Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

zbor curios

Mesajde ves.lucian.zabrani » 19 Iun 2011, 20:38

saptamana trecuta , intr-o seara am observat la stupul din imagine pe la 8:30 seara un zbor mult mai intens decat la ceilalti 25 . Furtisag de la ai mei nu am vazut , albinele zburau din stup inspre sat unde e posibil sa fi inflorit ceva tei .
M-am gandit ca ori au gasit ceva de cules , ori au furat ceva de undeva ori nu am inteles eu fenomenul .
Mentionez ca a fost singurul care a zburat asa tare si nu e cel mai puternic stup .
A 2-a seara totul a revenit la normal . Am pus un filmulet .
se inghesuiau in partea dreapta a urdinisului pentru ca la inceput urdinisul era redus cu aprox. 75 % fiind liber doar in partea dreapta .
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Re: zbor curios

Mesajde tassevasi » 19 Iun 2011, 22:13

In seara aceasta ,eu am stimulat cu 100ml sirop la toti stupii ,acelasi fenomen s-a intinplat si e normal .
E posibil daca tu ai umblat in el sa fi deslipit vr-o rama cu miere de la marginea cutiei si sa se fi efectuat o stimulare involuntara (ori ai stimulat cu ceva ) .
Asa fac toate albinele atunci cind sunt stimulate cu sirop, seara cind e cald si ele ies in viteza sa caute sa aduca nectar , e o nebunie la urdinis , apoi se linistesc .
Numai bine
tassevasi

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR