Prima pagină APICULTURA GENERALA HRANIREA ARTIFICIALA

Discutii despre hranirea familiilor de albine cu diferite produse artificiale sau miere , perioade de hranire , retete de preparare .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: stimularea cu turte .

Mesajde paul » 24 Mar 2012, 14:14

balasbebe scrie:
Daca nu vrei sa le faci din turte sirop poti sa le pui afara, si este la fel de bine.

Le-am pus afara , le-am pus si apa in adapator si inafara de cateva muste , nu a fost interesata nici o albina !!! Acu' ce sa fac ? Le mai las ... le topesc in sirop ???
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Badea. claudian » 24 Mar 2012, 15:36

Zici ca nu vor sa vina la adapator !!... cheamale cu boabe ! :lol: :lol:
Badea. claudian

Mesajde namzeb » 24 Mar 2012, 16:04

Le pui o sageata pe care scrii apa si nu uita sa pui sare pentru dezinfectie. :) Si daca tot nu vin stai ca politistul cu mina intinsa spre directie. Scuze de gluma daca au nevoie vor cauta apa unde le place .Cu respect
Toate fiintele au un rol in viata pe pamint.http://bismark.sunphoto.ro/
namzeb

Mesajde paul » 24 Mar 2012, 18:15

Merci de sfaturi ... :lol:
Le mai las turtele afara pana luni . Daca nu vor vrea sa le serveasca le voi lua si le voi face sirop ! Vedem ce voi face cu HMF ... mierii din turte ! Asta e ...
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde glaliona » 24 Mar 2012, 20:03

Daca te temi de HMF inseamna ca vrei sa le topesti prin fierbere.Eu ma gandeam sa le pun doar in apa fierbinte,adevarat ca topirea va fi mai lenta.Rog parerea cuiva cu experienta.Ce dauneaza mai putin fierberea indelungata ori posibila acrire a siropului in caz ca nu este fiert.
glaliona

Mesajde paul » 24 Mar 2012, 20:18

glaliona scrie:Daca te temi de HMF inseamna ca vrei sa le topesti prin fierbere.Eu ma gandeam sa le pun doar in apa fierbinte,adevarat ca topirea va fi mai lenta.Rog parerea cuiva cu experienta.Ce dauneaza mai putin fierberea indelungata ori posibila acrire a siropului in caz ca nu este fiert.

Doamna ... turtele le-am facut cu miere de mar , zahar pudra , lapte praf pentru vitei si protofil !In sirop ... zaharul trebuie sa fie invertit ! Invertirea presupune atingerea punctului de fierbere ... Se stie ca mierea la mai mult de 40* ... HMF !!!
In aceasta perioada siropul care se administreaza trebuie sa fie invertit ,stiut fiind faptul ca uzeaza mai putin albinele si asa mult prea uzate dupa perioada de iarna !
Apa fierbinte distruge oligoelementele mierii ! :geek:
paul

Mesajde kamy » 24 Mar 2012, 21:28

paule pune-le pe fundul hranitorului si de cate ori dai sirop se consuma incet mai fac albinele escavatii prin ele si la un moment dat te trezesti ca nu-s!
kamy

Mesajde pescaru » 24 Mar 2012, 21:51

Paul tu mi se pare ca ai citiva stupi si te implici in discuti din citite nu din practica ,care nu e normal , mai sant ,, colegi ''care sant de alfel probabil baieti buni in adevaratul sens al cuvantului ,dar care de la 2-3 stupui in 2-3 ani sau inzecit dar de fapt practica e HENT in comparatie cu elanul si teoria , cum poti sai spui lu ,,Kami ;; Doamna ;; cand e un Domn ,si un bun apicultor . Poate nu am inteles eu bine . sanatate
pescaru

Mesajde pescaru » 24 Mar 2012, 21:54

Ha Ha acum am vazut , te refereai la Glaliola scuze :lol:
pescaru

Mesajde glaliona » 24 Mar 2012, 23:09

Scuze eu ma refeream la turte de zahar candi,nu la turte proteice. La mine proteicele sau consumat excelent.Incerc sa citesc toate postarile dar undeva am omis diferenta.
glaliona

Mesajde kamy » 25 Mar 2012, 07:52

nea pescare nu sant domn sant.... taran apicultor!sanatate si-o zi buna!
kamy

Mesajde gabi bee » 25 Mar 2012, 12:54

acum cand a inceput sa apara primul polen , ce este mai bine sa le administram albinelor , turte cu apifonda , rame cu miere descapacite dupa diafragme sau sirop de zahar ? eu am si acum turte cu apifonda puse la ei si inca consuma din ele dar am date si rame dupa diafragma , descapacite partial . deci , pot sa renunt la apifonda si sa ramana ramele dupa diafragma si eventual sirop ? :P
Masoara timpul cu faptele tale !
gabi bee

Mesajde jimm » 25 Mar 2012, 13:35

Am si acum la cativa urme de turta neconsumate. Cand stimulez cu sirop 1/1 -200-300 ml incalzit putin la soare, stropesc putin deasupra ramelor si turta.
Mi-as dorii sa descapacesc rame cu miere dupa diafragma dar n'am!
Deja rezervele din cuib se topesc vazand cu ochii!
jimm

Mesajde CATALIN » 25 Mar 2012, 13:53

gabi orice mancare e binevenita in perioada asta ca e turta ca e sirop insa din sursa sigura si profesionista am auzit ca daca a aparut polenul merge mult mai bine siropul a la gica din zahar invertit iar apifonda o topesti in apa calduta si o pui seara pt a nu forma furtisag pt ca spre deosebire de siropul de zahar aia miroase si in timpul zuilei e posibil furtisagul o idee buna e sa pui si apifonda in hranitor si sa completez cu sirop pt ca usor usor o sa o ia ale mele nu o plac deloc da sunt sigur ca daca o sa dea foamea in ei pana in cules o sa o devasteze....numai bine spor la lucru
In natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma”
CATALIN

Mesajde gabi bee » 25 Mar 2012, 20:19

mersi catalin , am inteles ! toate cele bune ! :P
Masoara timpul cu faptele tale !
gabi bee

Mesajde alin anghel » 13 Ian 2013, 22:19

Buna seara! As dori un sfat, daca se poate. Am observat ca albinele mele au ajuns sus si cred ca este momentul sa intervin cu turte. Este prima iernare pentru mine si nu am facut turte niciodata. Mai am miere de salcam, tei si floarea-soarelui, de care ar trebui sa folosesc in acest moment? As dori sa amestec miere cu zahar pudra la rece in cantitati egale, fara a mai adauga altceva, apoi sa o pun in pungi mici. Se poate? Va fi destul de consistenta sa nu se curga peste albine? Va multumesc anticipat!
alin anghel

AnteriorUrmătorul

Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA