sergiu albinuta scrie:Am intalnit azi la un prieten de ai carui stupi ma ingrijesc pe 5r de cuib sa fie ceva puiet capacit, dar nici urma de oua sau larve, dar vre-o 10 botci deja capacite. Decizia am luat-o pe loc - unirea cu o fam mai slaba - dar am stat sa ma gandesc cum Dumnezeu a picat matca aia dupa ce a iesit din iarna si a mai si ouat pe 3-4 rame ( de strivit nu am strivit-o ca azi e prima revizie doar cu o turta de apif. am intervenit acum 2 sapt. si nu cred ca era pe leatul ramelor sa o strivesc ). A trebuit sa- i spun omului cateva cauze: ori matca prea batrana sau epuizata dar in cazul asta poate o schimbau linistit in vara, ori o boala dar am tratat contra varooa plus mavrirol si varachet ; ori nosema si in acest caz am dat in toamna protofil. Daca ati mai intalnit caz asemanator ce am mai putea suspecta
alt stupar scrie:a, doar intamplator...
astazi am unificat vreo 4 ramasi fara matci. Plingeau de-ti rupeu sufletul.
Nu am mai avut apoi timp sa ma intorc la ei sa vad ce se intampla.
ce crezi, oare s-or fi batut ?
gica.mosu scrie:alt stupar scrie:a, doar intamplator...
astazi am unificat vreo 4 ramasi fara matci. Plingeau de-ti rupeu sufletul.
Nu am mai avut apoi timp sa ma intorc la ei sa vad ce se intampla.
ce crezi, oare s-or fi batut ?
Asa simplu tac-pac....un pic de pslet(tuica slaba) stropite ramele-
-o colivie mica cu miere s-au serbet....nimicSa ne spui si noua ce-ai
gasit...asa mai prindem uni de la altiiCu bine mosuuu!!!!
letsoc scrie: nu stiu daca din ou ne fecundat poate iesi o matca adevarata adica una eficienta. ma gandeam sa o sustin cu puiet capacit de la ceilalti ce parere aveti ce ma sfatuiti? va multumesc !
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 17 vizitatori