Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Prima mea familie de albine

Mesajde Gabysgg » 02 Feb 2012, 10:01

GEKKY007 scrie:Va salut cu respect si ........Dupa 2 zile fiind o zi ma calduroasa 8-10 gr am hotarat sa desfac stupul...m-am echipat regulamentar si la treaba,am ridicat cu grija capacul si am vazut ca era un stup pe 12 r 1/1 cu podisor din scandurelecare erau cazute peste rame,..................De 2 spt nu am umblat la el , ce tre sa fac de aici in colo?Cu ce sa le hranesc de aici in colo? Va multumesc pt rabdare si intelegere!

La 8 - 10 grade si mai ales ca a umblat la el albina cel mai probabil a si zburat ,iar ca si timp au stat destul in stup si cel mai probabil vor mai sta ,asta nu inseamna ca ,cateva dintre albinele cele mai batrane nu vor mai cauta vechia locatie :)
Gabysgg

Mesajde GEKKY007 » 02 Feb 2012, 13:11

Da asa este stau la curte si am destul timp sa ma ocup de ele .Dar legat de schimbarea cutiei.CE model de stup i-mi recomandati(excluzand orizontalul)?
GEKKY007

Mesajde horia_ch » 02 Feb 2012, 14:58

Geangu Cristian scrie: la 4-8m nui mare problema ca e pe aceeasi vatra dar la dinsul e problema , eu am plecat la un cules care a fost foarte scurt si cind m-am intors am schimbat vatra la mine in curte cu cca 10 m , am avut mari probleme desi o parte din culegatoare murise si ii asezasem in aceeasi ordine si aceeasi geometrie dar ceva mai spre strada acolo unde avusesem vatra, din albina care fusese orientata acolo am facut 2 roi puternici am pus in 2 lazi citeva rame cu coronite si cite o rama cu ou de max 3 zile de la o familie buna si am obtinut doi roi super deci altfel pierdeam ceva albina ,noroc ca era o perioada cind familiile erau dezvoltate dupa salcam altfel ma costa scump gafa asta sunt sigur ca la vechea adresa va merge cel putin 25% din efectiv si va muri inghetata peste noaptea primului zbor de curatire mai bine il mutati si nu riscati nimic

Aşa-i că iarna nu-i ca vara?
קֹהֶלֶת 3:11,12
horia_ch

Mesajde IonutMioveni » 02 Feb 2012, 15:17

Bine punctat domnu' Horia . Scurt si la obiect.
Asadar d-le Cristian Geangu ceea ce spuneti dvs e adevarat , insa albina in perioada de iarna dupa o perioada de 2 saptamani in care nu a mai iesit la zbor isi ia din nou coordonate de zbor.
Gekky007 daca stii ca nu au mai avut zbor de mai bine de 2 sapt si ceva le poti muta linistit din locul respectiv. :)
Nascut pentru a reusi !!!
http://ionutmioveni.sunphoto.ro/
Tel.0745092353
IonutMioveni

Mesajde janese » 02 Feb 2012, 15:21

IonutMioveni scrie:Bine punctat domnu' Horia . Scurt si la obiect.
Asadar d-le Cristian Geangu ceea ce spuneti dvs e adevarat , insa albina in perioada de iarna dupa o perioada de 2 saptamani in care nu a mai iesit la zbor isi ia din nou coordonate de zbor.
Gekky007 daca stii ca nu au mai avut zbor de mai bine de 2 sapt si ceva le poti muta linistit din locul respectiv. :)

ce inseamna doua si ceva???ori doua..ori trei...ori cinci.....auzi....doua si ceva!!! :P
janese

Mesajde IonutMioveni » 02 Feb 2012, 15:30

Sper ca nu gresi' cumva ... :?
Doua si ceva...adica intre 2 si 3 saptamani :lol:
Nascut pentru a reusi !!!
http://ionutmioveni.sunphoto.ro/
Tel.0745092353
IonutMioveni

Mesajde Geangu Cristian » 02 Feb 2012, 18:20

Eu am avertizat despre orientare si ginditiva si dvs ca in acea familie la ora asta nu stau "n"rame cu puiet capacit gata sa eclozioneze sa nu ne pese chiar si citeva zeci de albine asa e " iarna nui ca vara" dar nici vara nui ca iarna,toate albinele de acolo au facut atitea zboruri de orientare si alte zboruri de tot felul din instinct o sa se duca la vechea adresa mai vedem poate ne va aduce la cunostiinta stapanul lor in prima zi calda care va permite zborul eu as vrea sa nu am dreptate .Despre schimbatul lazii nu va grabiti din primavara dupa ce faceti tratamentul cu varachet in czul in care lada actuala este etansa cit de cit ,la dezvoltarea cuibului adaugati rame mai de calitate si le inlocuiti treptat oricum dvs aveti un roi natural ocolo care este mai sanatos decit ceilalti de obicei si mult mai imun dar cu varua nu va jucati faceti tratamentul.
S-auzim de bine si de toate!
Geangu Cristian

Mesajde GEKKY007 » 02 Feb 2012, 22:27

Tinand cont d efaptul ca stupul nu a fost expus direct la razele soarelui fiind acoperit cu diverse (fiare, alte cutii,si materiale )cu toate ca inainte sa-l mut de la locul respectiv au fost temperaturi pozitive nu cred ca au avut zbor pre recent,iar dupa mutre ,doar in ziua cand am facut ordine in stup si le-am pus miera si atunci foarte putina albina pt ca am umblat destul de repede.Ca o paranteza daca imi permiteti ,sambata 04.02.2012 o sa merg la tg apicol.Slobozia si as vre sa-mi achizitionez niste cutii,pentru zona mea (FIERBINTI ,IALOMITA) ce tip de stupi imi recomandati sa i-mi iau(10 sau 12 R /CU CE FEL DE MAGAZIN?)VA MULTUMESC .
GEKKY007

Anterior

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR