa delimiteze exact conditiile de munca in asemenea situatii.

Legislatie estem,depinde cine este pus sa o aplice
La - 10 grade trebuie sa ti se asigure 1L ceai fierbinte
plus echipament de protectie corespunzator.
Daca nu pt sanatatea ta asigura-te ca ai tot ce-ti trebuie ;
daca nu ai aici ceva de cheltuit
http://www.echipamentemilitare.ro/
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde mac72ro » 01 Feb 2012, 19:10

Dl paul e lipsa pe la mine de asa ceva si eu duc doru de ei,iar cind cade cite unul vai de mama lui ca mult timp mai ia pina se mai gaseste cite unul in zona sa ma supere,iar daca bagi in soba asemenea jigodii ai ocazia sa iti fure fumarele de la soba cu tot cu horn.
Da se respecta ce spui d-l proapis13 dar la centru, nu intro comuna unde la aceasta data eu am 14 kg lemne/zi la soba din incinta p.p.c sa incalzesc biroul si sa stau 8 ore .iar daca mergi in sediile din orase mori de caldura.In general la aceasta data la p.p.c.(desfiintate cu chipurile) si mai nou la noile sectii de politie din mediul rural nu sunt deloc conditii de lucru.Greu cu boi la conducere.
mac72ro

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE