Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Guist -Pupemea

Mesajde Ioan Guist » 08 Feb 2012, 17:38

adi hodis scrie:
echo a scris:

... Clar fara separatie pe sorturi de miere...

SALUT ECHO
Aici cred ca te-ai pripit ...
In acest stup ( si in mer ) se pot separa sorturile de miere cel mai ushor prin adaugare de caturi sub cele pline.
Eu asa am separat mierea de tei de cea de floarea soarelui.
Si in timp ce le-am asigurat spatziu pt. depozitare LA FAM. DIN MER, storceam din pavilion ( stupi verticali pe 10 rame 1/1 cu cat de 3/4 ) si la 11 ; 12 trebuia sa opresc extrasul pt. ca sarea nectarul din rame, de era balta pe fundul lazii ... scuturam ramele din cuib ... ca nu aveam cum sa folosesc izgonitoarele la ramele din cuiburi ... dezavantaj fatza de mer.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 08 Feb 2012, 17:39

costinpopescu scrie:Jos palaria !
...pentru caracter si informatie...
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 08 Feb 2012, 17:39

cypryx scrie:pupemea a scris:
pe alt topic
acu ceva timp,,,

Caut un om cu experienta minima.
Carnet de conducere si disponibilitate sa se mute in orasul meu.

Ofer apartament, salar,hrana in pastoral, parte din miere.

Doresc dedicare totala.

Guist Ioan
Cisnădie
jud Sibiu
Nea Ioane,
dacă doriți, as putea sa ajut in concediul(20-30 zile),căsătorit,un fiu. dar ,, bolnav ,, după albine(încă nu am reușit sa le am pe ale mele).sunt angajat .carnet cat.b nu cer plata în bani ci în natura(familii,roi,utilaj apicol) căci planurile mele sau cam năruit în aceasta privința.nu am prea mare experiența practica dar vreau sa învăț si m ar ajuta mult lucru pe lângă dumneavoastră(v-am urmărit pe forum si cred ca sunteți un apicultor de isprava -asta nu e o lauda e o constatare)
dedicarea va fi totala va asigur de asta.
era sa uit ,sunt din Hunedoara(deci oarecum vecini),mai exact la 5 km de hd.
pentru mai multe detalii tel:0763591355

cu stima cypryx
=D
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 08 Feb 2012, 17:40

cypryx scrie:Oricum sper ca marele meu câștig sa fie experiența practica ce o voi "fura" si sfaturile ce le voi primi în viitor,
DAR MAI ALES CUNOȘTINȚA UNUI APICULTOR DE ISPRAVA.

Cu stima Cypryx
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 08 Feb 2012, 17:40

Te salut
Am citit si pe anunturi mesajele tale.Dar in fuga si am zis sa raspund mai aplecat.
Insistenta ta ...pozitiva, e de apreciat.Dovedeste tenacitate si chef de treaba.
Bravo.
Deocamdata s-a ocupat locurile ce au fost scoase la "bataie"
Poate in timp...un an doi, ne combinam cumva.Nu neaparat ca si angajare ci ...nu se stie.

Eu va urez reusite si toate cele bune.
Multumesc de interes si aprecieri.

Guist Ioan
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 08 Feb 2012, 17:41

cypryx scrie:nea Ioane

dacă ai la "bătaie" locuri de ucenic poate te " încurc" vreo ceva timp.
oricum am sa mai insist,fi sigur de asta .
încă mai lucru la capitolul reușite.cam modest dar vezi la motto"festina lente"(grăbește te încet).oricum încet , încet am crescut mare(1,98 cm)
=D încet ,încet voi fi apicultor ,,,ÎNCET DAR SIGUR.de aceea vreau sa învăț de la ceilalți și sa nu fac greșeli ce pot fi evitate(mai ales ca pot costa destul de scump) ca e păcat de "gâze".
oricum rămân pe recepție.
lăzi multe si butoaie mari.

cu stima ,
cypryx
Ioan Guist

cypryx scrie:acu cer un sfat,

ce părere aveți despre stupi de polistiren extrudat.
un coleg de pe forum mi-a dat ceva detalii si ma gândesc sa fac si eu vreo doi,trei(pe mine ma încânta avantajul preț de cost deocamdată ).ai lucrat dumneata cu acest tip de stup sau e de evitat.
din calculele făcute de mine cel mai avantajos ar ieși făcuți de 12 rame,cu sita antivaroua.
menționez ca eu o sa ii țin într-o zona de deal,într-o vale cu curgere vest-la-est,in stationar,si am ca si curenți principali de aer:dimineața aerul rece coboară pe vale iar seara urca aeru cald.uni spun ca ar avea ceva efect asupra celor de polistiren deși eu din câte am studiat nu ar trebui sa fie afectați de aceste lucruri.
cu ii accepta albinele(stupi de polistiren).fiindcă vad ca in general apicultori nu ii prea agrează.
apropo ce mai fac fetele,ca " bărbatul meu"(3 ani in 3 iunie)vine tare din urma.
spor in toate
cu stima ,
cypryx
Ioan Guist

Polistirenul nu se preteaza la transport cu incarcare manuala.Pe macanizat am vazut in Germania un transport.La transport se desciocola tot.Imbinarile (solutia de lipit) nu face fata la socurui multe.Cei din jermania erau turnati si mult mai dens decat extrudatul.
Dar pe vetre fixe cred ca e destul de bunPierderile de caldura sunt minime.Trebuie insa neaparat sita in fund.(la stupi).
Eu am de o buna bucata , o parte din nucleii de imperechere pe polistiren.E bun dar trebuie s afi atent cu sita s anu se obtureze.

Una peste alta, cred ca e mai eftin si mai comod (intretinere) pe lemn.

Spor in toate.

Fetele? In 8 pleca una in jermanica, in 9 vine aia din austria, aia mica are grije de masa.De pasti le am pe toate langa mine.
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 08 Feb 2012, 17:42

cypryx scrie:mulțam de sfat
am sa incerc sa fac personal vreo câțiva (o sa ii postez pe forum in imagini si pe etape).
la aparitia roilor sper sa am câțiva de lemn si câțiva de polistiren pregătiți.
saluitare la toti sa ne fiti sanatosi.
cu stima
cypryx
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 08 Feb 2012, 17:42

mariusvs scrie:salut sunt nou pe forum si as dori o idee de la cineva profesionist. vreau sa ma initiez mai bine an apicultura. am 10 stupi si vreau sa trec de suta, numai ca, sant antro dilema. ce tip de stup sa folosesc. mam gandit la mer. am vazut multe postanduse despre el
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 08 Feb 2012, 17:43

stefi_f scrie:nea pupemea ce credeti pana in 18.04 infloreste rapita la Craiova? va multumesc!!!
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 08 Feb 2012, 17:43

adi hodis scrie:
mariusvs a scris:

salut sunt nou pe forum si as dori o idee de la cineva profesionist. vreau sa ma initiez mai bine an apicultura. am 10 stupi si vreau sa trec de suta,...

In cata vreme/timp ti-ai propus sa treci de 100 ... si de cati ani intretzii albine ?.
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 08 Feb 2012, 17:44

mircea_costache scrie:
stefi_f a scris:

nea pupemea ce credeti pana in 18.04 infloreste rapita la Craiova? va multumesc!!!

Scuza-ma ca intervin .Pupemea din Cisnadie sa spuna cum e rapita in Craiova este foarte posibil dar mai indicat este sa intrebi un Craiovean.De la Dunare incerc sa iti dau un raspuns. Rapita proasta ca anul asta nu am vazut.Pina acum eram cu stupi deja in lan.Am plecat si pe 01 ;04;10;20; dar aveam la ce ne duce.Frigul si seceta sunt principali factori distructivi anul asta.Chiar astazi am vazut un lan in apropiere de Segarcea. Frumos ca densitate insa slab ca dezvoltare.In 5 ;10 Zile in functie de cadura si umiditate se sparge.Acum depinde de alti factori agro de la zona la zona ca alte locuri sa aiba alta dezvoltare.
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 08 Feb 2012, 17:44

stefi_f scrie:multumesc mult!!! atunci nu este tarziu sa plec pe luni -marti spre sud, oricum si la noi la mures este foarte frig,dar vegetatia nu sta in loc.Bafta multa!!!
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 08 Feb 2012, 17:45

mariusvs scrie:salut ady hodis. scuzama k nu tyam putut raspunde pana akum. deci cea ce am zis pana akum vreau sai fak an maxim 3 ani. am sa revin k niste poze k stupi kare ai fak. sigur o saty plaka. creatie proprie din cea ce am vazut pe forum sin alte reviste vechi. antr-un cuvant am luat tot ce era mai bun de pe forum. asa sper. bafta multa

si am uitat saty raspund de cat timp practic apicultura. practic 1 an si cu cativa ani an urma am fost la un prieten care are peste 100 de stupi si akolo am anvatat cate ceva. nu ma consider profesionist si nici nu am kum dar am multa ankredere an mine, pentru k prind repede. nu neam naskut nici unu anvatati. si cu ajutoru prietenului meu si cu ajutoru vostru sper sa o duk la capat.
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 08 Feb 2012, 17:46

horia_ch scrie:Care crezi ca este acel "capat"? Cand vei ajunge la cei 100 de stupi, ori cand vei ajunge de talia lui Pupe (ca tot suntem pe pagina lui) vei considera ca ai "scos-o la capat"? Si pe urma?
Ioan Guist

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?