Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Povestea lui trantor

Mesajde gica » 16 Iun 2011, 09:15

Domnule Trantor,albinele arata bine.La matale spatiul este insuficient.Fa cerere la spatiul locativ pentru alocare de spatiu.Nu lucra contra naturii ca o iei la portofel,adica o sa dai din el
gica

Mesajde trantor » 16 Iun 2011, 09:28

Cam devreme pentru o concluzie, dar o spun... e buna metoda de roire (mai ales daca batem toba pe stup inaite mai mult timp ... m-au intepat destul de multe), dar nu am vazut nimic din voiosia roiului plecat/scuturat din stup si nici pe aceluia care se reapuca de treaba la noua casa.
... asa ca mai experimentam si alte metode...

pun si o poza cu noul stup (care de fapt e unul folosit anul trecut) si-l intreb pe fabricant daca face astfel de stupi dar pe 12 rame ?
....
trantor

Mesajde trantor » 17 Iun 2011, 08:53

Ieri am ajuns acasa dupa 17 si dupa o ploaie teribila. La stupul roit de mine era prea multa liniste, am deschis putin podisorul si erau albine in cat destul de multe, dar...... sa fi roit inaite de ploaie ?.... asta inseamna ca in stup nu a mai ramas nici botca nici oua, nici larve (botcile le-am distrus eu, iar oua n-am mai vazut inca de luni 13.06)
cred ca era mai bine daca imi faceam niste nuclei cu botcile pe care le-am stricat, saptamana viitoare puteam sa am matci imperechiate....stupar de weekend :(

......................................................................................................
in aceiasi zi dupa ora 17 afirm ca n-au roit, dar inca mai construiesc cupule pentru botci, sub ramele din cat am vazut una cu laptisor in ea si inca sunt albine care n-au chef de munca si stau pe scandura de zbor la taifas ...
Ultima oară modificat de trantor pe 17 Iun 2011, 18:19, modificat 1 dată în total.
....
trantor

Mesajde Adi Hodis » 17 Iun 2011, 09:10

trantor scrie:...
cred ca era mai bine daca imi faceam niste nuclei cu botcile pe care le-am stricat, saptamana viitoare puteam sa am matci imperechiate....stupar de weekend :(

Las´ ca nu esti singurul care si-a dat seama '' ca era mai bine '' ... prea tirziu.
Hai la mine ca se rezolva, da' repede ca nu mai tin mult colonia cu botcile iar matcile din nuclee trebuie sa faca nunta zilele astea si ... vor fi mamici apte pt. a complecta unde e cazul, la roi.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde trantor » 17 Iun 2011, 09:35

saptamana trecuta am fost la rafinaria care se construieste la Apateu, jud. Arad si este posibil sa ma cheme din nou asa ca daca ai spus-o doar tinand cont de distanta s-ar putea sa te trezesti cu mine pe cap si cu vreo 2 cutii de pantofi ca nu am gasit inca cutii pentru nuclei.
Chiar sunt tentat sa aduc prospatura de la distante cat mai mari. Mi-a intrat mie in cap ca asta e cheia succesului, dar ideia este sa iau virgina de la tine si sa o imperechez la Iasi si vice versa.
....
trantor

Mesajde victor s » 17 Iun 2011, 14:53

Adi Hodis scrie:Las´ ca nu esti singurul care si-a dat seama '' ca era mai bine '' ... prea tirziu.

daaaaa...cu siguranta nu esti singurul ce a facut greseala asta...
unde mai pui ca eu le-am facut si poze....asa, ca sa-mi fie suferinta si mai grea... :(
dar pentru zilele astea pregatesc si eu o surpriza fetelor mele...sa vedem ce-o iesi... ! :mrgreen:
victor s

Mesajde trantor » 04 Iul 2011, 09:46

Noua familie facuta in 15 Iunie se dezvolta f. bine. A crescut deja o rama batuta ochi numai cu celula de lucratoare, ieri 03 Iulie i-am dat-o pe a doua si am scos dupa diafragma ultima rama de 1/2 care mai avea doar cateva celule cu puiet capacit si in rest hrana. La toate vizitele de pana acum, si-au fost vreo 3 -4, nu am vazut matca, dar am vazut si oua si larve tinere. L-am ajutat cu sirop "gica" 1:1, cam 1 l pana acum.

Am uitat, la a doua vizita, intrucat nu vedeam nici matca nici oua, i-am mai dat o rama plina cu oua si puiet de toate varstele si m-am mai linistit.
....
trantor

Mesajde andrei_calinescu » 04 Iul 2011, 12:30

trantor scrie:Noua familie facuta in 15 Iunie se dezvolta f. bine. A crescut deja o rama batuta ochi numai cu celula de lucratoare, ieri 03 Iulie i-am dat-o pe a doua si am scos dupa diafragma ultima rama de 1/2 care mai avea doar cateva celule cu puiet capacit si in rest hrana. La toate vizitele de pana acum, si-au fost vreo 3 -4, nu am vazut matca, dar am vazut si oua si larve tinere. L-am ajutat cu sirop "gica" 1:1, cam 1 l pana acum.

Am uitat, la a doua vizita, intrucat nu vedeam nici matca nici oua, i-am mai dat o rama plina cu oua si puiet de toate varstele si m-am mai linistit.

Salut Trantor,

Sparge-le cuibul cu 2 rame la o saptamana, prima rama in pozitia 3 incepand de la peretele unde e asezat cuibul, cum stai in spatele stupului, a doua in pozitia 6.
Hranitorul pune-l lipit de peretele unde e asezat cuibul, direct in cuib, fara diafragma si acompaniaza introducerea celor 2 faguri artificiali cu administrarea unui litru de sirop.
Dupa o saptamana repeti figura si ti-au lucrat 4 faguri in 2 saptamani, ai umplut si stupul cu rame si ai castigat cel putin 3 rame cu puiet.
Nu ai de ce sa eziti la fam asta, esti in plin sezon, albina are destula, matca duce cat ii oferi ca spatiu liber.
andrei_calinescu

Mesajde trantor » 04 Iul 2011, 22:02

In cuib m-am obisnuit sa dau o noua rama la crescut in conditiile in care anterioara este deja crescuta cel putin jumatate. In magazie am dat si mai multe o data inainte de cules si a fost ok.
Acum in culesul de tei crestem ramele pentru nuclei.

Nefiind nici nuclee atomice, nici nuclei din biologia celulara, cum este corect spus nuclee sau nuclei?
....
trantor

Mesajde trantor » 08 Iul 2011, 19:56

In sfarsit noua matca a acceptat o sedinta foto, ba chiar fara sfiala a ouat de vreo 3 ori; pacat ca trantor este trantor si nu luat camera foto cu el ca deh are pe telefon o prostie de camera !!!
....
trantor

Mesajde sakala » 03 Feb 2012, 23:45

la multi ani!!!!!!!!!!!!!!!!!!
sakala

Mesajde aurelt60 » 05 Feb 2012, 14:32

Domnule trintor te salut si am o remarca...intr-o perioada destul de scurta dumneata ai umblat la stupi mai mult ca mine intr-un sezon ...oere lor l-ea placut deranjul?
Ai grija ce iti doresti pentru ca este posibil sa se indeplineasca!
aurelt60

Mesajde trantor » 05 Mar 2012, 17:35

aurelt60 scrie:...intr-o perioada destul de scurta dumneata ai umblat la stupi mai mult ca mine intr-un sezon ...oere lor l-ea placut deranjul?

Stai asa ca nu-i asa!
Familia asta a fost facuta din 4 rame de 1/2 dintr-un cat de stup, pline cu puiet si albina acoperitoare si 2 rame de 1/1 cu puiet aproape de eclozare si albina care a ramas in barba dupa roirea artificiala pe cearceaf.
Eu unul nu am gasit o metoda cu mai putine interventii ca sa scot ramele de 1/2 si sa dau la crescut altele de 1/1 ( a crescut 5 rame ).
Acum uitandu-ma pe poze am crezut ca am fost atat de lacom incat i-am pus si catul, dar nu, este un cat de la parinti stors de poliflora si dat la lins.

Target-ul pe 2012 este sa nu mai fiu stresat de roire, dar trebuie sa fac rost de o matca imperechiata pana la salcam, si eventual sa le si machiez pe toate 3.
....
trantor

Mesajde trantor » 08 Mai 2012, 09:53

Unde pui!
....
trantor

Mesajde trantor » 08 Mai 2012, 09:54

Unde se aseaza!
....
trantor

Mesajde trantor » 08 Mai 2012, 09:58

Si unde ajunge!
Asta acum concureaza cu cel din trandafir al Emiliei, dar va intra in iarna pe 7-8 rame.
....
trantor

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?