Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Vremea - sau ''nu faceti pariu cu Dumnezeu ca pierdeti"

Mesajde Dragos2006 » 09 Feb 2012, 20:23

Nu va puteti inchipui cata zapada este in zona Ramnicu Sarat , daca vor reusi sa dezapezeasca drumurile judetene pana duminica este minune mare. Sunt o multime de localitati izolate in regiune de vineri si nu stiu cand se va putea interveni . Eu la mine la stupina si la servici nu pot ajunge deoarece exista un segment de drum de mai bine de un km. unde zapada are in medie 5 metri inaltime .
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde balasbebe » 09 Feb 2012, 20:27

Cand faci pariu, eu zic sa te gandesti doar la zapada. Este mai bun un munte de zapada decat apa sau focul.
Nea Dragose ca tine sunt multi. Chiar daca a-ti lopatat macar sa fie cu folos, si sa iesiti cu bine din iarna.

Cand am venit in 1979 la Zalau, socrul intr-o seara mi-a povestit de o asemenea furtuna de zapada. Era militar in termen si a participa la dezapezirea unui tren. Au lucrat mai mult de o luna, deoarece nu aveau nici un mijloc de deplasare, pana unde era inzapezit. Nu as fi crezut sa traiesc, si sa vad filmarea lui Dragos cu o asemenea cantitate de zapada.
Eu va doresc mult curaj, si sa nu uitati ca natura se va compensa si acest an va fi mai bun.
balasbebe

Mesajde bogdannn » 09 Feb 2012, 20:35

tot respectul pentru calmul domnului Puisoru, eu cred ca ma crizam rau in situatia dansului :x

aceasta filmare e cea mai tare lectie de supravietuire a albinelor, sa mai zica ceva carcotasii care in fiecare zi de iarna sunt la urdinisul stupului
Telefon 0726278393
bogdannn

O data in viata

Mesajde balasbebe » 09 Feb 2012, 21:59

Dragos2006 scrie:Uitati ce nu ati vazut in viata voastra :

Cu toate ca baiatul tau este mic, nu cred ca va uita vreodata prin ce a trecut. Mult se va povesti de acum in colo despre aceasta stihie a naturii.
balasbebe

O carte despre apicultura

Mesajde balasbebe » 09 Feb 2012, 22:14

Dragos2006 scrie:Nu va puteti inchipui cata zapada este in zona Ramnicu Sarat , daca vor reusi sa dezapezeasca drumurile judetene pana duminica este minune mare. Sunt o multime de localitati izolate in regiune de vineri si nu stiu cand se va putea interveni . Eu la mine la stupina si la servici nu pot ajunge deoarece exista un segment de drum de mai bine de un km. unde zapada are in medie 5 metri inaltime .

Daca aceste familii de albine trecute prin nametii de zapada vor scapa cu bine, va trebui sa rupem paginile din cartile de specialitate si sa le rescriem
balasbebe

Mesajde mac72ro » 09 Feb 2012, 22:17

Incredibil dar adevarat.
Singurul care si-a dat seama ca va ninge asa mult si va fi mai rau ca in anul 1954 a fost ministrul Igas,dar nimeni nu la bagat in seama si toti l-am ironizat,iar acum vedem ca era nevoie sa declanseze codul rosu.
mac72ro

Re: O carte despre apicultura

Mesajde proapis13 » 09 Feb 2012, 22:21

balasbebe scrie:Daca aceste familii de albine trecute prin nametii de zapada vor scapa cu bine, va trebui sa rupem paginile din cartile de specialitate si sa le rescriem

Si nu numai atat,dar ce se v-a intampla cind v-or fi puse pe noua locatie
cum or sa-si faca orientarea,cate familii or sa se piarda pana atunci
- sincer ii doresc din tot sufletul sa nu piarda niciuna - si mai sunt intrebari
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde paul » 09 Feb 2012, 22:26

Proapis ... nu cred ca vor fi probleme de orientare ...
Temperaturile astea scazute ... vor continua ! Cand trece o perioada mai lunga de timp de inactivitate ... ma refer la zbor ,albinele se reorienteaza ! Adica primul zbor ,inafara de curatire ,va fi de recunoastere ...
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Re: O carte despre apicultura

Mesajde Badea. claudian » 09 Feb 2012, 22:51

proapis13 scrie:
balasbebe scrie:Daca aceste familii de albine trecute prin nametii de zapada vor scapa cu bine, va trebui sa rupem paginile din cartile de specialitate si sa le rescriem

Si nu numai atat,dar ce se v-a intampla cind v-or fi puse pe noua locatie
cum or sa-si faca orientarea,cate familii or sa se piarda pana atunci
- sincer ii doresc din tot sufletul sa nu piarda niciuna - si mai sunt intrebari
salve :D

De ce crezi ca trebuie loata aceasta masura cu paginile din aceste carti dl. Balas ? ... ce vina au ele ?
Dl Marian Proapis , cred ca a sosit si randul dv. sa mai cititi un pic manualul apicultorului capitolul ,, mutarea stupilor in stupina " !.... dar repede pana nu rupe dl. Balas toate paginile ! :lol: :lol:
Badea. claudian

Mesajde reformistul » 09 Feb 2012, 22:53

Nu-s departe nici eu, la Iasi, de Dan Puisoru. Puteti vedea mai jos pe blogul meu filmuletele. Sunt .avi si nu le-am putut adauga pe site, de asta am pus blogul. Multumesc pt intelegere, nu fac reclama blogului. ;)

http://www.reformistul.blogspot.com
reformistul

Parerea mea despre apicultura si vremea din salaj

Mesajde balasbebe » 10 Feb 2012, 07:40

Se spune in carte ca nu trebuie deranjate albinele iarna Se spun multe, bineinteles pe baza observatiilor. Daca vor trece cu bine albinele, mai ales ca au stat poate o luna, in conditiile in care au consumat foarte mult, atat din cauza frigului cat si a deranjului cauzat de dezapezire mai vedem noi.

Cand am zis sa rupem paginile am exagerat. Ma refer ca toate cartile scrise au la baza bibliografie, adica inspiratia. Toate cartile de apicultura sunt parca inspirate si trase la xerox.
a fost doar o parere de care nu va auzi un autor, dar va fi un mare examen.
La noi in Salaj doar acum incepe frigul ce la voi in timp ce altii s-au saturat de frig.In Salaj nu au trecut temperaturile de -19 grade inca dar am vazut ca mai sunt 2 nopti de ger.
Eu am montate termometre cu memorie in stupine. Nu prea se potrivesc cu cele anuntate de posturile radio sau TV.
balasbebe

Mesajde Ioan Guist » 10 Feb 2012, 08:39

Colegii din sud -est au de lucru cu zapada .
Am ramas mut la filmulete.
Ma gandesc ce as fi facut daca intampinam aceiasi problema.
O solutie ar fi fost pentru cei ce au site desschise, sa faca prin zapada in cazul ca se cunoaste locatia randurilor, orificii cu o teava sau altele.
Unul doua gropi din loc in loc astfel incat sa ajunga aerul in zona randului.Si s apatrunda pe sub rand la toti stupii.

Ca de stat satu bine sub zapada.

Orez tuturor inzapezitilor ...Putere de munca si pierderi minime.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde reformistul » 10 Feb 2012, 08:58

Stupii mei au fundul plin si nu am avut decat posibilitatea sa eliberez zona urdiniselor pentru a se face schimbul. In rest zapada am lasat-o la locul ei, nu am vrut sa deranjez familiile prea tare prin lovire accidentala a stupilor. Dupa eliberarea urdiniselor se auzea un zumzet linistit in stupi. Sa dea Domnul sa fie bine :)
reformistul

Mesajde Cipri S » 10 Feb 2012, 11:58

Mi-au murit 3 stupi,albina nu s-a deplasat din cauza gerului.stpii erau impachetati insa am vazut gheata inauntru,ramele prinse intre ele de gheata. :(
Cipri S

Mesajde Badea Alin » 10 Feb 2012, 12:52

Cipri S scrie:Mi-au murit 3 stupi,albina nu s-a deplasat din cauza gerului.stpii erau impachetati insa am vazut gheata inauntru,ramele prinse intre ele de gheata. :(

de unde provine gheața? Oare de la vaporii de apă formați în urma respirației?
Unde ești nea`Gică, să ne lămurești ...
Badea Alin

Mesajde teinegru64 » 10 Feb 2012, 13:23

Cipri S scrie:Mi-au murit 3 stupi,albina nu s-a deplasat din cauza gerului.stpii erau impachetati insa am vazut gheata inauntru,ramele prinse intre ele de gheata. :(

Daca aratau la fel.....stai calm.Eu am max.1000 de albine in acel stup .Deocamdata nu sunt ingrijorat.
Pagube destul de mari vom avea de la ciocanitori.
Fişiere ataşate
P1070857.JPG
P1070855.JPG
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE