Haideti sa vedem ce are fiecare in acest domeniu : alarme, caine, soacre
Avram Sorin scrie:Daca tot e iarna cat casa. Ma gandeam ca am tot citit pe forum dar nu am vazut nici un topic cu dispozitive pentru protectia inpotriva furtului sau distrugerii stupilor.
Haideti sa vedem ce are fiecare in acest domeniu : alarme, caine, soacre, garduri .....
pin scrie:Eu am albine
MyBees scrie:La finalul topicului de aici http://forum.stuparitul.com/viewtopic.php?f=10&t=374 a pus Peter Janos un link.
Avram Sorin scrie:Eu caut un sistem prin care stupii sa nu poata sa fie desprinsi de la sol sau cadru pe care stau . Apoi pe langa varianta asta merge orice ca backup, un vecin , un caine , alarma etc .
Poate are vreun coleg vreo minunatie.
Avram Sorin scrie:Interesant alexandru articolul postat de tine .
Avram Sorin scrie:Asta cu animalele la mine in zona nu prea e nevoie ....Gardul electric (m-am gandit si eu) dar eu am vecini prin zona din toate partile . Mai stii le vin nepotii acasa si se duc la gard si ....
Avram Sorin scrie:... de obicei hotii sunt tot apicultori si de obicei la lucruri de astea vin echipati. Citeam pe un forum ca in sud s-au furat peste 100 de familii in 2010 de la un singur apicultor intr-o noapte.
Avram Sorin scrie:Cand am deschis subiectul ma gandeam la ceva sistem care sa prinda fundul stupului de cadrul pe care sta. Astfel daca te duci in pastoral iei cadrul cu tine si ai rezolvat problema. Sa fie ceva sitem prin care sa nu poti desparti fundul de cadru decat daca desfiletezi , tai ceva ........ma gandesc
jiji scrie:salut, anul trecut eu am dat gaura in fundul stupului pana in peretele lateral iar de un holsurub lai gros si lung am sudat un cerc facut din fierbeton de 8,apoi infiletat holsurubul in gaura deja data , toti stupii aliniati si o teava lunga introdusa prin toate cercurilela capete teava are gaura depe oparte pe alta pri care trece un lacat.
anul acesta am mer si toate componentele nu sant legate unul de altul si pe propria experienta este cam greu sa iei un stup format din fund 2 sau 3 corpuri si capac sa il muti fara sa iasa albina din el.
Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Balian şi 7 vizitatori