Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Guist -Pupemea

Mesajde Ioan Guist » 01 Feb 2012, 13:37

adi hodis scrie:
cristi_vidican a scris:

Vad ca Pupemea s-a tinut de cuvant si nu a mai postat. Sper sa nu faca si el ce-a facut Badea Marian cu ceva vreme in urma, cand s-a suparat, asa incat nu a mai scris un rand.

Tare mult am mizat pe faptul ca se referea la plecare doar cu stupina din zona aceea.Dupa un timp in care nu a mai postat, am crezut ca m-am inshelat si simtzeam asha un regret pt. comunitatea aceasta, forumishtii.

Pupe, zici ca ai invatzat mult de pe forum dar si de la tine este mult de invatzat.
Pe Badea Marian nu-l cunosc nici macar virtual, dar din ce shtiu ... este pacat ca nu mai posteaza si ar fi pacat sa procedezi la fel.
Vreau sa zic ca ne-am bucura sa postatzi in continuare ... ma refer sa revina si Badea Marian.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 01 Feb 2012, 13:38

victor s scrie:ar fi o pierdere enorma pentru aceasta comunitate a forumistilor (parerea mea proprie si personala) daca te-ai retrage de pe forum.
cineva azi la targ (spre rusinea mea nu mai stiu cine a fost) m-a recunoscut spunandu-mi "tu esti victor, cel la care a fost pupemea?"
nu va spun cum s-a facut inima in mine...cat roata carului!!!
astazi am mai avut onoarea sa strang mana si cu alte personalitati de pe forum !
extraordinari oameni !
asa ca hai inapoi Pupe pentru ca aici mai ai prieteni, si inca multi !
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 01 Feb 2012, 13:38

LUPU' ALBINELOR scrie:
PUPE, salut din BRUXEL "intoarcerea" ta pe forum !

Ieri imi trimite sotia SMS (din Romania), "vezi ca a postat Pupe din nou !".Nici nu ai habar pe cati ne-ai bagat in sevraj cu absenta ta.Am trecut de la apa minerala pe COCA. Cola.Suntem cu ochii pe tine ca pe butelie, si ie "multi ashtia care ie asha"!Si eu fac referire aici DOAR la cei care ne aflam imprastiati aiurea prin lume, oriunde inafara Romaniei.Nu agreez 'cultul personalitatii' tocmai de aceea te asigur ca ceea ce scriu nu urmareste "flanelarea" ta.Nici nu intentionam sa postez( fiindca nu sunt inca o competenta in apicultura ci doar strang bani cu gandul la ea).Dar tu parese ca ai ajuns intr-un moment de descurajare in ceea ce priveste postarea pe forum si asta e extrem de periculos.Pentru noi .NOI, fiind in cazul de fata suma tuturor celor care multumesc PROVIDENTEI ca a aparut si o exceptie din noianul de bocitoare profesioniste de tip balcanic.Exceptia e un OM cu caracter puternic, care nu accepta realitatea asa cum ia fost data ci o modifica, adaptand-o momentului, impingand lucrurile pe fagashul progresului( cum ar fi shi normal). Inculpatul asta esti TU.Personal sunt convins ca tu ai o vocatie de care nu esti suficient constient.Tu nu esti individul care sa-si umple falcile pana la refuz cu secrete,ca un hamster care se retrage apoi multumit intr-un colt de umbra.Tu ai placerea(rara) de a impartasi cu bucurie si altora din ceea ce ai dobandit cu truda.Pentru mine personal esti o mare incurajare si sursa de inspiratie cand vine vorba de APICULTURA PROFESIONISTA.Exemplul tau de evolutie si experienta ta pot inspira o gramada de romani ce au ales sa plece din tara sa reconsidere migrarea in sens invers.Si daca ai o astfel de putere pozitiva asupra altora, atunci asata se numeste VOCATIE.Nu-ti mai apartzi, esti patrimoniul unei noi generatii care iti va consacra locul in istoria apiculturii post decembriste.
De multe ori am facut (chiar fara sa vreau) o paralela intre tine si ION CREANGA.Daca Eminescu nu ar fi insistat ca povestile inshirate de Creanga la o halba de bere sa fie asternute pe hartie de catre acesta, astazi literatura romana ar fi fost lipsita de unul dintre marii sai clasici.Asadar, iernile, cand timpul e mai indulgent cu tine, apucate si pune pe hartie experientza apicola dobandita, asa... cu umorul care te caracterizeaza nu cu un limbaj de lemn sau academic,(pt. ca adauga un plus de savoare lecturii),tot ceea ce ai reusit sa intelegi din perspectiva ta despre apicultura.Fara pretentia ca ai atins deja nirvana in domeniu, cu posibilitatea unor reeditari, revizuiri (in anii care vor urma dupa publicarea primei editii a unui manual de apicultura "a la PUPE".Nu stiu daca ti-a mai fost lansata propunerea da eu nu rezist presiunii de a tzi-o aduce la cunostintza.Vei fi surprins sa descoperi cate exemplare se vor vinde si in cat timp !
Posteritatea iti va fi recunoscatoare nu pt volumul de stupi la care vei fi ajuns ci pt tezaurul de informatii stranse intr-o carte care nu va mai depinde de vremelnicia vreunui forum.Nu sunt nici cuvinte nici ambitii prea mari pt un vizionar ca tine(si experimentatii tai prieteni si asociati in ale apiculturii).
Cine,de pe acest forum, este de aceiasi parere cu mine sa-si faca cunoscuta pozitia !
In sperantza ca nu am fost prea "tupeist" va salut domnu' GUIST
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 01 Feb 2012, 13:40

cristi_vidican scrie:@adi hodis
Badea Marian posta mult pe regretatul Stuparitul, lista de discutii. Era tot in stilul lui Pupemea, ca uneori credeam ca sunt una si aceeasi persoana. Eu mai am salvate niste posturi de-ale lui si le cites cand mi-e dor. Pacat ca nu l-ai prins Adi. Nu cred ca Badea Marian (Liviu Costea), va mai reveni. A luat prea multe contre si s-a satura.
Pupemea s-a retras si el atunci si o perioada nu mai scria, dar a revenit de fiecare data.
Forum i-a adus si prejudicii, adica, faptul ca a fost prea cunoscut, in ultima lui problema cu terenul, a fost un dezavantaj.
Dar, traim cu speranta ca dupa ce-i trece supararea, asa, mai spre iarna, sa revina in foarta.
Pupemea, daca citesti asta, sa-i spui lui Badea, care nu ma cunoaste, ca mi-e dor de el pe forum. Imi placea mai ales stilul lui plin de umor in care scria
Cristi Vidican
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 01 Feb 2012, 13:41

LUPU' ALBINELOR scrie:
Atunci invitatia de a impartasii din bogata sa experienta apicola alaturi de PUPE intr-un manual apicol cu o abordare originala i-se ofera si lui BADEA MARIAN alias LIVIU COSTEA !!!
Cu promisiunea din partea noastra, a celor multi, ca valoarea informatiei va fi apreciata la adevarata ei valoare !!!
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 01 Feb 2012, 13:41

alt_stupar scrie:Da-o naibii, mai Ioane!
Pai tu nu sti cum e-n tenis ????
Pai... cine poate joaca pe tabloul principal, ceilaltii... copii de mingi care, nu-i asa?, bat mingea de zgura si critica icnetele celor ce servesc in as...,sau cei numerosi ce-i drept, din tribune care judeca cu pohta efecte si strategii.
Si... ghici cine ramane in memoria colectiva, aia transpirati sau ceilalti, cei cu T-shorturi si Rollex-uri ?
Ioan Guist

Mesajde janese » 01 Feb 2012, 14:05

ce e ma cu postarile astea???ca eu nu inteleg nimic!!! :D
janese

Mesajde janese » 01 Feb 2012, 14:06

Ioan Guist scrie:
janese scrie:in viat toti avem momente mai grele, dar cu ajutorul lui Dumnezeu trebuie sa trecem peste ele. eu am un remediu pentru toata lumea: post si rugaciune. Doamne ajuta!

nu am scris eu asta, ma!!!
janese

Mesajde Ioan Guist » 01 Feb 2012, 14:28

Nene Eugen,
Ba....ma...frate,
Uite, m-a sunat Cristi Vidican adineaori.Sti, el muta de pe vechiu stuparit , pagina mea.Ca eu ... nu ma pricep asa bine si intre noi fie vorba m-am ajuns. :roll:
Deci, m-o sunat angajatul asta (tre sa-i dau 10 matci pe treaba asta) si mi-o zis ca o facut la transfer, o greseala.Intradevar cele scrise de mai sus nu't apartin.
Eu si el (Cristi V) ne cerem scuze.
Daca vrei sterg chestia aia care se pare ...cade ca nuca in perete cu Janese alaturi. :lol: :lol:

fac cum vrei dumneata numai sa nu te superi.Ca sufar.

Cu dragoste si prietenie, acelasi ...ieu.
Ioan Guist

Mesajde janese » 01 Feb 2012, 14:35

ma...nu sterge ca sunt mandru sa fi scos eu cuvintele alea!!!..dar nu-s in stare!!!am citit de vreo doua trei ori si ma minunam...cdrezand ca mi-a venit mintea la cap!!!

in legatura cu postarile...sa le mute intai p-alea despre albine!!!...am citit si recitit si nu vedeam legatura si de aia te-am intrebat ce e cu postarile!! :D si zici ca nu mi se potrivesc???
ps..semneaza janese crestinu!!!...am fost atent sa nu-l fi mancat pe ,,sh" :lol:
janese

Mesajde Ioan Guist » 01 Feb 2012, 14:56

Ma...Crestine,
Am zis ca sa mut acilea sa nu pierd niste poze si niste dialoguri.Amintiri.
Acuma, sa sti ca Cristi o muncit nitel.

In rest , doar 'mneata si El poate sti ce e in inima ta.Eu doar banui.

Domnul cu tine.
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 02 Feb 2012, 10:21

andrei_calinescu scrie:Au francezii un proverb "Vivons bien, vivons caché".
Adica "Pentru a trai bine, traieste ascuns".
Si eu sunt convins de aspectul asta...
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 02 Feb 2012, 10:22

danielM scrie:Trebuioe sa fac o marturisire, si anume ,ca , de fiecare data primul lucru care-l fac cand intru pe forum, e sa ma duc direct la pagini personale sa vad daca a mai postat ceva Pupemea, o poza , o informatie, ceva, si de ficare data cand a postat ceva a fost ceva de invatat.
Domnu Pupemea sunte-ti mult mai util decat credeti pe acest forum, de fapt sunte-ti un ''curent'' nou. Suntem mult mai multi care dorim sa postati, va asteptam.
Va multumesc pentru tot ce ne-ati inpartasit pana acuma!
si un buchet de flori:
Fişiere ataşate
ok_121287.jpg
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 02 Feb 2012, 10:24

cristi_vidican scrie:@danielM
Nu sunteti singurul care mereu se uita cu nerabdare sa vada daca Pupemea mai scria. forumul acesta a mers bine pana acum pt ca au fost oameni generosi, gata sa ne impartaseasca din cunostinele lor. Dar, cand te deschizi fata de altii, risti.
sa speram ca domnul Guist va reveni, dupa ce-i trece suparare
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 02 Feb 2012, 10:24

nicus scrie: Pupemea nu e acasa??
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 02 Feb 2012, 10:26

Pai...nu e acasa !! ci e la stupi .E barbierul din Sevilia.Adica barbieresc, spoliesc,rad,jecmanesc tot ce e prin cuiburi.Asta inseamna manopera nu gluma.Si fac asa:
1 ma scol,beau cafeaua cu Pupe, lucrez ,alerg pt casa (ne mutam in casa noua) cu mobila,piatra de pus in bucatarie ,si in bai, mai fac niste capre de pus stupii (ne-am inmultit).Amenajat vatra ...locatie noo.
2 Pe la 2 ma duc la stupi.Si ...incepe baieramul.Adica beau o cafea cu baiatul meu ,apoi mai bem o cafea si ... doar apoi intram in cuiburi.Facem cat putem.De regula pe la 45 de bucati. Ne luptam cu "angajatele" si de regula le ...dovedim.La 19 ne oprim si mancam.La 20 intram la descapacit si centrifugat.La 1 sau 2 gatam cu chestia.Punem butoaiele cu macaraua (mai bem o cafea) in remorca si tragem cortina.Asta de 11 zile.

Stati asa, nu inmultiti 45 cu 11 ca nu va iese!! Am avut si regini de schimbat si zile "oarbe" si ceva ploaie, si ceva racoare cu miere la consistenta ... aracetului D4 (pt cunoscatori).Si nu scot din toti ca mai sunt si ...fomisti.
Urmeaza sirop si inca 160 de regini de schimbat.

De scris...mai rar.De citit...de ce nu ?! Ca informatia e aur.Iarna asta trebe sa fac musai 500 de caturi si 5000 rame.+ sute de capace si funduri.Va fi de lucru pe langa alea ...vechi.Ceara,lazi la reconditionat,logistica,"impachetari", .spirit,sotie,copchii,parinti,schi,lumanari,sotie, sotie, sotioara.

Va salut cu drag pi toti!
Ioan Guist

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?