antal_bee scrie:Eu am cam terminat cu hranirea de completare azi am mai dat cate o turta de 1kg si gata pe anu asta. AAAAAAAAA turta e de la mine de la magazin am incercat sa vad ce vand, le place, zice ca are si ceva polen si vitamine. Nu le-am dat decat doua in rest sirop cu ceai.

Salut Antal_Bee,
Postarea citata e facuta pe 16 august.
Imi place mult cum gandesti, similar vad si eu lucrurile, adica pe 15 august terminate hranirile de completare.
In detaliu 4 hraniri de 3 litri pe sarja si o saptamana intre sarje, pentru a avea si efect de stimulare.
Nu vad sensul de a avea o ponta masiva dupa 15 septembrie.
Intervalul ideal pentru obtinerea albinei de iarna o vad intre 1 august - 15 septembrie.
Concret vorbind, operatia completa e urmatoarea, pentru un corp de 10 Rame Dadant 1/1.
Dupa ultima extractie, scot o rama goala veche. Las doua pline cu miere&pastura. In locul ramei scoase pun hranitorul-diafragma de inaltimea unei rame. Volum 3 litri.
In lada raman astfel 9 rame,
Cele 12 litri de sirop blocheaza 3 rame. Raman 4 aproape 5 pentru puiet. Dupa 15 septembrie descapacesc coroanele disponibile in ramele goale(de unde a eclozionat puietul).
Antal si ceilalti colegi, voi cum faceti?