Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Pitigoiul

Mesajde neculai.luca » 29 Ian 2012, 21:55

Deci nici închiderea urdinișului nu rezolvă problema (la fundurile AV, la cele pline nici atât).
Deranjul este foarte mare, odată ce dau de gust insistă, insistă...
Eu am fost nevoit să pun șibărele înapoi, am lăsat doar o porțiune de 3-4 cm în spate descoperită.
Să nu ne amăgim că dacă mănâncă doar albine moarte paguba e zero.
Deranjarea ghemului e răul cel mai mare, și asta zi de zi.
Am observat că dacă eu am protejat din toamnă urdinișurile n-au dat de gust și s-au dus la alte surse.
Iată cum le protejez:
Fişiere ataşate
urdiniş acoperit-lateral.jpg
prima metodă a fost așa, ajută și asta, în plus protejează și când e soare cu ger
rsz_pavilion_faţă-sud.jpg
la pavilion( e mult mai simplu!)
rsz_stupi_şopron-plase_piţigoi.jpg
la stupii vărsați
bucură-te de ce ai, nu fi nefericit pentru ce nu ai !(dar nu fi leneş!)
neculai.luca

Mesajde neculai.luca » 29 Ian 2012, 22:03

Aceste protecții trebuiesc îndepărtate în zilele cu zbor, deranjează albinele la revenire.
În special plasa rabiț, se agață albinele în ea și nu fac saltul la urdiniș.

Eu de când procedez așa nu mai văd resturi de albine sub pomii din apropiere, altădată era plin !
bucură-te de ce ai, nu fi nefericit pentru ce nu ai !(dar nu fi leneş!)
neculai.luca

Mesajde mechenici » 02 Feb 2012, 13:15

Salut. Am urmarit shi eu ''lighioana''dar am vazut ca maninca albinele moarte scoase la urdinish din stup de suratele lor,aveam crescatorie (am shpalierii din tzevi de 100mm),la doua tzevi era un cuib am pus peturi taiate capac shi gata ,asha sunt buni shi ei in carte scrie ca aduna cam 8kg pe an de viermi,omizi ...cea mai buna este plasa de sirma in fatza stupului cum scrie in cartzile vechi de apicultura vopsite cu negru sau fanioane de culoare neagra din loc in loc,prin pomii din stupina.Ciocanitoarea este tupeista chiar bate la urdinish pina intarita albina .
mechenici

Mesajde pngflorin » 18 Feb 2012, 16:39

au aparut si la mine in stupina, ....nu nr de albine moarte sau vii e pb ci deranjul permanent pe care il fac asupra ghemului.
am atarnat cateva pungi rosii si galbene in prunii vecini, habar nu am daca fac deosebire intre o culoare si alta,.....vom vedea.
pngflorin

Mesajde bihorel » 19 Feb 2012, 22:03

nu cred sa rezolve problema acele fanioane daca eu stau sa zic in fata unui stup si pitigoii sunt la urdinisul celui de-al cincilea stup distanta si la mine stupii sunt unul langa altul pe rand.
stau la urdinis, misca gratia, misca reductorul de urdinis,daca vreo albina zboara sunt deja vanate parca au radar asa le gasesc
bihorel

Mesajde pngflorin » 19 Feb 2012, 23:05

In cazul meu pot sa iti spun ca dupa ce le-am pus, nu i-am mai vazut.
Iar astazi am stat mai toata ziua prin zona.

Sper sa nu mai fie o pb, voi vedea insa.
pngflorin

Mesajde stupar » 21 Feb 2012, 00:26

stupar

Mesajde pngflorin » 25 Feb 2012, 23:01

am agatat si cateva CD in pomi, le bate vantul, plus ca in bataia soarelui stralucesc, ieri si astazi nu am mai vazut atacatorii....
pngflorin

Mesajde pngflorin » 25 Feb 2012, 23:02

apropo, pt vanatori, merge f bine 22 Hornet, am incercat eu ..... :twisted:
pngflorin

Mesajde LUCIAN AVRAM » 25 Feb 2012, 23:05

sau 12/76 de 1,9 :D
LUCIAN AVRAM

Mesajde Ioan Guist » 25 Feb 2012, 23:45

Am impuscat 10 intr-o zi.Pare rau cat traiesc Rezolvare 0
Am pus slanina si alte proteine acatate.rezolvare partiala si au aparut tarcile care au mancat tot.Era la mine in stupina ca in ...filme.
Am inchis cu zapada urdinisele.Rezolvare partiala pana la topire
Am inchis stupii rezolvare totala.Faca asta de ani buni.Scap si de soareci.

In perioada cand erau deschisi, la cei ce nu aveau placa de zbor, nu se pute-au aseza sa ciocane in urdinis.Se chhinuiau nitel si plecau.
de asemenea am vazut ca au incercat (dupa ce am inchis stupii) si la AV.Au dat din cioc, au stat suspendati si au parasit Fast-Food-ul.

Acu e liniste.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde pngflorin » 26 Feb 2012, 21:50

pngflorin scrie:am agatat si cateva CD in pomi, le bate vantul, plus ca in bataia soarelui stralucesc, ieri si astazi nu am mai vazut atacatorii....

nici astazi nu am vazut "atacatorii", CD isi fac tb se pare, lucesc si le bate vantul interesant.
pngflorin

Mesajde ilalexandru » 27 Feb 2012, 01:00

Din moment ce zapada incepe sa se topeasca, isi vad de treaba lor. La mine azi nu mai era nici unul la urdinise. Sau, poate, deja erau satui. Familiile au scos albina moarta din cutii...si acum au de unde sa se serveasca si pitigoi
ilalexandru

pitigoii

Mesajde laur1 » 05 Ian 2013, 13:46

am un mare necaz. m-au invadat pitigoii si as vrea sa stiu daca pot face o mini voliera din panza accea de protectie pt constructii sa pun stupii in ea,este bine? a mai incercat cineva asta? nu se incurca albina in panza?
Daca voi nu ma vreti,eu va vreu!
laur1

Re: pitigoii

Mesajde gerulla77 » 05 Ian 2013, 14:52

Iti vand un pont,vezi ca este inregistrata deja la OSIM,deci este a mea!!! :lol: Ia 3-4 T-uri din lemn,sau cruci de 1,5 m,le infigi in pamant printre stupi,pe ele prinzi niste patrate de 40-50 cm din plastic sau carton plastificat,ca sa nu se inmoaie de la umezeala,.Pe ele desenezi un cap care sa aiba niste ochi mari :shock: ,cam asa ceva,Stiu ca poate vei considera ca sunt prostii dar functioneaza.Pasarile se sperie in general de chestiile cu ochii mari,sunt un fel de simbol al bufnitelor si le evita,vezi si cazul fluturiilor care au desenati niste ochi pe aripi si in felul acesta alunga pasarile.Am observat ca si ciocanitorile evita aceste desene nu numai pitigoii.Bafta si spor la treaba.
gerulla77

Mesajde gerulla77 » 05 Ian 2013, 19:06

Proapis,continui discutia aici.Aici am gasit ideea cu CD urile care cred ca are aceeasi baza ca si desenele mele.Poate nu m-ai inteles bine.Este vorba de niste desene cu ochii mari atarnate in preajma stupilor.La mine a dat rezultate.Eu am foarte multi pitigoi in preajma.Insa ceea ce mi s-a parut interesant este ca alunga si ciocanitorile.
gerulla77

AnteriorUrmătorul

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE