Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Guist -Pupemea

Mesajde Ioan Guist » 08 Feb 2012, 17:26

pedro scrie:ART. 16*)
Producătorii apicoli beneficiază, totodată, şi de următoarele facilităţi:
a) acordarea de credite cu dobândă subvenţionată de la bugetul de stat pentru procurarea de stupi şi familii de albine, unelte şi utilaje apicole, precum şi pentru retehnologizarea capacităţilor de producţie existente;
b) scutirea de la plata impozitului pentru mijloacele de transport specializate în transportul stupilor;
c) asigurarea, pentru familiile de albine înscrise în registrul agricol, de biostimulatori furajeri şi medicamentoşi la nivelul a 5 kg zahăr/familie de albine, pe baza unor recepturi autorizate, subvenţionate în proporţie de 50% de la bugetul de stat;
d) în fondul forestier, amplasarea gratuită a stupilor în pastoral pentru valorificarea surselor nectaro-polenifere.
#CIN
*) Conform art. 3 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 62/1998 (#M1), îşi încetează aplicabilitatea scutirile de impozite şi de taxe acordate în temeiul prevederilor art. 16 din Legea apiculturii nr. 89/1998.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 08 Feb 2012, 17:26

jiji scrie:gata copii sa dus si scutirea de taxe
mai aveti ceva de spus?
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 08 Feb 2012, 17:28

Transportul
Nu este inscris ca fiind destinat apiculturii.
Nu pot face dovada.Nimeni nu te crede pana nu pui rastele si stupi gen pavilion si asta omologat.Merita facut ca sa faci verificarea la trei ani o data.

Anul asta vin de la vale gol.Ma opreste garda.NU au vrut sa creada ca eu folosesc macaraua la ...incarcat albine.Nu am scapat fara sa dau spaga 50 ron.
Erau in foame.Se vedea dupa ei.Burtiile mari ,nemuncite si pe inserat.Am stiut de ei de pe statie.Opreau la disperare.Fara noima si fara motiv.Direct cu spaga in gura .
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 08 Feb 2012, 17:28

janese scrie:asha facem noi romanii......dam spaga shi apoi tzipam in gura mare!!!....ce e ma 50 ron????dar daca itzi frigea o amenda???sau itzi lua actele????ca legea ii da dreptul asta...de ce sa te creada pe cuvant????de? ai asha fatza de nevinovat?????
prost o fi daca la anu nu s-o pisha pe 50 de roni ai tai...shi sa te articuleze conform legii!!!!
am mai zis....unii tzipa dupa ce da shi ei un ciubuc sa-shi rezolve problemele mai repede...dar nu se gandesc ca ii ia aia la ochi!!!!
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 08 Feb 2012, 17:29

Mishu05 scrie:Auzi nea Jane dar de ce sa ii dea amenda, ca circula legal cu propriul camion pe drumul public? Care lege ii da dreptul asta?
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 08 Feb 2012, 17:30

ionut vlv scrie:in italia nu poti inmatricula camion peste 3,5 decat pe societate.asa se vrea si la noi si de aici...
folositi acea declaratie pe propria raspundere ca nu transportati decat stupi cu camionul?ce zice arr si politia despre asta?
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 08 Feb 2012, 17:31

CORNEL V scrie:Stai linistit ca daca vroiau sa ii gaseasca ceva si sa ii dea amenda ii gaseau.
Mie mi-au controlat masina de la cap la coada sa ii gaseasca ceva pt. amenda ,si dupa 15 minute le-am spus ca nu avea decat 2 saptamani si erau foarte suparati ca nu le-am spus de la inceput.
Ioan Guist

sfantul spiridon scrie:odata, intr-o seara venind spre casa un vecin imi face cu mana...il iau, omul era baut bine...la iesire din targu -jiu, politie intotdeauna, ma rog....sa nu ii vad pe urati...ii vad, ma vad, ma opresc si intrebandu-ma cate ceva, iese asta ametit de bautura si inepe sa le spuna el cum stau treburile...ca base are dreptate, ca sunt ei albastri pe haine si negri in....asa...astia fierbeau, eu tremuram, imping ceva si ma jur ca nu mai vad ridicatorii de maini niciodata.....episodu' a trecut...am o masina aproape noua da' nu stiu de ce cand trec pe langa un filtru deasta imi tremura picioarele..

pentru janese
da' eu sefu cand pun si eu o nota in catalog cer ceva desi ala e vai steaua lui
Ioan Guist

danut scrie:Sfinte tu nu altii da !
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 08 Feb 2012, 17:32

pedro scrie:amuriti-ma si pe mine de ce trebuia sa dati explicatii

"Anul asta vin de la vale gol.Ma opreste garda.NU au vrut sa creada ca eu folosesc macaraua la ...incarcat albine"
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 08 Feb 2012, 17:32

jiji scrie: pentru vehiculele destinate transportului, in campania de stuparit pastoral, al echipamentelor apicole, pavilioanele si remorcile apicole ale acestor utilizatori, vor achita tariful de utilizare a retelelor de drumuri nationale ori de cate ori este nevoie, astfel: o zi, 7 zile si 30 de zile;
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 08 Feb 2012, 17:34

Cristian IONITA scrie:
sfantul spiridon a scris:
...
pentru janese
da' eu sefu cand pun si eu o nota in catalog cer ceva desi ala e vai steaua lui

pai sfinte fara suparare ... poate ca ar trebui sa ceri (sa stie zic) ... ca uite asa tu pui nota de trecere la toti aia cu steaua in suferinta si ajung aia politai, functionari, primari, politicieni si mai stiu eu ce si apoi tot tu sau aia din tagma ta nu mai stiu pe unde sa scoata camasa cand le spune pas la marirea cu 50% si mai mult se taie 25%.

Rolul fiecaruia dintre noi e foarte important in societate .... dar daca nici noi insa-si nu suntem constienti de asta este chiar ridicol sa avem pretentia la ceilalti.

pedro a scris:

lamuriti-ma si pe mine de ce trebuia sa dati explicatii

"Anul asta vin de la vale gol.Ma opreste garda.NU au vrut sa creada ca eu folosesc macaraua la ...incarcat albine"

pai probabil ca nu avea (siu nici nu era nevoie):
- licenta
- tahograf
- stea in frunte

janese a scris:

...
asha facem noi romanii......dam spaga shi apoi tzipam in gura mare!!!....ce e ma 50 ron????dar daca itzi frigea o amenda???sau itzi lua actele????ca legea ii da dreptul asta...de ce sa te creada pe cuvant????de? ai asha fatza de nevinovat?????
prost o fi daca la anu nu s-o pisha pe 50 de roni ai tai...shi sa te articuleze conform legii!!!!
am mai zis....unii tzipa dupa ce da shi ei un ciubuc sa-shi rezolve problemele mai repede...dar nu se gandesc ca ii ia aia la ochi!!!!

parca ti-am mai spus .... nu tuturor le place tiganeala si de aceea chiar daca se mai dedau la dat spaga nu-s si fericiti pe aceasta tema (cum nu sunt nici aia de se milogesc in curtea producatorului de stupi sa le faca si lor "peste rand" cateva cutii).
Aplicarea legii in Romania sufera de multe ... interpretari ... care interpretari ca sa ajunga in favoarea ta implica stres si cheltuieli ... si de aceea in cele mai multe cazuri strangi din dinti si ingrasi organu
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 08 Feb 2012, 17:34

pedro scrie:va salut

daca se poate rog o lamurire

eu sunt cu goluri multe si-n cap si-n cunostinte (

"pai probabil ca nu avea (siu nici nu era nevoie):
- licenta
- tahograf
- stea in frunte"

camionul cu brat hidraulic daca transporta stupi ce trebuie sa aiba si ce nu din ce se solicita pentru camioanele care transporta marfuri generale??/

bratul hidraulic este trecut in CIV?
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 08 Feb 2012, 17:36

smady scrie:Va salut si va stimez
Cum a mai scris si un alt coleg am stat o zi aproape sa va citesc pagina si raspunsuri la diverse teme .Chiar am invatat f multe de la dumneavoastra deoarece aveti raspunsuri sincere si la obiect .
In ceea ce priveste transportul , drum intins , insa nu va lasati indus in eroare de cine stie cine si procurativa toate actele necesare oricarui autotren , deoarece nu e nici o diferenta intre camionul si remorca dumneavoastra si altele , adevarat ca amenzile sunt mai mici pentru persoanele fizice dar cu toate astea au ceva zerouri in coada .
Pentru orice inttrebare legata de ARR va stau la dispozitie cum ati facut si dumneavoastra cu ceilalti .
Un an cat mai bun si cat mai multa credinta in Dumnezeu .
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 08 Feb 2012, 17:37

adi hodis scrie:
pupemea a scris:

Cu multumesc frumos
Toate cele bune tutulol si... sa trecem la albine.

Mai da' ocupat mai esti ... ca nu ai mai scris nika p'aici ... si am tot rasfoit prima pagina ca sa gasesc pe Pupe insa, era pe a 2-a.
No' ... cand ai timp de vazut ceva frumos si interesant, uita-te la vidio acilea:
http://pchelhom.ucoz.ru/index/0-4

Maximus, uita-te si 'mneata sa vezi ... oare aia cauta mierea si pastura prin sutele de stupi si miile de rame ? ...
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 08 Feb 2012, 17:38

echo scrie:Stiu si eu filmul demult, la inceput am crezut ca e si ceva abureala in el, pt ca in prima parte nu aratau nimic despre decapacire. Abia cand am vazut partea a doua, ceva mai tarziu am bagat de seama...

Impresionant.. tipul, Vladimir Homici, spune acolo ca are 100-200 de familii in tipul asta de stup Roger Delon. In mare parte se aseamana cu MER-ul. Productia de mie / stup / an - 50... 100 kg . Clar fara separatie pe sorturi de miere...
Ioan Guist

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?