Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Vremea - sau ''nu faceti pariu cu Dumnezeu ca pierdeti"

Mesajde Mircea77 » 10 Feb 2012, 13:40

Dar vin si eu cu o curiozitate:

De ce sunt puse ramele in acea pozitie ???
Mircea77

Mesajde teinegru64 » 10 Feb 2012, 13:44

Mircea77 scrie:Dar vin si eu cu o curiozitate:

De ce sunt puse ramele in acea pozitie ???

http://teinegru64.sunphoto.ro/Iernare_matci_rezerva
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde Cristian IONITA » 10 Feb 2012, 14:02

faina treaba .... de cat timp ai facut asa?

Ne dai si mai multe detalii? eventual intr-un topic nou
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde Mircea77 » 10 Feb 2012, 14:05

Bun, bun, am vazut de prima oara, dar eu incercam sa deslusesc logica acelui mod de utilizare a ramelor.
Sa inteleg ca este vorba despre economisirea spatiului ?!
Mircea77

Mesajde Nebunu_R » 10 Feb 2012, 14:30

Badea Alin scrie:
Cipri S scrie:Mi-au murit 3 stupi,albina nu s-a deplasat din cauza gerului.stpii erau impachetati insa am vazut gheata inauntru,ramele prinse intre ele de gheata. :(

de unde provine gheața? Oare de la vaporii de apă formați în urma respirației?

cautati pe forumul vechi un topic deschis de nea Gica, ceva cu "De ce luptam cu disperare impotriva naturii"
nu stiu daca imi este permis sa-l citez, dar totusi o fac pt a va ajuta.
"Mai oameni buni.Exista o carte "Urdinisul in viata familiei de albine".
Mai sunt cateva aspecte importante:
Un kg. de masa vie are nevoie de 1,2 l de aer/minut=70 l/ora in conditii normale.Intr-un stup D.B. aerul se schimba de doua ori pe ora.
De ce micsorati urdinisul? De ce impachetati? Credeti ca va mor albinele de frig? N-au murit niciodata.Au murit de foame si de boli datorita umezelii acumulate.Problema cu urdinisul si impachetatul a venit de la rusi dupa razboi. Stupii primitivi se ingrijau altfel si au mers mii de ani la noi.Reducerea cuibului este alta problema discutabila.
Am stupi M.E. de 30 de ani.Nu am redus urdinisul si nu am impachetat niciodata. Stupul sta din octombrie pina la 1 mai pe 20 de rame,vara pe
30-40 de rame .Nu am avut rame mucegaite sau alte belele.La urdinis am pus si pun sita cu ochiuri de 5,5mm iarna pe toata lungimea.
Metoda Blinov pentru primavara este putin depasita (cu cca 60 de ani). In 1912 nu se stia de mierea de salcam" - Gica Romanescu
Nebunu_R

Mesajde Badea Alin » 10 Feb 2012, 19:42

Nebunu_R scrie:
Badea Alin scrie:
Cipri S scrie:Mi-au murit 3 stupi,albina nu s-a deplasat din cauza gerului.stpii erau impachetati insa am vazut gheata inauntru,ramele prinse intre ele de gheata. :(

de unde provine gheața? Oare de la vaporii de apă formați în urma respirației?

cautati pe forumul vechi un topic deschis de nea Gica, ceva cu "De ce luptam cu disperare impotriva naturii"
nu stiu daca imi este permis sa-l citez, dar totusi o fac pt a va ajuta.
"Mai oameni buni.Exista o carte "Urdinisul in viata familiei de albine".
Mai sunt cateva aspecte importante:
Un kg. de masa vie are nevoie de 1,2 l de aer/minut=70 l/ora in conditii normale.Intr-un stup D.B. aerul se schimba de doua ori pe ora.
De ce micsorati urdinisul? De ce impachetati? Credeti ca va mor albinele de frig? N-au murit niciodata.Au murit de foame si de boli datorita umezelii acumulate.Problema cu urdinisul si impachetatul a venit de la rusi dupa razboi. Stupii primitivi se ingrijau altfel si au mers mii de ani la noi.Reducerea cuibului este alta problema discutabila.
Am stupi M.E. de 30 de ani.Nu am redus urdinisul si nu am impachetat niciodata. Stupul sta din octombrie pina la 1 mai pe 20 de rame,vara pe
30-40 de rame .Nu am avut rame mucegaite sau alte belele.La urdinis am pus si pun sita cu ochiuri de 5,5mm iarna pe toata lungimea.
Metoda Blinov pentru primavara este putin depasita (cu cca 60 de ani). In 1912 nu se stia de mierea de salcam" - Gica Romanescu

Tocmai aici vroiam să ajung și eu. Gheața provine de la faptul că stupii nu au avut un sistem de ventilație corespunzător. Într-una din ultimile discuții cu nea Gică mi-a spus că urdinișul trebuie lăsat larg deschis s-au dacă am stupi cu fund antivaroua să pun magazinul sub ei, să las fundul gol și eventual toate ramele în stup și magazin.
Oameni buni, nu mai „înfofoliți” exagerat familiile de albine, le faceți mai mult rău. Gândiți-vă că au trecut printr-o glaciațiune și nu au avut nevoie de împachetat cu ziare, paie, polistiren, saci menajeri de culoare închisă peste ei, etc.
Ultima oară modificat de Badea Alin pe 10 Feb 2012, 22:17, modificat 1 dată în total.
Unde ești nea`Gică, să ne lămurești ...
Badea Alin

Mesajde peterneamt » 10 Feb 2012, 21:08

Ioan Guist scrie:Colegii din sud -est au de lucru cu zapada .
Am ramas mut la filmulete.
Ma gandesc ce as fi facut daca intampinam aceiasi problema.
O solutie ar fi fost pentru cei ce au site desschise, sa faca prin zapada in cazul ca se cunoaste locatia randurilor, orificii cu o teava sau altele.
Unul doua gropi din loc in loc astfel incat sa ajunga aerul in zona randului.Si s apatrunda pe sub rand la toti stupii.

Ca de stat satu bine sub zapada.

Orez tuturor inzapezitilor ...Putere de munca si pierderi minime.

Ai dreptate Domnul meu Ioan la grea incercare i-a pus Domnul si cind ma gindesc cit mai e pina in Fe-Martie .......Doamne ajuta la toata lumea !
peterneamt

Mesajde horia_ch » 11 Feb 2012, 09:06

Grea viaţă au cei înzăpeziţi...
Trebuie însă conştientizat şi faptul că în acest moment toţi stuparii din zonele acelea sunt cu sabia lui Damocles deasupra capetelor. Şi nu prea le e dat să aibă puterea de a se feri.
FEREASCĂ DUMNEZEU DE ÎNCĂLZIREA BRUSCĂ A VREMII ! :o :o :shock:
קֹהֶלֶת 3:11,12
horia_ch

Mesajde Badea Alin » 11 Feb 2012, 10:11

horia_ch scrie:FEREASCĂ DUMNEZEU DE ÎNCĂLZIREA BRUSCĂ A VREMII !

Doamne fereste ca încălzirea vremii să coincidă și cu precipitații, de altfel mă întreb unde se va scurge toată cantitatea de apă? Vai și amar de gospodăriile oamenilor din zona respectivă ...
Unde ești nea`Gică, să ne lămurești ...
Badea Alin

Mesajde cipry74 » 11 Feb 2012, 10:54

La cata zapada este ,chiar si treptata incalzirea tot va veni si va face rau ....dupa 20 februarie ne putem astepta la un val de incalzire ..se intampla aproape in fiecare an....Dumnezeu sa ne ajute ..ce ne da El este bun tot.Eu ma gandesc unde se va duce toate apa provenita din topirea zapezii pe care o va aduna Dunarea din Europa..
cipry74

vremea in zalau

Mesajde balasbebe » 11 Feb 2012, 11:32

La noi in Salaj inca nu a venit iarna. A fost mai frig in decembrie decat acum.
Azi dimineata au fost doar -12,1 grade
balasbebe

Re: vremea in zalau

Mesajde Gabysgg » 11 Feb 2012, 12:31

balasbebe scrie:La noi in Salaj inca nu a venit iarna. A fost mai frig in decembrie decat acum.
Azi dimineata au fost doar -12,1 grade

Iar noi daca ne straduim putin avem -12 ziua ,ora 6-30 ~~-17 grade in Bucuresti (zona Grivita) si ~~- 21 la periferie(Buftea) (ziua -8-9 la umbra ,la soare -3-4 grade) :(
:(
Gabysgg

Mesajde mechenici » 11 Feb 2012, 15:47

Salut.La Orsova (MH)ninge de la ora 3 la 13/00 avea 10cm (zapada proaspata)+40 a veche ....fatza de moldova stam ffbine dar fereasca doamne doamne sa se topeasca in 3 ,4 zile ca va fii vai de ei ,am vazut un filmuletz de la rimnicu sarat un apicultor avea stupina 5 m sub zapada,vor fii inundatzii ,deci rapitza cred ca este compromisa care nu au dat mincare va mai dura vreo 20 de zile sa poata sa le dea ,sa ne rugam la al de sus sa nu fie pagube mari(albine).BAFTA si mult noroc celor din zonele cu zapada ff mare sa nu aiba pierderi mari sau deloc
mechenici

Mesajde popik50 » 11 Feb 2012, 18:13

Urmeaza 3 zile de cod portocaliu de zapada abundenta in sudul tarii dupa care se zice ca vremea se va incazi cel mai sigur peste o saptamana. Deci sa mai rezistam cateva zile ;)
http://www.meteoromania.ro/index.php?id=65
popik50

Mesajde unincepator » 11 Feb 2012, 20:15

Dragos2006 scrie:Uitati ce nu ati vazut in viata voastra :

foarte greu si tragic dn-u dragos si sa va ajute DUMNEZEU sa va scpati de acest val,dar am o antrebare,an localitate e asa ,dar pe cimp ce grosime are stratul de zapada?.DUMNEZEU sa va ajute si numai bine va doresc de aici de linga Blaj.
unincepator

Mesajde alt stupar » 11 Feb 2012, 20:28

iarna merge inainte http://www.meteoromania.ro/index.php?id=65
din nou judetele din sudul tarii...
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE