de BUNKA » 19 Feb 2012, 23:48
Nu mai Adriane, stii ce m-a deranjat si la Altstupar..faptul ca il deranjeaza ca pe fonduri PNA, UE sau altele, oamenii si-au facut stupine, unii care chiar nu au avut nici o treaba cu albina...si pe baietii astia "vechi" ai deranjeaza ca e vezi Doamne aglomeratie prin pastoral, si se bucura daca un incepator are pierderi, si atat de mult iubesc ei albina incat se bucura cand crapa la unii stupii, nu asa a zis...vor ramane exact atat cati trebuie si la cine trebuie...si in timp ce zice asta, o da la modul ca ce mult iubeste el albina.
Stii treaba aia cu capra vecinului...sa crape da-o dracu` ...exact asta-i placa!
Normal ca-i deranjeaza cand mai apar 3 stupine de cate 100 acolo unde el isi facea plinul...tipic romanesc.
Sau cand apare unul cu 60 de bombe la 100000 de albine fiecare si face cat altul cu 150 de stupi...normal, crapa ranza in ei, si de aici...sa crape dracu` capra vecinului!!
Foarte prost gandit pt ca ala care e setat pe apicultura nu se lasa ca i-au pierit 10 intr-un an, si nu se lasa nici daca pierde tot..ce Pupe s-a lasat, nu...acum are destui.
Ma deranjeaza gandirea asta a "stuparului profesionist, destept" care el e cel mai bun, el le stie pe toate si s-a nascut stupar, n-a avut pierderi, si face cea mai multa miere si albinele lui sunt cele mai tari, ma enerveaza secretomania asta proasta, dom-le nu-i zic lu ala nu`s ce ca e secret..c--cat informatia e pe toate drumurile.
Oamenii astia..detinatorii absoluti ai meseriei cred ca apicultura a inceput cu ei si se termina cu ei, si cu cat mai putini cu atat mai bine.
Nu zic ca AltStupar a gandit asa, dar asa a lasat sa se inteleaga, si nu e frumos in primul rand fata de colegi, la urma urmei suntem o comunitate aici, ne mai dam mana pe la targuri alea, alea...nu se face asa cat de destept si de profesor ai fi...tata albinelor sa fii si nu se cade.
Viitorul apiculturii nu-i la ei, scartari si secretosi, ci la cei ce vin din urma si care poate mai au si ceva pierderi uneori.
Da-i racu..se refac stupii pierduti important e sa inveti ceva, nu e asa o tragedie, am patit-o si eu si altii, o mai patesc si profesorii...asta nu e motiv sa ne jignim pe aici ca ultimii, si sa ne dam gogosi umflate unii in fata altora.
Urasc din tot sufletul meu tipul asta de gandire de grota!!