Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Guist -Pupemea

Mesajde Ioan Guist » 03 Feb 2012, 16:24

proapis13 scrie:@alexclau
Daca citeshti tot ce s-a scris de la pag 1 la 41 vei afla singur raspunsul
ai de,,furat''destul
salve
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 03 Feb 2012, 16:25

nicus scrie:
pupemea a scris:
Avem asa:
Doi colegi de banca in generala,doi oameni.Unul citeste o data sau de doua ori , ori ia toata informatia din prima din gura profesorului.Celalalt citeste si sapa acasa si nu "duce" tot.Nu poate.
Peste ani, unul e informaticia,om,responsabil cu softul la franele de la BMW si Lamborghini
Celalalt e apicultor si responsabil cu hrana de calitate.

Care e mai ...om?Care e mai sus ? dar mai potent? Dar care trebuie sa salute primul? De care ne putem lipsi la o adica?
Exempul de mai sus este real.
Cei doi pierd nopti in discutii si lungi analize.Sunt doi oameni.Egali.

Pei sa nu i mai comparam avand la baza ideea ca au fost colegi de scoala
fiindca cel care a ajuns sa aplice matematici si fizice are castig clar ..
Mai om este cel care o arata odata cu trecerea timpului .. cel care e la info
s ar putea sa fie mai mult "ispitit" decat celalalt.. banul e o mare ispita..
Daca are biroul la etajul 1o cred ca e mai sus...
Care e mai sus inaintea cui? A lui Dumnezeu?
In ochii oamenilor care sunt atrasi de bani e clar..130 000$ pe an...
Mai potent?
Sa salute cel care are sufletul mai deschis si pentru care intrebarea asta nu are sens..
De care sa ne lipsim? Celalalt e pe forum?

Imi permit sa inchei cu o intrebare
Care dintre cei doi este mai FERICIT????
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 03 Feb 2012, 16:25

BUNKA scrie:Am intrat sa vad ce se mai intampla pe pagina lui Pupe, ce-as mai putea sa invat, sau ce sa mai "fur" ca vb aia meseria se fura nu se invata si...hopaaa...ca sezatoarea-i in toi...tre sa caut mai in urma esenta!!
Parca Pupe era si el moderator nu??
Baieti poate ar fi bine sa deschideti in alta parte discutii si sa lasati omul sa aiba si el o pagina a lui...
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 03 Feb 2012, 16:26

Io am dat drumul la subiect.
Normal e sa se raspunda.
Oricum se epuizeaza, fiecare ramane la parerea formata sau si-o mai complecteaza cu ce apare pe aici.
Toate bune la toata lumea.
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 03 Feb 2012, 16:26

alex_adnru scrie:Bună seara
Dacă deranjez, îmi cer scuze. Se spune că detaliile fac diferența. Uneori aceste detalii sunt date explicit, alteori, ești lăsat să le afli cu mare trudă, după multe încercări. Dar cum roata și apa caldă au fost inventate nu ne mai rămâne decât să le folosim.
Am o întrebare: cum arată în detaliu sistemul dumneavoastră de prindere a stupilor pe suporți?
Dacă aveți amabilitatea să postați o fotografie. Mulțumesc anticipiat.
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 03 Feb 2012, 16:27

Stupii nu se prind pe suport cu nimica
Ioan Guist

alex_andru scrie:Să înţeleg că doar postaţi stupii pe acele padocuri, fără să aveţi niciun fel de susţinere jos (cornier, sau altceva) după care îi legaţi cu chingă pentru transport?
Mă refer la acei suporţi pe care legaţi stupii, câte patru sau câte cinci, pentru a-i transporta.
Ioan Guist

Nu au prindere individuala.
Sunt cinci pe palet si au fost legati cu o chinga la cei cinci.Mai mult pentru protectia in caz de lovire la manipulare.Eu fiind la inceput cu macaraua.
Acum nu -i mai leg cu nimic pe palet.Iau cu macaraua si atat.
La transport, sunt legati cu chingi ce au clichet.
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 03 Feb 2012, 16:28

alex_andru scrie:Mulţumesc!
Am înţeles. Eram puţin în dubii după ce văzusem sistemul dumneavoastră şi, apoi, ceva asemănător pe un filmuleţ din Australia.
Acela avea paleţii din profil metalic. De fapt ştiţi la ce mă refer.
La dumneavoastră nu se vedea nimic.
Sper în ceva fonduri europene şi dacă da, până în primăvară schimb o parte din stupi. Rămân dator.
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 03 Feb 2012, 16:28

[quote="janese']ioaneee!!! uite ce mi-a trecut prin cap:
este vorba de ,,adormirea" familiei cu bioxid de carbon alimentar!!!....daca ,,adorm" familia de albine pentru cinci minute sa zicem...,,adorm" shi parazitzii varoa???...ca daca adorm...atunci cad de pe albine......care s-o trezi primul?...albina sau varoa???ca daca se trezeste albina...atunci pot sa scot tabla shi sa-i ard!!! ca pe gandacii de colorado!!!!...ce parere ai???? [/quote]
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 03 Feb 2012, 16:29

daca'tz adoarme si buzinesu ce faci?
Nu cred ca matca sa nu ramana cu ceva hibe.Cica de regula urmeaza o BSL.(botca schimbare linistita)
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 03 Feb 2012, 16:29

mihai_florin scrie:Se practica gazarea cu CO2 albinele recoltate in vederea formarii nucleilor de imperechere cu botca la ecolozionare. Metoda era aplicata de o ferma producatoare de matci, Malka se numea daca mai tin bine minte.
Toate bune dl Ioan!
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 03 Feb 2012, 16:30

BUNKA scrie:
softim a scris:
Domnu Bunka, referitor la ce ati scris mai sus, Pupe a pus o intrebare la adresa de mai jos,
http://stuparitul.3xforum.ro/viewtopic. ... 509#123509 si ati fost nominalizat acolo mai sus pe pagina daca sunteti amabil pentru niste sfaturi.
Ca unul interesat, cu multumiri...

Pai eu nu am nici ME nici MER..intentionez sa lucrez de acum si pe ME dar asta e alta treaba, lazile ME abia le construiesc in iarna asta si de populat, populez la anul; cat despre ce s-a discutat acolo, referirea la mine era doar ca am iernat cu caturile de jumate sau 3/4 sau 1/1 ca am de toate sub cuiburile de albine si rezultatele au fost foarte bune...este vb despre sistemul clopot de iernare care este bun din mai multe puncte de vedere..fereste colonia de curenti fiind amplasata mai sus pe caturi cu folie ce obtureaza complet cuibul in partea de sus si izolatie termica peste folie, apoi pastreaza un climat caldut cam cu 10 grade mai cald decat temperatura de afara,, apoi schimbarile bruste de temperatura nu sunt atat de puternic resimtite de colonie, asta face ca si consumul de hrana sa fie mic si la care se mai adauga si faptul ca albinele au o mai buna mobilitate pe rame sus la nivelul foliei fiind cald ele se pot deplasa mai usor catre hrana, ghemul este mai rasfirat primavara fapt care duce la cresterea unei mai mari cantitati de puiet..etc...sunt foarte multe avantaje!!
Sistremul clopot se poate aplica la absolut orice tip de stup vertical, cu conditia ca stupul sa fie prevazut cu sita pe fund.
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 03 Feb 2012, 16:32

Mai bunka mai,
Sa sti ca sunt suparat pe mata.Cum de ce?? Frate!
Pai la cat de istet te vad sa nu prinzi chestia cu ...Mer-ul? si sa te bagi in ME???
In Romanica noastra viitor este pe mer.
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 03 Feb 2012, 16:33

BUNKA scrie:Ma cam gandesc la faptul ca la MER prea e intrerupta zona de puiet prin leaturile inferioare si superioare dintre rame si spatiile dintre ramele de puiet...altceva nu ma deranjeaza la MER...nu stiu ce sa zic n-am experienta inca pe ME sau MER, vorbesc doar din imaginatie!
Intre o rama de la baza si urmatoarea de deasupra ei avem practic 2cm speteaza ramei inferioare, apoi spatiu de minim 8mm apoi inca 1cm leat inferior...deci zona de puiet intrerupta cam 3,8-4cm(si daca mai avem un cat de puiet..mai apare un spatiu de 3,8-4cm nefolosit)...nu-s ce sa zic, nici ca nu-i nici o problema, nici ca ar fi!!
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 03 Feb 2012, 16:33

ioanpuiu scrie:Am văzut mai multe modele şi dimensiuni pentru leaţul superior al ramei.
Tot ce s-ar pierde la grosimea leaţului superior, s-ar adăuga la suprafaţă fagure construit.
Ioan Guist

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?