Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA POZE

Sectiune pentru poze , unde poti incarca diferite poze care au ca subiect apicultura.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: poze ,,de ping-pong" intre stupari,,nici o postare fara

Mesajde janese » 24 Feb 2012, 16:09

hai ca le pun eu tot unde vreau
atat mi-ati zis...ca vreti din zece in zece minute!!!!
vorba dambovitzenilor...pui ham de piele pe ...vaca!!!!
janese

Mesajde adycnst » 24 Feb 2012, 16:15

nea janese pune-i cat mai aproape de mijlocul ghemului si de directia de deplasare a acestuia unul; sa ramana afara si unul in stup dar cat mai departe de ghem, daio o bere la campina ca sunt sarac! :lol:
adycnst

Mesajde janese » 24 Feb 2012, 16:44

adycnst scrie:nea janese pune-i cat mai aproape de mijlocul ghemului si de directia de deplasare a acestuia unul; sa ramana afara si unul in stup dar cat mai departe de ghem, daio o bere la campina ca sunt sarac! :lol:

maaa....uite ce trebuia sa ziceti voi:
1 vrem poze cu fiecare rama sa vedem ce punct a citit senzorii si cum a fost organizat ghemul
2. vrem ca la o ora cunoscuta trei zile consecutiv sa ciocani peretii stupului sa vedem cum raspunde ghemul ! daca avem vreun salt de temperatura,sau nu.
3. pentru ca zici ca ai fund plin vrem sa inchizi etans urdinisul sa vedem cum raspunde ghemul dpdv al temperaturii..se agita sau trandaveste amortzit de nonoxid de carbon?
4 vrem ca intr-o zi stiuta ,timp de o noapte sa lasi descoperit ghemul(fara capac si podisor) sa vedem ce zic sondele si ce face ghemul
5.dupa toate astea patru puncte vrem sa reorganizezi ghemul..sa-l strangi pana geme pe cat mai putine rame posibile si sa lasi ramele departate cu plus cinci mm intre ele
6. dupa astea cinci puncte, vrem sa pui sondele sase bucati.pe acelasi interval uniform distribuite pe verticala sau pe orziontala acolo unde e matca
7. vrem sa ,,prindem" cresterea temperaturii la 30-34 grd c semn ca incepe cresterea de puiet.
8. vrem sa pui la o data anume o turta de miere cristalizata deasupra sa vedem daca se agita ghemul si-i creste temperatura
9. vrem pe toata aceasta perioada,monitorizata temperatura la umbra, in afara cutiei
10. vrem ...dupa tot futaiu asta... sa ne dai noua toata mierea care o mai face-o familia aia, anu asta!!!! :lol:
janese

Mesajde janese » 24 Feb 2012, 16:54

:lol: si dupa asta ziceam eu...ia mai duceti-va dracu!!!!veniti voi si faceti!!!!!! :lol: :lol:
janese

Mesajde ionut vlv » 24 Feb 2012, 19:59

janese scrie::lol: si dupa asta ziceam eu...ia mai duceti-va dracu!!!!veniti voi si faceti!!!!!! :lol: :lol:

cu familie de albine de la voi,ca io am stupul cu senzorii.
În dictatură, cineva te foloseşte cum vrea. În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească aşa cum vrea el.
ionut vlv

Mesajde proapis13 » 24 Feb 2012, 20:09

[quote="janese"]
2. vrem ca la o ora cunoscuta trei zile consecutiv sa ciocani peretii stupului sa vedem cum raspunde ghemul ! daca avem vreun salt de temperatura,sau nu.

Asta ma intereseaza mai mult,daca se poate posteaza si matale rezultatul :!:
Merci frumos
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde kiloz » 24 Feb 2012, 21:40

Daca se poate ciocanitul sa fie cu coada toporului! :lol:
Să fii drept şi scrie adevărul.
kiloz

Mesajde janese » 24 Feb 2012, 21:53

ma kiloz...nu esti tu ala din fieni???care pe forumu vechi faceai niste desene tehnice de ma lasai in limba???
janese

Mesajde balanescuadrian » 24 Feb 2012, 22:15

janese scrie::lol: si dupa asta ziceam eu...ia mai duceti-va dracu!!!!veniti voi si faceti!!!!!! :lol: :lol:

io am vrut sa zic ..dar n-am vrut sa iti dau satisfactie : )))))))))))))))))))))
balanescuadrian

Mesajde alt stupar » 03 Mar 2012, 20:54

mah, voi aveti (ati vazut) aza ceva ???
Cinste celui care l-a ingrijit !

25 februarie 2012
Fişiere ataşate
DSC00882.JPG
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde bostina constantin » 07 Mar 2012, 14:41

Va salut!! Acum trece iarna 2011-2012, si fiind mai deosebita, sa ramana urmele ei si-n ,,ping-pong'',si o albina care nu se incumeta sa plece la ,,cules'' pana nu consulta termometrul :lol: Sanatate la toti!!.
Fişiere ataşate
DSC00767 (Small).JPG
stupi in livada
bostina constantin

Mesajde janese » 07 Mar 2012, 16:28

albina nu e curioasa!...se mira ca termometrul e ,,din doua in doua grade" :P am luat si eu teapa la rusi cand nu am vazut si am luat cinci la fel ca al tau...cand am ajuns acasa....mi-a cazut fatza!!!
janese

Mesajde bostina constantin » 07 Mar 2012, 21:15

[
janese scrie:albina nu e curioasa!...se mira ca termometrul e ,,din doua in doua grade" :P am luat si eu teapa la rusi cand nu am vazut si am luat cinci la fel ca al tau...cand am ajuns acasa....mi-a cazut fatza!!!
]
Sa traiesti Janese!! Si eu am fost in dubii si uite de ce; in prima decada a lunii Ianuarie am avut zbor de curatire[la trei familii ale mele], la temperatura de 12-14 grade [aveam alt termometru, plasat in acelasi loc]. Acuma asta indica 14-18 grade +, in zilele cu soare si iese cate o ametita care se intoarce imediat in stup. Mai mult m-a determinat sa le provoc , batand in stup. Ai dreptate l-am cumparat din ,,Gorbaciov'', cu mai multa fisaraie.
Oricum multumesc ca mai luminat, ca le luam iar la bete :roll: .Multa sanatate, tie si intrgii familii!!. C.B
bostina constantin

Mesajde Mishu05 » 11 Mar 2012, 16:34

Poze facute joi..inca e iarna. Probabil ca mai dureaza 1 saptamana pana se va incalzi cat de cat. Stupina de acasa, primele 2 randuri sunt roi pe 3-4 rame, cei din roinite parca sunt cei mai bine, lasati pe 6 rame: rezerve,albina mai vioaie si mai multa.
Fişiere ataşate
8 martie.JPG
Mishu05

Mesajde adycnst » 15 Mar 2012, 00:17

nea' janese peste 21 de ore pun poze cu stupii si albinele mele :lol:
adycnst

Mesajde adycnst » 17 Mar 2012, 09:25

atsa asa in 10 secunde...si astia sunt roisori nea' janese intrati in iarna pe 2 rame da' rame nea' janese nu ramute, iar ramele le-am pus in cutii nu cutiute :)
Fişiere ataşate
IMG076.jpg
IMG074.jpg
adycnst

AnteriorUrmătorul

Înapoi la POZE