Discutam putin si pe tema asta sau e TABU? Sa citim putin http://apiculturanaturala.blogspot.com/ ... urala.html
http://apiculturanaturala.blogspot.com/ ... carte.html
ghitacusman scrie:este ca si cum ai intreba pe cineva daca mai e mult pana departe si el ar rapunde simplu....ca de aici pana acolo. Daca in acest sistem s-ar castiga la fel ca in cel actual atunci majoritatea ,daca nu chiar toti, ar schimba macazul.
peterneamt scrie:Nu va opreste nimeni sa incercati, ca loc de dat cu capul este pentru toata lumea. Rugamintea mea este sa incercati si apoi daca aveti rezultate, sa ii invatati pe altii cum se scapa de varooa. Eu am incercat in 1998 si iarna la ACA la sedinte unde sunt lector si membru in comitetul executiv din 1990 m-am laudat cu performantele mele . Rezultatul a fost ca in primavara anului 2000 din 56 familii ramase in experiment, dupa unificarile necesare am ramas cu 18 familii vai de mama lor si sa nu credeti ca au fost mai rezistente susele ramase. De, pe atunci mai credeam ca pot salva lumea si ii procopseam noptile pe cei de la internet cafe in cautare de informatii pe net despre ce cercetari au mai facut altii.
Presiunea infectioasa va scadea numai daca toti apicultorii vor trata stupii cu maxima seriozitate si vor verifica periodic eficacitatea tratamentelor efectuate.
Foarte multi sunt incepatori (masurile 141 si 112 ) si vad pe forum tot felul de pareri care ii dezorienteaza si atunci aplica vorba Romanului ''lasa ba ca marge si asa'' ca a zis si cutare, care are sute de stupi si din cauza asta vor trebui marite numarul de tratamente cu toate repercursiunile ulterioare .
Discutia ar trebui sa se poarte de genul :
-cercetatorii x,y etc. au descoperit urmatoarele ........Ce parere aveti, se poate aplica la noi ? (una e in state unde sunt zeci de km fara albine si alta e la noi unde nu este catun fara apicultori.)
ps. in film pe albina este un braula (care este inofensiv pe linga varooa si la noi este pe cale de disparitie datorita varachetului ) si un varooa pe care albina nu il poate da jos decit daca vrea el .
Crisan Dorel scrie:PETER, spune-ne te rog, daca vezi vre-un beneficiu din exploatarea stupilor Roger Delon si fagurele cladit integral de albine, pentru sanatatea coloniei in timp. Cum ti se pare stupul Roger Delon?
Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 57 vizitatori